Aalto-yliopisto

Aalto vastaa tietoturvaosaajien pulaan uudella maisteriohjelmalla – sai EU:lta lähes 3 miljoonan euron rahoituksen

Jaa
SECCLO-maisteriohjelma kouluttaa opiskelijoita kahteen nykyaikaisten tietojärjestelmien haasteeseen: pilvipalveluihin ja tietoturvaan.

Aalto-yliopiston tietoturvan ja pilvipalveluiden uusi maisteriohjelma Security and Cloud Computing (SECCLO) on saanut Euroopan komissiolta 2,9 miljoonan euron rahoituksen. Rahoitusta myönnetään vuosittain Erasmus Mundus -maisteriohjelmille. SECCLO on ainut suomalaisen yliopiston koordinoima maisteriohjelma, joka sai rahoitusta vuonna 2017. Hakemuksen jätti yhteensä 122 ohjelmaa ympäri Eurooppaa, ja rahoitus myönnettiin 38 ohjelmalle.

Vuonna 2018 aloittava SECCLO tarjoaa 61 kaksivuotista stipendiä opinnoissaan erinomaisesti menestyneille, Euroopasta ja Euroopan ulkopuolelta tuleville maisteriopiskelijoille. Ohjelma valmistaa opiskelijoita kahteen nykyaikaisten tietojärjestelmien haasteeseen: pilvipalveluihin ja tietoturvaan. Pilvipalveluilla tarkoitetaan datakeskuksiin hajautettua tietojenkäsittelyä, joka mahdollistaa erilaisten palveluiden käyttämisen missä vain internetin välityksellä. Tietoturva taas liittyy erottamattomasti kaikkeen tietojenkäsittelyyn, viestintään tietoverkoissa sekä tiedon tallentamiseen ja suojaamiseen luvattomalta tai rikolliselta käytöltä.

EU on arvioinut tietoturva-alan työllistävän vuonna 2020 jo 350 000 ihmistä. Suomi tarvitsisi siis noin 20 000 tietoturvan ammattilaista. SECCLO-maisteriohjelmasta valmistuu tietoturvan ammattilaisia kehittämään ja rakentamaan uuden sukupolven pilvi- ja mobiilipalveluita ja sovelluksia.

”Opiskelijat saavat meiltä paitsi vahvat tiedot tietoturvasta myös käytännön taidot pilvi- ja mobiilipalveluiden tekniseen tutkimus- ja kehitystyöhön”, lupaa SECCLOn johtaja, professori Tuomas Aura.

SECCLOa edeltävä Aalto-yliopiston tietoturvan maisteriohjelma NordSecMob on ollut erittäin suosittu, ja vuosien 2006–2015 aikana ohjelmasta on valmistunut yli 200 opiskelijaa.

Kaksoistutkinto ja kansainvälisiä harjoittelupaikkoja

Aalto-yliopisto järjestää SECCLOn ensimmäisen vuoden opinnot. Toisen vuoden opinnot suoritetaan taas jossakin ohjelman yhteistyöyliopistossa: Kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa Ruotsissa, Norjan teknis-luonnontieteellisessä yliopistossa, Tanskan teknillisessä korkeakoulussa, Tarton yliopistossa Virossa tai Eurecomissa Ranskassa.

Ohjelmasta valmistuvat opiskelijat saavat kaksoistutkinnon yliopistoista, joissa he ovat suorittaneet opintonsa.

Aalto-yliopistossa SECCLOn maisteriopiskelijat pääsevät osaksi Helsinki-Aalto Center for Information Security -yhteisöä, joka tarjoaa opiskelijoille tilaisuuksia verkostoitua ja tutustua useisiin kumppaniyrityksiin, esimerkiksi F-Secureen, Inteliin ja Nixuun. Myös SECCLOn kansainväliset jäsenyritykset ja tutkimuskeskukset tarjoavat opiskelijoille opinnäytetyöpaikkoja, harjoitteluja ja kesätöitä. Mukana ohjelmassa ovat Nokia Bell Labs (Ranska), Cybernetica (Viro), F-Secure (Suomi), Guardtime (Viro), Intel Labs Europe (Saksa) ja VTT (Suomi).

secclo.aalto.fi/en 

haic.aalto.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuomas Aura, professori
tuomas.aura@aalto.fi


N. Asokan, professori
n.asokan@aalto.fi


Eija Kujanpää, kansainvälisten asioiden päällikkö, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu
eija.kujanpaa@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

aalto.fi

facebook.com/aaltouniversity

twitter.com/aaltouniversity

youtube.com/aaltouniversity

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto erottui edukseen kansallisissa ja kansainvälisissä arvioinneissa vuonna 202321.3.2024 13:41:01 EET | Tiedote

Aalto-yliopiston hallitus hyväksyi kokouksessaan 19.3.2024 hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2023. Vuonna 2023 Aalto-yliopisto erottui edukseen sekä kansallisissa että kansainvälisissä arvioinneissa ja yliopistovertailuissa. Keväällä yliopisto läpäisi Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) toteuttaman laatujärjestelmän auditoinnin ja sai arvion erinomainen kaikilta arviointialueilta. Aalto nousi Suomen ykköseksi kansainvälisen QS-rankingin kokonaisvertailussa ja oli koko maailmassa sijalla 109. Alakohtaisissa vertailuissa taide ja muotoilu oli sijalla 6 maailmassa. Times Higher Education arvioi Aalto-yliopiston maailman 53. kansainvälisimmäksi yliopistoksi ja maailman 40. parhaaksi nuoreksi (alle 50-vuotiaaksi) yliopistoksi. Suomen Akatemian vuosittaisessa Tieteen tila -arvioinnissa Aalto-yliopiston kaikki keskeiset tutkimusalat ylittävät julkaisutoimintansa vaikuttavuudessa top 10 -indikaattorilla arvioituna suomalaisten yliopistojen keskiarvon, ja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye