MessukeskusMessukeskus

Agri-INNO-palkinto Soil Scoutin perustajalle Johannes Tiusaselle

Jaa

Maataloustoimialan Agri-INNO-palkinnon saa tänä vuonna Soil Scoutin perustaja Johannes Tiusanen, joka on kehittänyt kokonaan maanalaisia langattomia maaperäantureita, joiden avulla päästään seuraamaan maaperän kosteus-, lämpötila- ja suolapitoisuusolosuhteita. Valikoituihin kohtiin pysyvästi haudattujen anturien avulla vaikeasti havaittavia maanalaisia olosuhteita voidaan alkaa hallita ja varsinkin peltolohkojen eri osien erot tulevat näkyviksi. Tuotteella on maailmanlaajuisesti merkittävä potentiaali entistäkin tarkempien viljelymenetelmien kehittämisessä, erityisesti kasteluveden kohdentamisessa ja ympäristövaikutusten pienentämisessä.

Johannes Tiusanen. Kuva: Risto Wuolle
Johannes Tiusanen. Kuva: Risto Wuolle

Innovaatio on syntynyt Tiusasen omasta kiinnostuksesta, ideasta ja uraauurtavasta tutkimustyöstä tarvittavan teknologian kehittämisessä. Ulvilalainen viljelijä Tiusanen teki maatalousteknologian tohtorinväitökseen johtanutta tutkimustyötä oman tilan pelloilla ja on todistanut tutkimuksissaan vesitalouden keskeisen merkityksen pellon sadontuottokyvylle. Langaton kosteusanturi on innovaatio, jolla on maailmanlaajuiset markkinat. Tuotteen avulla saadaan tieto maaperän olosuhteista reaaliajassa ja voidaan mm. edistää kasteluveden kestävää käyttöä. Maatalouden lisäksi Tiusasen kehittämiä antureita on käytössä kymmenillä golf-kentillä ja urheiluareenoilla ympäri maailman mukaan lukien Wembleyn stadion Lontoossa. Anturit ovat käytössä myös useissa suomalaisissa tutkimuslaitoksissa. Soil Scoutin tuotteet valmistetaan Suomessa ja ovat osaltaan myös tehneet suomalaista teknologiaosaamista tunnetuksi maailmalla.

Suomen Messusäätiön 5000 euron Agri-INNO-palkinto jaetaan maataloustoimialan innovaatiolle nyt toista kertaa.Agri-INNO-palkinto jaetaan joka toinen vuosi MaatalousKonemessujen yhteydessä henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt innovaation, joka tuo maataloustoimialalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palkinto.

Vuonna 2020 raatiin kuuluivat toiminnanjohtaja Jyrki Wallin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:sta, toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitosta, toimitusjohtaja Juha Ojala Työtehoseurasta ja puheenjohtaja Risto Varis MaatalousKonemessujen kehitysryhmästä.

Agri-INNO 2018 -palkinto myönnettiin GrainSenselle, joka on kehittänyt kädestä pidettävän viljalaatua analysoivan mittalaitteen.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto.
www.maatalouskonemessut.fi, #maatalouskonemessut #agriinno

Lisätietoja:
Konseptikehittäjä Leo Potkonen, Messukeskus, 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
Tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus puh. 050 3760 804, teija.armanto@messukeskus.com
Johannes Tiusanen, puh.044 365 9799,  johannes.tiusanen@soilscout.com

Kuvia palkinnonjaosta: http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Johannes Tiusanen. Kuva: Risto Wuolle
Johannes Tiusanen. Kuva: Risto Wuolle
Lataa
Leo Potkonen (vas) ja Marcus Bergström (oik) Messukeskuksesta,  keskellä oikealla Johannes Tiusanen ja vasemmalla keskellä yrityksen tj Jalmari Talola. Kuva: Risto Wuolle
Leo Potkonen (vas) ja Marcus Bergström (oik) Messukeskuksesta, keskellä oikealla Johannes Tiusanen ja vasemmalla keskellä yrityksen tj Jalmari Talola. Kuva: Risto Wuolle
Lataa
Soil Scoutin tj Jalmari Talola (vas) ja palkinnon saanut Johannes Tiusanen. Kuva Risto Wuolle.
Soil Scoutin tj Jalmari Talola (vas) ja palkinnon saanut Johannes Tiusanen. Kuva Risto Wuolle.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

The International Friend of Habitare in 2021, Joseph Grima: We must rethink the way we are constructing the world around us5.5.2021 15:00:00 EEST | Press release

Joseph Grima is a British architect who has enjoyed a diverse career and has an extensive background in exhibition curation, research and writing. He has worked as the director and curator of many design and architecture events, and he has also been the editor-in-chief of the architecture and design magazine Domus. Grima is currently working as the creative director of the Design Academy Eindhoven and preparing for the Venice Biennale in May.

Habitaren Kansainvälinen Ystävä Josepf Grima: On aika miettiä uudelleen, miten rakennamme ympäröivää maailmaamme4.5.2021 14:20:15 EEST | Tiedote

Joseph Grima on monipuolisen uran tehnyt brittiläinen arkkitehti, jonka työkenttä ja tausta kattavat laajasti näyttelyiden kuratointeja, tutkimustyötä ja kirjoittamista. Hän on työskennellyt monien design- ja arkkitehtuuritapahtumien johtajana ja kuraattorina, ja on ollut myös arkkitehtuuri- ja muotoilulehti Domuksen päätoimittaja. Tällä hetkellä Grima työskentelee Eindhovenissa Design Academy Eindhoven – korkeakoulun luovana johtajana ja Milanon triennaalin muotoilun pääkuraattorina Milanossa ja valmistautuu Venetsian Biennaleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme