Vaasan kaupunki - Vasa stad

Äänestäminen kuntavaaleissa onnistuu pelkällä henkilöllisyystodistuksella, ilmoituskorttia ei tarvita

Jaa

Digi- ja väestötietoviraston ilmoitukset äänioikeudesta eivät ole vielä saapuneet kaikille äänioikeutetuille. Suomi.fi-palvelun käyttäjät saavat ilmoituksen ainoastaan sähköisesti. Äänestäminen onnistuu kuitenkin myös ilman ilmoitusta.

Vaasan kaupungin keskusvaalilautakunta tähdentää, että Digi- ja väestötietoviraston lähettämän äänioikeuden ilmoituskortin ei tarvitse olla mukana äänestyspaikalla, sillä vaalivirkailijat tarkistavat äänioikeuden.

Äänestyspaikalla äänestäjän on esitettävä selvitys henkilöllisyydestään. Henkilöllisyyden voi todistaa kuvallisella asiakirjalla, esimerkiksi ajokortilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla tai passilla. Kukin äänioikeutettu voi oman valintansa mukaan äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa.

Kotiäänestyksiä voi edelleen tilata 1. kesäkuuta asti

Henkilö saa äänestää ennakkoon kotonaan, mikäli hänen kykynsä liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse kotimaan ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

Kotiäänestys tilataan ennakkoon 1.6.2021 klo 16 mennessä osoitteesta vaalit@vaasa.fi tai numerosta 040 588 1808.

Äänestysajat ja -paikat Vaasassa: www.vaasa.fi/kuntavaalit2021 

Yhteyshenkilöt

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Anna-Liisa Suoranta
anna-liisa.suoranta@vaasa.fi p. 040 754 8534

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavaccineringarna utvidgas till 12-15 åriga vasabor som tillhör riskgrupp23.6.2021 16:13:05 EEST | Tiedote

Tidsbokningen till vaccinering mot coronaviruset för 12-15 åringar som hör till riskgrupp öppnas torsdagen 24.6.2021 kl. 12.00. De 12-15-åringar som på grund av sin grundsjukdom hör till riskgruppen vaccineras enligt samma principer som de 16 år fyllda som hör till riskgruppen. THL har gjort upp en lista över riskgrupper och dessa riskgrupper är de samma som för 16 år fyllda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme