AAVI Technologies Oy

AAVI Technologiesille merkittäviä investointeja Kiinasta

Jaa

Shenzhen Merchants Guoxie Investment Fund Management Co. investoi 25 miljoonaa euroa Suomesta käsin toimivaan, ilmanpuhdistusratkaisuja tarjoavaan Aavi Technologiesiin. Kiinalainen yritysjätti CITIC hyödyntää Aavin sementtitehtaiden pölynpoistojärjestelmiin liittyvää teknologiaa ja investoi myös Aaviin korkeatasoisen ilmanpuhdistusteknologian tutkimus- ja testauslaboratorion rakentamiseksi. Yhteistyöhön liittyvien sopimusten allekirjoitus tapahtui pääministeri Sipilän Kiinan-vierailun aikana.

Kyseiset sopimukset ovat merkittävä askel Aavi Technologiesin Kiinaan liittyvässä liiketoiminnassa, jossa hyödynnetään yhtäältä Suomessa olevaa tuotekehitys- ja tuotannollista osaamista ja toisaalta kiinalaisen omistajan tarjoamia pääomia ja verkostoja Kiinassa. Sopimuksia edelsivät Aavin investoinnit vuonna 2016 Helsingin Herttoniemessä sijaitseviin toimintoihin ja henkilöstön kasvattamiseen Kiinan markkinoiden kysyntään vastaamiseksi. Shenzhen Merchants Guoxie Investment Fund Management Co:n kanssa tehty sopimus mahdollistaa lisäpanostamisen sekä tuotekehitykseen että tuotannon kasvattamiseen.

Aavi Technologiesin kyseisten kiinalaisyhtiöiden kanssa allekirjoittamat sopimukset ovat konkreettinen osoitus suomalaisesta cleantech-osaamisesta, jonka vientiä Kiinaan on pyritty vauhdittamaan jo useiden vuosien ajan. Ne heijastavat myös cleantech-ratkaisujen kasvavaa kysyntää Kiinassa, jossa valtion aktiivisen otteen myötä kysyntä on laajenemassa entistä useammille aloilla ja sovellutuksiin. Aavi on panostanutkin merkittävästi uusien tuotteiden kehittämiseen, mukaan lukien hiilivoimaloiden savukaasujen puhdistamiseen ja koulujen sisäilman laadun parantamiseen tarkoitettuihin tuotteisiin.

”Aavin kiinalainen omistuspohja on vahva lähtökohta yrityksen kehittämiselle”, toteaa varatoimitusjohtaja Eero Siitonen. ”Yrityksen pääomistaja, kiinalainen ympäristöteknologia-alan yritys Synergy New Energy Technology SNETS, antaa tarvittavia pääomia kasvuun, on valmis ottamaan riskiä ja tekee päätöksiä nopeasti”, jatkaa Siitonen.

Aavin etuna ovat pitkälti huoltovapaat tuotteet, mikä on tärkeää Kiinassa, missä huoltokulttuuri on vielä nuorta ja kustannustekijöillä on erityinen painoarvo. Aavin Suomessa kehittämä teknologia on lisäarvo, sillä Kiinassa Suomi mielletään puhtaan luonnon ja huippuosaamisen maaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tom Yan
toimitusjohtaja
AAVI Technologies Oy
puh. 050 3455 948
xj.yan@aavi-tech.com

Eero Siitonen
varatoimitusjohtaja
AAVI Technologies Oy
puh. 0400 423 504
e.siitonen@aavi-tech.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

AAVI Technologies Oy
AAVI Technologies Oy
Tulppatie 1
00880 HELSINKI

http://www.aavi-tech.com

Aavi Technologies Oy

- nopeasti kasvava, ilmanpuhdistusratkaisuihin keskittyvä korkean teknologian yritys
- tarjoaa huoltovapaita (itsepuhdistuvia) tuotteita sekä rakennusten sisäilmaan että teollisten päästöjen puhdistamiseen; laitteet puhdistavat jopa pienimpiä nanokokoluokan (1nm) partikkeleita
- yrityksen pääomistaja on ollut vuodesta 2013 lähtien kiinalainen ympäristöteknologia-alan yritys Synergy New Energy Technology SNETS
- puhdistusmenetelmä ja -teknologia perustuu osin Veikko Ilmastin keksintöihin ja kehitystyöhön
- päämarkkina-alue Kiina, kohdemarkkinoita myös mm. Eurooppa ja Meksiko
- henkilöstö noin 130, josta 70 Suomessa ja 60 Kiinassa (SNETS, ml. kunnossapito ja huolto)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.