Oulun yliopisto

Abipäiville odotetaan liki viittätuhatta kävijää – iltaohjelma lukiolaisten vanhemmille ke 1.11.

Jaa

Oulun yliopiston Abipäivät järjestetään Linnanmaan kampuksella keskiviikkona 1.11.2017 klo 9.00–14.30 ja torstaina 2.11.2017 klo 10.00–15.30. Lisäksi ensimmäisen tapahtumapäivän iltana keskiviikkona 1.11.2017 klo 17.30–20.30 ovet ovat avoinna lukiossa tai ammattiopistossa opiskelevan nuoren huoltajille ja muille läheisille.

Mukaan voi ottaa myös jatko-opintojaan miettivän nuoren itsensä. Sisäänkäynti tapahtumiin R-ovesta, Erkki Koiso-Kanttilan katu, Oulu.

Yliopisto-opiskelu tutuksi Vanhempainstartissa 1.11.2017

Oulun yliopisto esittäytyy Vanhempainstartissa puheenvuoroin kahteen kertaan, klo 17.30–18.30 sekä klo 19.00–20.00, paikkana Tellus Innovation Arena, Stage, Oulun yliopisto. Ensimmäistä, klo 17.30 alkavaa puheenvuoroa voi seurata myös verkossa https://connect.funet.fi/tellus

klo 17.30/19.00 Tervetuloa yliopistoon – koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä
klo 17.45/19.15 Lukion ainevalintojen merkitys – professori Hanni Muukkonen-van der Meer
klo 18.00/ 19.30 Yliopistoon hakeminen – johtava koulutusasiantuntija Vuokko Iinatti
klo 18.20/ 19.50 Opiskelijoiden asumispalvelut – palvelupäällikkö Jari Simonen, PSOAS – Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö 

Oulun yliopiston koulutusalojen esittelypisteet ovat avoinna non-stop koko tapahtuman ajan. Kierrä ja kysele yliopisto-opiskelusta, paikalla opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Kahvitarjoilun arvioimiseksi pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon, mutta paikan päälle voi myös tulla ilmoittautumatta.

Abipäiville tulossa 4800 lukiolaista opinto-ohjaajiensa kanssa

Odotamme päivätapahtumaamme 4800 lukiolaista, joista lähes tuhat on ensimmäistä tai toista vuotta lukiossa opiskelevia. Esittelyssä ovat kevään 2018 yhteishaun hakukohteet sekä avoimen yliopiston kurssivalikoima. Tänä vuonna tarjoamme Tellus Innovation Arenalla maistiaisia kansainvälisestä opiskelijakokemuksesta: Festival of Cultures -tapahtumassa on eri maiden kulttuuriständejä ja tietoa vaihto-opiskelukohteista. Tämä tapahtuma pyörii molempina päivinä klo 10–14.

Molemmissa tapahtumissamme pääsee tapaamaan eri alojen yliopisto-opiskelijoita ja saamaan heiltä ensi käden tietoa opiskelukokemuksesta Oulun yliopistossa.

Lisätietoa tapahtumista: 

www.oulu.fi/yliopisto/abipaivat

www.oulu.fi/yliopisto/vanhempainstartti

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnittelija Hannakaisa Aikio
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
Oulun yliopisto
Puhelin 0400 142 293
hannakaisa.aikio@oulu.fi

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitös: Hampaiden erosiivinen kuluminen on yleistä suomalaisilla aikuisilla – perimä saattaa osin selittää eroosioalttiutta12.1.2018 11:26Tiedote

Väitöstutkimuksessa osoitetaan ensimmäistä kertaa hampaiden erosiivisen kulumisen eli liukenemisen olevan yleinen löydös suomalaisilla aikuisilla. Hampaiden kemiallista kulumista voi aiheuttaa mikä tahansa hapan aines päästessään kosketuksiin hammaskiilteen tai hammasluun kanssa. Lähes puolella tutkituista 44-46-vuotiaista suomalaisista aikuisista oli erosiivista kulumista, joka vaatisi vähintään ennaltaehkäiseviä toimia. Miehillä riski erosiiviselle kulumiselle oli yli kaksinkertainen naisiin verrattuna. Lisäksi niillä tutkituilla, joilla oli paljon korjaavan hoidon tarvetta reikiintymisen vuoksi, oli lähes kolminkertainen riski eroosiomuutosten löytymiselle hampaista.

Väitös: Väsyttävät lääkkeet ovat ikäihmisillä yhteydessä heikkoon suun terveyteen12.1.2018 10:31Tiedote

Väsymystä aiheuttavien lääkkeiden käyttö on ikääntyneillä henkilöillä yhteydessä puutteelliseen suuhygieniaan sekä huonoon suun terveyteen. Antti Tiisanojan väitöstutkimuksessa altistumista väsyttäville lääkkeille ja niiden käyttöä mitattiin sedatiivikuorman avulla. Sedatiivikuorma kuvastaa kokonaislääkityksestä aiheutuvaa väsyttävää vaikutusta ja tämän menetelmän käyttö erottaa väitöstutkimuksen aiemmista tutkimuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme