ABB Oy

ABB:n releet varmistamaan Brysselin pääkaupunkiseudun sähkönsaanti

Jaa

Suomen ABB:n uusin releteknologia on varmistamassa luotettavan sähkönsaannin noin 700 000 brysseliläiselle sekä tärkeille toimielimille, kuten EU:lle ja Natolle.

Taustalla on ABB:n ja Brysselin paikallisen verkkoyhtiön Sibelgan solmima puitesopimus noin 75 keskijänniteverkon sähköaseman suoja- ja ohjausreleiden uusimisesta. Suomessa kehitetty uusin releteknologia tulee turvaamaan Belgian ja EU:n hallinnollisen pääkaupungin Brysselin luotettavan sähkönsaannin. 

Puitesopimus sisältää ABB:n suoja- ja ohjausreleiden lisäksi kommunikaatioyhteyden ala-asemat. Modernisoinneissa muun muassa käytössä olevat vanhat suojareleet korvataan uusilla huippuluokan suojausteknologiaa hyödyntävillä Relion-releillä. Edistyksellisten suojaustoimintojen lisäksi tämä releteknologia sisältää Suomessa kehitetyn ainutlaatuisen maasulkujen suojaus- ja vikaindikointimenetelmän, joka palkittiin Suomessa Vuoden Verkostoteko 2017 -palkinnolla. Monitaajuusadmittanssilaskentaan perustuva vikaindikointimenetelmä mahdollistaa vikojen havaitsemisen jopa niiden alkamisvaiheessa, jolloin ne voidaan erottaa hallitusti sähkönjakelusta ja korjata ennen kuin vika aiheuttaa sähkökatkoksen. Edistyksellisellä teknologialla viat kyetään löytämään kustannustehokkaasti myös jakelumuuntamotasolla. Teknologia on erittäin ajankohtainen maakaapeloinnin ja uusiutuvan tuotannon lisääntyessä.
Sibelga käynnisti jakeluverkon uudistustyöt kesällä 2018 Brysselin pohjoisosassa sijaitsevan kytkinaseman modernisoinnilla. Kyseinen kytkinasema vastaa myös toukokuussa avatun Naton uuden päämajan sähkönsaannista.
”Arvostamme suuresti kaikkien edistyksellisten ominaisuuksien lisäksi sitä, että releiden ohjelmointi- ja monitorointityökalu PCM600 on käyttäjäystävällinen. Yhtiössämme eivät kaikki kykene insinöörityöhön jakeluasemilla, joten helppokäyttöiset työkalut säästävät aikaa”, Sibelgan verkkotoiminnoista vastaava François Chevalier sanoo.
Sibelgalla on erittäin pitkälle kehitetty verkon suojauskonsepti, jossa ABB:n suoja- ja ohjausreleet kaikkine etuineen ovat vakioratkaisu. Verkkoyhtiö arvostaa maailmanluokan kommunikaatio-ominaisuuksia ja tulevaisuuteen varautuvia ratkaisuja, kuten GOOSE-viestintää ja IEC 61850-9-2 LE -prosessiväylää. Relion-tuoteperhe on maailman ensimmäinen IEC 61850 -standardin vaatimukset täysin täyttävä releperhe. Sen avulla voidaan rakentaa tehokas suojajärjestelmä, joka kommunikoi kustannustehokkaasti ja luotettavasti.
Sibelga on Brysselin pääkaupunkiseudun 19 kunnan ainoa verkkoyhtiö sähkön ja maakaasun jakeluun. Modernisointihanke valmistuu vuoteen 2026 mennessä.

Lisätietoja:

Antti Hakala-Ranta, liiketoimintajohtaja, ABB, p. 050 33 42389

ABB on johtava teknologian edelläkävijä, jonka tarjonta kattaa sähköverkkoratkaisut, sähköistystuotteet, teollisuusautomaation sekä robotit ja liikkeenohjauksen. Yhtiö palvelee energia-, teollisuus-, liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaita maailmanlaajuisesti. ABB on rakentamassa digitaalista tulevaisuutta tuomalla sähköä voimalaitoksista sähkönkulutuksen pisteisiin sekä automatisoimalla teollisuutta raaka-ainetuotannosta lopputuotteiden tuotantoon saakka. Kansainvälisen autoliiton FIA:n täysin sähköisen ABB Formula E -sarjan nimikkopartnerina ABB kehittää sähköistä liikennettä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Innovointimme jatkuu yli 130 vuoden kokemuksella. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 147 000 henkilöä. www.abb.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Hakala-Ranta, liiketoimintajohtaja, ABB, p. 050 33 42389

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ABB Oy
ABB Oy
Sähkömäki 4
65320 VAASA

010 22 11http://www.abb.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ABB Oy

Maailman ensimmäinen teollinen 5G-tekoälysovellus tuotantokäyttöön ABB:n taajuusmuuttajatehtaalla Helsingissä5.6.2019 10:30:00 EESTTiedote

ABB yhteistyökumppaneineen toteuttaa Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevalle taajuusmuuttajatehtaalleen maailman ensimmäisen langatonta 5G-tekniikkaa hyödyntävän teollisen tekoälysovelluksen. ABB:n, Atostekin ja Telian pilottihanke luo pohjaa langattomaan tekniikkaan pohjautuville uusille teollisille ratkaisuille. Robotin ja työntekijöiden kokoonpanotyön tukena toimiva ratkaisu parantaa tuotannon laatua ja opastaa työntekijöitä. Jatkossa vastaavalla toteutuksella voidaan rakentaa nopeita tietoliikenneyhteyksiä ja suurta laskentatehoa vaativia teollisia tekoälyratkaisuja paikasta riippumatta.

Matti Vaattovaara ABB Power Grids Finland Oy:n toimitusjohtajaksi17.5.2019 14:00:58 EESTTiedote

ABB nimittää Matti Vaattovaaran ABB Power Grids Finland Oy:n toimitusjohtajaksi 1.11.2019 lähtien. Vaattovaara on ollut ABB:n palveluksessa 15 vuoden ajan. Viimeksi hän on johtanut Suomen ABB:n Power Grids -divisioonan myyntiä ja markkinointia sekä vastannut liiketoiminnasta energia- ja verkkoyhtiöille sekä liikennesektorin asiakkuuksiin. Aiemmin hän on toiminut ABB:llä erilaisissa myynnin ja Service-liiketoiminnan johtotehtävissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme