Oulun yliopisto

Abipäiville odotetaan liki viittätuhatta kävijää – iltaohjelma lukiolaisten vanhemmille ke 1.11.

Jaa

Oulun yliopiston Abipäivät järjestetään Linnanmaan kampuksella keskiviikkona 1.11.2017 klo 9.00–14.30 ja torstaina 2.11.2017 klo 10.00–15.30. Lisäksi ensimmäisen tapahtumapäivän iltana keskiviikkona 1.11.2017 klo 17.30–20.30 ovet ovat avoinna lukiossa tai ammattiopistossa opiskelevan nuoren huoltajille ja muille läheisille.

Mukaan voi ottaa myös jatko-opintojaan miettivän nuoren itsensä. Sisäänkäynti tapahtumiin R-ovesta, Erkki Koiso-Kanttilan katu, Oulu.

Yliopisto-opiskelu tutuksi Vanhempainstartissa 1.11.2017

Oulun yliopisto esittäytyy Vanhempainstartissa puheenvuoroin kahteen kertaan, klo 17.30–18.30 sekä klo 19.00–20.00, paikkana Tellus Innovation Arena, Stage, Oulun yliopisto. Ensimmäistä, klo 17.30 alkavaa puheenvuoroa voi seurata myös verkossa https://connect.funet.fi/tellus

klo 17.30/19.00 Tervetuloa yliopistoon – koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä
klo 17.45/19.15 Lukion ainevalintojen merkitys – professori Hanni Muukkonen-van der Meer
klo 18.00/ 19.30 Yliopistoon hakeminen – johtava koulutusasiantuntija Vuokko Iinatti
klo 18.20/ 19.50 Opiskelijoiden asumispalvelut – palvelupäällikkö Jari Simonen, PSOAS – Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö 

Oulun yliopiston koulutusalojen esittelypisteet ovat avoinna non-stop koko tapahtuman ajan. Kierrä ja kysele yliopisto-opiskelusta, paikalla opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Kahvitarjoilun arvioimiseksi pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon, mutta paikan päälle voi myös tulla ilmoittautumatta.

Abipäiville tulossa 4800 lukiolaista opinto-ohjaajiensa kanssa

Odotamme päivätapahtumaamme 4800 lukiolaista, joista lähes tuhat on ensimmäistä tai toista vuotta lukiossa opiskelevia. Esittelyssä ovat kevään 2018 yhteishaun hakukohteet sekä avoimen yliopiston kurssivalikoima. Tänä vuonna tarjoamme Tellus Innovation Arenalla maistiaisia kansainvälisestä opiskelijakokemuksesta: Festival of Cultures -tapahtumassa on eri maiden kulttuuriständejä ja tietoa vaihto-opiskelukohteista. Tämä tapahtuma pyörii molempina päivinä klo 10–14.

Molemmissa tapahtumissamme pääsee tapaamaan eri alojen yliopisto-opiskelijoita ja saamaan heiltä ensi käden tietoa opiskelukokemuksesta Oulun yliopistossa.

Lisätietoa tapahtumista: 

www.oulu.fi/yliopisto/abipaivat

www.oulu.fi/yliopisto/vanhempainstartti

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnittelija Hannakaisa Aikio
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
Oulun yliopisto
Puhelin 0400 142 293
hannakaisa.aikio@oulu.fi

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tekoälystä uusia mahdollisuuksia lääketieteen kuvantamiseen16.10.2018 15:58Tiedote

Tekoälyn mahdollisuuksista lääketieteellisessä kuvantamisessa saadaan pian uutta tietoa, kun lääkäreistä, fyysikoista ja matemaatikoista koostuva monialainen tutkimusryhmä pureutuu aiheeseen Oulun yliopiston professori Miika Niemisen johdolla. Tavoitteena on luoda tekoälyyn perustuvaa diagnostiikkaa, joka on nykyiseen verrattuna nopeampaa, tarkempaa ja kustannustehokkaampaa. Hankkeelle on myönnetty yli puolen miljoonan euron rahoitus Tulevaisuuden tekijät -ohjelmasta.

Uutta tietoa luonnonmateriaalien hyödyntämisestä jätevesien puhdistamisessa26.9.2018 06:00Tiedote

Pajukosteikolla voidaan lisätä ravinteidenpoistoa jätevesistä myös pohjoisissa olosuhteissa. Lisäravinteiden saanti jätevesistä lisää myös pajujen biomassan tuotantoa. Pajulajikkeiden välillä oli kuitenkin selvästi eroa biomassan tuotannossa. Muun muassa nämä asiat selviävät Oulun yliopiston tutkijoiden toteuttaman ja Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman hankkeen ”Metallipitoisten hulevesien ja käsiteltyjen jätevesien puhdistustehokkuuden parantaminen luonnonmateriaaleilla” -loppuraportista.

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen päästölähteitä arktisilla alueilla4.9.2018 13:05Tiedote

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen, erityisesti hiilidioksidin luontaisia päästölähteitä arktisilla alueilla. Kansainvälisessä tutkimushankkeessa on todettu, että joista ilmakehään vapautuvan hiilen määrä on aiemmin arvioitua suurempi maailman laajimmalla turvealueella Länsi-Siperiassa. Ilmaston lämmetessä sulava ikirouta paljastaa alueella valtavat turvealueet, joihin sitoutunut orgaaninen hiili voi vapautua ilmakehään ja kiihdyttää ilmastonmuutosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme