Muoviteollisuus ry

Advanced Composites Seminar 2017: Muovikomposiitit valtaavat uusia aloja

Jaa

Turussa järjestettävä kaksipäiväinen seminaari Advanced Composites Seminar 2017 esittelee käytännön esimerkkejä siitä, miten muovikomposiitit valtaavat uusia alueita. Erityisesti liikenteessä nähdään muovikomposiittien hyödyt.

30.11.-1.12.2017 Turussa järjestettävä seminaari tarjoaa rautaisannoksen siitä, mitä muovikomposiittialalla tapahtuu juuri nyt.  

- Seminaari antaa mielestäni hyvän käsityksen muovikomposiittien monipuolisuudesta ja -käyttöisyydestä. Muovikomposiittien tulevaisuus näyttää hyvältä, sanoo seminaarin järjestävän Muoviteollisuus ry:n Komposiittijaoston asiantuntija Minna Annala. 

Muovikomposiiteilla on lukuisia ainutkertaisia ominaisuuksia, joihin muut materiaalit eivät pysty. Esimerkiksi liikenteessä ja kulkuvälineissä siirrytään käyttämään muovikomposiitteja niiden keveyden ja muovailtavuuden vuoksi.

- Potentiaalia on paljon enempäänkin. Muovikomposiitit soveltuvat keveytensä, lujuutensa ja muovailtavuutensa vuoksi loistavasti niin sisustuselementeiksi kuin siltarakenteisiin. Tämä on nyt oivallettu. Ajoneuvojen kokonaispainoa saadaan kevennettyä lujilla muovikomposiiteilla, jolloin mm. sähköautoissa painavien akkujen aiheuttama kuorma saadaan kompensoitua. Uusia alueita ovat myös muovikomposiiteista rakennettavat antennimastot ja valopylväät, sanoo Minna Annala.

Muoviteollisuus ry:n Komposiittijaosto on järjestänyt Lujitemuoviseminaarin joka vuosi jo vuodesta 2000 alkaen.

- Tärkeää on varmistaa, että muovikomposiitteja valmistetaan Suomessa myös tulevaisuudessa. Huolta aiheuttaa se, että muovialan osaajia ei kouluteta Suomessa riittävästi. Esimerkiksi lujitemuovien lujuuslaskijoista on kohta pulaa. Lujuuslaskenta edellyttää syvällistä tietämystä myös materiaaleista, sanoo Minna Annala.

Advanced Composites Seminarin yhteydessä pidetään Muoviteollisuus ry:n Komposiittijaoston yleiskokous. Torstai-illan illallinen Turun linnassa juhlistaa polymeeri- ja lujitemuovikomposiittien maahantuoja Kevra Oy:n 40-vuotistapäivää.

Seminaari huipentuu perjantai-iltapäivän vierailuun Meyerin Turun telakalla. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Muoviteollisuus ry, Komposiittijaosto, asiantuntija Minna Annala,
puh. 044 527 3337, minna.annala@plastics.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Muoviteollisuus ry
Muoviteollisuus ry
Eteläranta 10 / PL 4
00131 Helsinki

09 172 841http://www.plastics.fi
Muoviteollisuus ry on vuonna 1961 perustettu muovituotteita valmistavien yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö, Kemianteollisuus ry:n toimialajärjestö sekä Elinkeinoelämän keskusliiton jäsen. Muoviteollisuus ry osallistuu alansa kansainväliseen yhteistyöhön muun muassa PlasticsEuropen ja monen muun alan yhteistyöjärjestön kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Muoviteollisuus ry

Muoviteollisuus ottaa suuntaa muovitiekartasta16.10.2018 09:00:00Tiedote

Suomen 16.10.2018 julkistettu kansallinen muovitiekartta on valmisteltu monen eri alueen asiantuntijan yhteistyönä. Myös paljon valmisteluryhmän ulkopuolista näkemystä on kerätty ja hyödynnetty sinänsä lyhyen prosessin aikana. Tuloksena on saatu aikaan tiivistetty kokoelma toimenpide-ehdotuksia, joilla muoveihin ja niiden käyttöön liittyviä asioita voidaan edistää. Muoviteollisuus ry kiittää tiekartan laajuutta ja sitä, että muovien hyödyt tunnistetaan.

Ämpäristöteko-tempaus laittoi kovamuoviset tuotteet kiertoon29.6.2018 09:48:03Tiedote

Kesäkuun alussa viidellä paikkakunnalla järjestetty kovamuovisten tuotteiden keräystempaus, Ämpäristöteko, osoitti, että kuluttajilla on kiinnostusta kierrättää kovamuovisia tuotteita. Kuluttajien innostus kovamuovituotteiden kierrättämiseen oli erittäin rohkaisevaa. Tämä on ehdottomasti kehittämisen arvoinen malli matkallamme kiertotalouteen, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

Kierrätystempaus Vaasassa, Lohjalla, Rajamäellä, Riihimäellä ja Heinolassa - Ämpäristöteko laittaa kovamuoviset tuotteet kiertoon 5.6.29.5.2018 10:00:00Tiedote

Muovi kuuluu kiertoon. Tiistaina, Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018 viidellä paikkakunnalla järjestettävä Ämpäristöteko-tempaus antaa kuluttajille mahdollisuuden tuoda kierrätykseen kovamuoviset tuotteet. – Pulkan puolikas, muovinen terassituolinrähjä, vanhat pakastusrasiat ja rikkoutuneet ämpärit ovat hyviä esimerkkejä kovamuovituotteista, jotka voi tuoda keräyspisteisiin, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

Muoveista luopuminen olisi vahingollista ihmisille ja ympäristölle19.4.2018 09:00:00Tiedote

- Muovien vastuullinen käyttäminen ei tarkoita muoveista luopumista. Luonnonvarojen kokonaiskulutuksen näkökulmasta ei ole mitenkään perusteltua lopettaa muovien käyttöä. Sen sijaan roskaamista on vähennettävä ja muovien kierrättämistä lisättävä, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä. Muoveissa vastuullisuus tarkoittaa materiaalitehokkaita ratkaisuja sekä selkeään tarpeeseen ja pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita sekä uusia ratkaisuja. Luontoon muovi tai muutkaan roskat eivät tietenkään kuulu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme