Aalto EE

Aalto EE kasvaa ja vahvistaa yhteiskunnallista vaikuttavuuttaan

Jaa

Viime vuonna Aalto University Executive Education Oy:n liikevaihto ylsi noin 20,4 miljoonaan euroon (19,3 miljoonaa euroa vuonna 2016). Liiketulos verojen jälkeen oli 608 000 euroa (1,2 M€ vuonna 2016). Yhtiö teki viime vuonna useita uusia avainhenkilörekrytointeja vahvistaakseen kyvykkyyksiään ja investoi digitaalisiin alustoihin.

Kesäkuussa 2017 Aalto EE osti Finva Finanssikoulutus Oy:n koko osakekannan Vakuutustiedon Kehittämissäätiöltä. Uusi Aalto EE -konsernin tytäryhtiö saavutti pitkästä aikaa voitollisen, hyvän liiketulostason päättyneenä tilikautena. Henkilöstö siirtyi syksyllä Aalto EE -emoyhtiön palvelukseen. Koko Aalto EE-ryhmän henkilöstön määrä vuoden 2017 lopussa oli 119.

Yhteiskunnallinen vaikuttavuus yhdistyy kansainväliseen arvostukseen

Maailman arvostetuimmassa, Financial Times -lehden vuosittaisessa vertailussa Aalto EE sijoittui liikkeenjohdon valmennusta tarjoavien tuhansien bisneskoulujen arvioinnissa sijalle 46. ja kuuluu siten ainoana suomalaisena toimijana 0,5 prosentin globaaliin parhaimmistoon. Aalto Executive MBA -lippulaivaohjelman kansainvälinen sijoitus oli 78. Maailmassa on yli 3 000 EMBA-ohjelmaa, joista Financial Timesin vertailu julkaistaan vain sadan parhaan osalta. Kärkipaikkoja pitävät edelleen aasialaisten, erityisesti kiinalaisten, sekä länsimaisten yliopistojen yhteisohjelmat.

Aalto EMBA-ohjelman osallistujat valmistuvat lähes poikkeuksetta tavoiteajassa. Viimeisimmästä ryhmästä peräti neljäsosa valmistui myös parhain mahdollisin arvosanoin. Sataa prosenttia hipovat tavoiteajassa valmistuneiden määrät ovat kansainvälisestikin harvinaisia.

Aalto EE toteutti yrityksille räätälöityjä ohjelmia globaalisti noin 90. Kaiken kaikkiaan Aalto EE-ryhmän ohjelmiin, niin pitkiin Degree-ohjelmiin kuin lyhempiin avoimiin valmennuksiin sekä edellä mainittuihin yrityskohtaisiin ohjelmiin osallistui lähes 6000 henkilöä vuonna 2017.

Aalto EE ja sen portfolioon kuuluva Aalto PRO ovat näytelleet viime vuosina merkittävää roolia kansainvälisten suomalaisyritysten muutostilanteissa ja niistä johtuvissa vaikeissa henkilöstöjärjestelyissä. Esimerkiksi Microsoftin Polku-ohjelmassa yhtiö on ollut palveluntarjoajana vuodesta 2015 lähtien. Lähes kuusisataa tehtävänsä jättänyttä johtajaa ja asiantuntijaa on jo valinnut Aalto EE:n tai Aalto PRO:n valmennus- ja koulutuskumppanikseen.

Aalto-yhteisölle tuloutuu 3,1 miljoonaa euroa

Yhtiön toiminnasta tuloutuu vuosittain merkittävä summa takaisin Aalto-yliopistoyhteisölle muun muassa osinkoina, rojalteina, luentopalkkioina ja vuokrina. Vuonna 2017 yrityksen taloudellinen jalanjälki Aalto-yhteisössä jatkoi edelleen kasvuaan ollen noin 3,1 miljoonaa euroa (2,6 M€ vuonna 2016).

”Roolimme Aallon yhteiskunnallisen tehtävän tukemisessa ja taloudellisten toimintaedellytysten vahvistamisessa on olemassaolomme tärkein oikeutus. Tässä onnistuminen innostaa koko joukkuettamme yrittämään vielä kovemmin täysin globaaliksi muuttuneella eliittisarjan valmennus- ja koulutusmarkkinalla”, luonnehtii toimitusjohtaja, professori Pekka Mattila.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Mattila
toimitusjohtaja, Professor of Practice,
Aalto University Executive Education Oy
Puh: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto EE
Aalto EE
Mechelininkatu 3 C
00100 HELSINKI

010 8373700http://www.aaltoee.com

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia Espanjassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Iranissa, Kiinassa, Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa, Taiwanilla, Tansaniassa, Venäjällä, Vietnamissa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto EE

Aalto Executive MBA lanseerataan Kiinassa8.6.2018 10:52Tiedote

Aalto Executive MBA, Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) lippulaivaohjelma, lanseerataan Kiinassa vielä tämän vuoden aikana. Ohjelma aloitetaan Shanghaissa ja suunnitelmissa on toteuttaa ohjelma myös muissa Kiinan kaupungeissa lähitulevaisuudessa. Aalto EE:lle tämä on luonnollinen jatko läsnäolon vahvistamisessa Aasian markkinalla. Sen ensimmäinen Aasian EMBA-ohjelma järjestettiin vuonna 1995 Etelä-Koreassa ja Singaporen tytäryhtiöstä on johdettu Aasian toimintoja jo vuodesta 2000.

Aalto-yliopiston muotoilun opiskelijat valmistivat Aalto EE:lle ainutlaatuisen kokoelman keramiikkamaljakoita6.6.2018 14:43Tiedote

Taide on olennainen osa asiakas- ja työntekijäkokemusta Aalto EE:ssä (Aalto University Executive Education). Jo yli 200 taideteoksen kokoelmaan lisätään nyt myös 12 ainutlaatuista käsintehtyä keramiikkamaljakkoa. Maljakoiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastasi kuusi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijaa. Euroopan johtava muotoilukoulu tunnetaan lahjakkaista suunnittelijoistaan ja huippuluokan opetushenkilökunnastaan. Keväällä 2017 Aalto-yliopisto sijoittui 13. sijalle taiteen ja suunnittelun maailmanlaajuisessa QS World University Ranking -tutkimuksessa.

Suomalaista osaamista maailman kärjessä – Aalto EE vahvisti asemiaan arvostetussa Financial Timesin vertailussa14.5.2018 08:02Tiedote

Alan kiristyvässä globaalissa kilpailussa Aalto University Executive Education (Aalto EE) on puolustanut hyvin paikkaansa ja onnistunut vahvistamaan asemaansa. Se paransi sijoitustaan maailman arvostetuimmassa Financial Times -vertailussa peräti seitsemällä sijalla viime vuodesta. Jo vuosia 50. parhaan joukkoon arvioitu Aalto EE on nyt 39. paras liikkeenjohdon valmentaja tuhansien instituutioiden joukossa ja vertailun ainut suomalainen toimija. Financial Times arvioi kokonaisuutena sekä avoimet että räätälöidyt ohjelmat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme