Basam Books

Africa - Laulu sankaruudesta ja ihmisyydestä, latinankieliseen heksametrimittaan laadittua runoutta

Jaa

Renessanssin humanismin isäksi kutsutun Francesco Petrarcan elämäntyö, runoeepos Africa, nyt saatavilla Maija-Leena Kallelan ja Teivas Oksalan suomentamana.

Africa - Laulu sankaruudesta ja ihmisyydestä
Africa - Laulu sankaruudesta ja ihmisyydestä

Maija-Leena Kallelan ja Teivas Oksalan käännöstyön tuloksena Africa, Scipio Africanuksen tarina, on julkaistu Suomen kielellä nyt Basam Booksin kautta.

Petrarcan runoeepos Africa rakentuu karismaattisen Scipio Africanucsen ympärille. Nuori sotapäällikkö saa henkisen valmennuksensa suureen tehtäväänsä unimaailmassa, jossa häntä opastavat hänen sankareina kaatuneet isänsä ja setänsä. Keskeisiksi henkilöiksi nousevat myös Scipion alipäällikkö ja neuvottelutaitoinen luottoystävä Laelius sekä Scipioon liittynyt afrikkalainen ylimys Masinissa, joka joutuu Rooman edun nimissä jopa hylkäämään rakastettunsa Sofonisban.

Ratkaiseva taistelu käydään Pohjois-Afrikassa Zaman lähellä. Eepos nousee uusiin myyttisiin ulottuvuuksiin, kun Rooman ja Karthagon taivaalliset henkilöitymät vetoavat korkeimpaan jumaluuteen. Kohtalottaret ratkaisevat vaikean taistelun oikeamielisen ja hyveellisen Scipion eduksi.

Eepos huipentuu Scipion voitonjuhlaan Rooman Capitoliumilla. Petrarca esittää sen sankariuden ja runouden kaksoistriumfina, sillä vierellään vaunuissa Scipiolla on hänen rakas runoilijaystävänsä Ennius.

Renessanssin humanismin isäksi kutsuttu FRANCESCO PETRARCA (1304-1374) kirjoitti sekä italiaksi että latinaksi. Elämäntyöllään, yhdeksän kirjaa käsittävällä, latinankieliseen heksametrimittaan laaditulla Africa-runoelmallaan hän lähti kulkemaan antiikin suurten eeppisten runoilijoiden Homeroksen ja Vergiliuksen viitoittamaa tietä. Hän nosti kunniaan vanhat roomalaiset hyveet, velvollisuudentunnon, rohkeuden ja oikeamielisyyden, mutta käsitteli syvällisesti myös inhimillisiä tuntoja ja ristiriitoja, joita ihanteiden vaatimukset väistämättä aiheuttavat.

Avainsanat

Kuvat

Africa - Laulu sankaruudesta ja ihmisyydestä
Africa - Laulu sankaruudesta ja ihmisyydestä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

Helsinkiläinen erikoiskustantamo Basam Books on palannut juurilleen filosofian, kaunokirjallisten klassikkojen, runojen ja suurten hahmojen elämäkertojen pariin. Vanha kunnon Basam Books jatkaa tutulla laadusta tinkimättömällä linjallaan ja kustantamon puikkoihin on palannut yli 20 vuotta alalla toiminut kustannusjohtaja Batu Samaletdin. Jatkossa kustannusohjelmaamme kuuluvat vahvasti myös äänikirjat, tavoitteena on tuoda kaikki Basam Booksin mestariteokset kuunneltavaksi myös äänikirjoina!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Kansalaisaktivismi & Empatia –kirjailta tänään Rosebud-kirjakaupan Kolmen sepän myymälässä28.5.2019 09:40:11 EESTTiedote

Tänään Rosebudin uudessa myymälässä järjestettävässä kirjaillassa pohditaan miten toimia osattomuuden säälittelyn, sivuuttamisen tai kieltämisen sijaan kunnioittavasti, toisten voimavaroja kunnioittaen ja empatiasta käsin. Tapahtumassa mukana ovat pääkaupunkiseudun vähävaraisia vuosien kokemuksella auttaneen Apuna Ry:n perustaja Heidi Jaari sekä empatian tiedettä tutkinut kirjailija Sami Keto.

Kutsu lehdistötilaisuuteen: Basam Books vastaa kustantamoalan muutokseen uudistamalla toimintaansa21.5.2019 21:17:09 EESTTiedote

Kutsumme kirjan tulevaisuudesta kiinnostuneet median edustajat lehdistötilaisuuteen Helsinkiin perjantaina 24.5 klo 10-11. Uudistunut Basam Books vastaa kirja-alan muutokseen painottamalla kustantamoiden asemaa kulttuurisena muutosvoimana ja tarjoamalla muun muassa aineksia omaehtoiseen henkiseen kasvuun sekä hyvinvoinnin, tiedon ja viisauden kartuttamiseen. Tavoite konkretisoituu näitä kehityskulkuja tukevien teosten julkaisemisen lisäksi merkityksellisiä kohtaamisen tiloja tarjoavissa tapahtumissa sekä koulutuksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme