ABB Oy

ABB Millennium-teknologiapalkinnon kumppaniksi

Jaa

Globaali teknologiayritys ABB lähtee tukemaan Millennium-teknologiapalkintoa. Yhteistyön tavoitteena on edistää kestävämmän maailman rakentamista tutkimuksen ja teknologiainnovaatioiden kautta. Kansainvälinen Millennium-teknologiapalkinto on arvoltaan miljoona euroa, ja sen suojelija on tasavallan presidentti.

Kansainvälinen Millennium-teknologiapalkinto on arvoltaan miljoona euroa.
Kansainvälinen Millennium-teknologiapalkinto on arvoltaan miljoona euroa.

ABB on tutkinut, kehittänyt ja hyödyntänyt teknologian mahdollisuuksia jo yli 130 vuotta, ja se haluaa olla tukemassa globaalisti merkittävää teknologiapalkintoa. Nyt käynnistyvän yhteistyön tavoitteena on tuoda esiin teknologisen kehityksen ja innovaatioiden merkitystä kestävämmän maailman luomisessa.

”Maailmassa eletään monenlaisten suurten haasteiden keskellä, ja niiden ratkaiseminen vaatii läpimurtoja eri alueilla. ABB:n tehtävänä on vauhdittaa yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. Millennium-teknologiapalkinto nostaa esiin huipputason tutkimusta ja kannustaa uusiin innovaatioihin, joita tarvitaan globaalisti ja paikallisesti paremman maailman rakentamiseksi”, Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen sanoo.

”ABB:llä Suomessa tehdään merkittävä määrä tuotekehitystä ja tutkimusta. Huipputeknologian kehittäjinä meille on tärkeää olla tukemassa teknologian kehitystä laajemminkin tämän palkinnon muodossa”, Tiitinen painottaa.

ABB-yhtymä investoi tutkimukseen ja tuotekehitykseen 1,3 miljardia US dollaria vuonna 2020.

”Millennium-teknologiapalkinto tuo esille tieteen ja innovaatioiden merkityksen maapallolle sekä ihmiskunnan hyvinvoinnille ja tasa-arvolle. Kumppanuus ABB:n kanssa tuo tälle suomalaiselle palkinnolle näkyvyyttä sekä vahvistaa mahdollisuuksiamme palkita huippuluokan osaajia, luoda vuoropuhelua ja edistää kestävää teknologiakehitystä”, Tekniikan Akatemia -säätiö TAF:n toimitusjohtaja Markku Ellilä sanoo.

Vuoden 2020 Millennium-teknologiapalkinto jaetaan 18.5.2021. Tilaisuutta voi seurata verkosta. Lisäksi 19.5.2021 virtuaalinen Millennium Innovation Forum -konferenssi kokoaa yhteen kansainväliset puhujat, innovaattorit, päättäjät sekä tutkimus- ja liike-elämän edustajat.

ABB työllistää Suomessa 5 000 ammattilaista. Suomessa kehitetään ja valmistetaan suuren hyötysuhteen sähkömoottoreita ja taajuusmuuttajia, joilla voidaan merkittävästi edistää teollisuuden ja rakennusten energiatehokkuutta ja siten hidastaa ilmastonmuutosta. Suomen ABB on tunnettu myös kestävän merenkulun Azipod®-teknologiastaan ja sillä on erikoisosaamista muun muassa prosessiteollisuuden kokonaissähköistysliiketoiminnassa.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 105 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisu Sirén, vt. viestintäjohtaja, ABB Oy, puh. 010 222 4619
Laura Manas, viestintäpäällikkö, Tekniikan Akatemia -säätiö TAF, puh. 0500 989 286

Kuvat

Kansainvälinen Millennium-teknologiapalkinto on arvoltaan miljoona euroa.
Kansainvälinen Millennium-teknologiapalkinto on arvoltaan miljoona euroa.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ABB Oy
ABB Oy
PL 187, Valimopolku 4 A
00381 HELSINKI

010 22 11https://new.abb.com/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ABB Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme