Vaasan kaupunki - Vasa stad

Äänestä mikä kymmenestä ideasta toteutetaan 5000 eurolla!

Jaa

Vaasan kaupunki on varannut asukkaiden ideoiden toteutukseen 5000 euroa osallistuvan budjetoinnin kautta vuonna 2022. Elokuussa vaasalaiset saivat ehdottaa omia ideoitaan ja niitä kertyikin kaikkiaan 195 kappaletta. Äänestys voittajasta on auki verkossa 7.-21.9. ja voittaja julkaistaan 2.10. Vaasan syntymäpäivänä.

- Saimme hienon määrän ideoita, kiitos jokaisesta! Erityisesti ilahdutti, että saimme ideoita myös lapsilta ja että myös englanniksi osallistuttiin. Valitsimme ehdotuksista 10 finalistia. Painotimme valinnoissamme idean toteutettavuutta, budjettia ja sitä, miten vaasalaiset voisivat osallistua idean toteutukseen ja miten se tekisi heidät onnellisiksi, kertoo aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on, että kaupunkilaiset osallistuvat oman ympäristönsä kehittämiseen sekä nostaa esiin tapoja, mihin julkisia varoja voidaan käyttää.

- Mikään meille tullut idea ei mene hukkaan, vaan ne menevät tiedoksi toimialoille kehitystyötä varten. Moni idea oli selkeästi enemmän palautetta jo olemassa olevasta palvelusta kuin uusi idea. Palautetta kannattaakin antaa palautepalvelun feedback.vaasa.fi kautta ympäri vuoden. Toivon, että jokainen löytää finalisti-ideoista suosikkinsa ja antaa äänensä ja pienen perustelun, Aho sanoo.

Vuonna 2020 toteutettavaksi valittiin kirsikkapuisto Onkilahden rantaan. Viime vuonna voittava idea oli kukkaniitty Vaskiluotoon.

Äänestä 21.9. mennessä!


Suosikki-ideaansa voi äänestää 21.9. mennessä verkossa www.vaasa.fi/osallistuva-budjetointi

Voittajaa voi äänestää seuraavien ideoiden joukosta:

1. Pysyvä myyntikoju rantareitin varrelle

2. Avantouintipaikka keskustan läheisyyteen

3. Luontopolusta elämysrata

4. Ideaolohuone puistoon

5. Agilityesteitä koirapuistoihin

6. Leluja päiväkoteihin

7. Yhteinen hedelmä- ja marjapuutarha

8. Musiikkipuu rantaan

9. Arboretumin kunnostus

10. Mietepenkkejä rantareitille


Yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan Vaasa-aiheinen palkinto. Voittanut idea julkaistaan 2. lokakuuta Vaasan syntymäpäivänä. Idean toteutusta seurataan kaupungin sosiaalisen median kanavilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluepalvelupäällikkö Suvi Aho
p. 050 326 8877, suvi.aho@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme