Åbo Svenska Teaterin lavalla voi luovuttaa verta 6.3.

Jaa

TIEDOTE / MEDIAKUTSU

Veripalvelu ja Suomen vanhin teatteri, Åbo Svenska Teater, järjestävät tiistaina 6.3. toistamiseen yhteisen verenluovutustilaisuuden. Turun veripalvelutoimisto Yliopistokadulla on tuolloin koko päivän suljettuna, ja verenluovuttajat ovat tervetulleita teatterin päänäyttämölle klo 12-18.

Erilainen ”näytös” järjestetään nyt toista kertaa. Viime vuonna luovuttajamäärä yllätti teatterilla positiivisesti, sillä Veripalvelun sadan pussin keräystavoite ylittyi reilusti. Luovuttajia oli tuolloin peräti 141.

Idea tällaiseen harvinaiseen vierailuun tuli teatterilta, kertoo Veripalvelun Turun alue-esimies Pekka Kukko.

- Tämä oli todella poikkeuksellinen tempaus, sillä emme olleet tiettävästi koskaan aiemmin sulkeneet toimistoa yhdenkään tilaisuuden takia. Näin teemme kuitenkin nyt toista kertaa, ja koko henkilökunta nousee 6.3. teatterin lavalle. Viime kerralla kaikki olivat todella tyytyväisiä, niin luovuttajat kuin teatterin ja Veripalvelun henkilökunta.

Kuten viime vuonna, myös tällä kertaa teatterisali on kauniisti valaistu ja taustalla soi musiikkia. Teatterin aulassa tarjoiltavan kahvin kanssa nautittavista herkuista vastaa Leipomo Salonen, ja kahvittelun jälkeen voi vielä jäädä istumaan teatterisaliin nauttimaan erilaisesta esityksestä.

- Oli ihanaa, että Veripalvelu haltioitui niin teatterimme hienoista puitteista, että päätti tulla uudestaan. Viime kerta oli täysi kymppi kaikilta osin! vahvistaa Åbo Svenska Teaterin tiedottaja Maria Olin.

Veripalvelu tarvitsee joka päivä 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa turvatakseen verivalmisteiden riittävyyden potilaille. Testaa alustavasti, voitko sinä luovuttaa: www.sovinkoluovuttajaksi.fi.

Lisätietoja:

Maria Olin, tiedottaja, Åbo Svenska Teater, p. 045-650 4608

Pekka Kukko, alue-esimies, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu, Turku, p. 029 300 1678

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Kivihaantie 7
00310 HELSINKI

vaihde 029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 66 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme