SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

ABC-ketju sopeuttaa toimintaansa ja kehittää palveluitaan

Jaa

ABC-asemat sopeuttavat toimintaansa valtiovallan määrittelemien rajoitusten ja suositusten puitteissa. Polttoainemyynti jatkuu koko verkostossa, mutta muuta toimintaa sopeutetaan toimipaikkakohtaisin päätöksin. Sisällä ruokailu loppuu, mutta ravintola-annoksia voi useimmissa toimipaikoissa ostaa take away -myynnistä autoon toimitettuna.

ABC-ketjussa seurataan reaaliaikaisesti suomalaisten tiellä liikkumista ja johtopäätökset ovat selvät.

– Ilman mitään toimintaamme kohdistuvia rajoituksiakin autojen määrä teillä on laskenut voimakkaasti, joka on vaikuttanut kysyntäämme selvästi. Teemme kaikkemme osana S-ryhmää, että pidämme ihmisille kriittisiä palveluita yllä tässä haastavassa tilanteessa. Toimintaa joudutaan kuitenkin sopeuttamaan eri tavoin alueellisin päätöksin, ABC-ketjun johtaja Harri Tuomaala toteaa.

Liikennemäärien vertailu kertoo, että ennen koronakriisiä olleen viimeisen ns. normaaliviikon luvuista on tultu alaspäin 30 prosenttia eli viime päivinä teillä on liikkunut viikon aikana noin 15 miljoonaa autoa vähemmän kuin maaliskuun alkupuolella.

ABC-ravintoloiden sisällä tapahtuva ruokailu lopetetaan perjantain ja lauantain välisenä yönä jo nyt voimassa olevan suosituksen mukaisesti.

– Sitä korvaamaan kehitimme pikavauhtia toimintaamme ja ABC-mobiili-sovellustamme siten, että useilla asemillamme ruuat voi tilata suoraan parkkipaikalle omaan autoon. Toki tiskiltä tilaaminen onnistuu myös, kunhan itse ruokailu tapahtuu muualla. Valikoima vaihtelee asemakohtaisesti, mutta vaihtoehtoja on monipuolisesti. 

Noutoruuan lisäksi useista ABC-asemien marketeista voi hakea ruokaa kotiin nautittavaksi ja polttoainejakelu toimii täysin normaalisti koko verkostossa. Myös ABC CarWash-autopesu palvelee tavalliseen tapaan lähes 80 pesupaikassa ympäri Suomea. Lisäksi ammattiliikenteen taukotilat pyritään pitämään auki aina mahdollisuuksien mukaan.

– Nyt, jos koskaan toivomme, että kokeilette uusia palveluitamme, jaatte kokemuksianne ja annatte palautetta, jotta voimme edelleen tässä poikkeuksellisessa tilanteessa palvella suomalaisia tiellä liikkujia mahdollisimman hyvin. Toteutamme toiminnassamme etupainotteisesti hallituksen vetoomuksia ja teemme sen Tasavallan presidentin linjaamalla tavalla: fyysinen etäisyys on nyt pakollista, mutta toivottavasti voimme osaltamme tarjota tien päällä oleville pieniä henkisen läheisyyden kokemuksia, Harri Tuomaala päättää.

ABC-verkoston tarjonta vaihtelee asemakohtaisesti. Oman ABC:si palvelutarjonnan ja aukioloajat voit tarkastaa osoitteesta www.abcasemat.fi tai ABC-mobiilista. Huomioithan, että muutoksia voi tapahtua vaiheittain ja tiedot voivat päivittyä hieman viiveellä.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Harri Tuomaala, ABC-ketjun johtaja, harri.tuomaala(at)sok.fi, p. 0107680825

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

ABC on suomalainen huoltoasemaketju, joka on osa S-ryhmää. Haluamme tarjota palveluita helposti ja nopeasti sekä matkailijoille että lähiseudulla asuville vuoden jokaisena päivänä. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemia, ABC-automaattiasemia sekä ABC CarWash -autopesupaikkoja. Ravintoloissamme käytämme 100 % suomalaista lihaa. Myymme vuosittain yli 10 miljoonaa ruoka-annosta ja 24 miljoonaa kuppia kahvia. Palveluita kehitetään myös autoilevan asiakkaan sovellukseen ABC-mobiiliin, jossa saatavilla jo mobiilitankkaus ja -pesu. www.abcasemat.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme