Maahanmuuttovirasto

Ahvenanmaan ensimmäinen vastaanottokeskus aloittaa toimintansa

Jaa

Ahvenanmaalle on avattu vastaanottokeskus. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Ahvenanmaalla järjestetään vastaanottotoimintaa.

Ahvenanmaan vastaanottokeskus aloitti toimintansa 6.6.2022. Vastaanottokeskus perustettiin, koska Ahvenanmaalle on majoittunut Venäjän hyökkäyksen takia noin 250 Ukrainasta paennutta henkilöä. Ukrainasta paenneiden majoituksen ja vastaanottopalveluiden tarve on kasvanut Suomessa.

– Olemme kevään aikana perustaneet 49 uutta vastaanottokeskusta ja toimipistettä ympäri Suomea ja nyt historiallisesti myös ensimmäistä kertaa Ahvenanmaalle, kertoo vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Suuri osa ukrainalaisista asuu yksityismajoituksessa, eli on järjestänyt itse majoituksensa esimerkiksi sukulaisten tai vapaaehtoisten luona. Myös yksityismajoituksessa asuvat turvapaikan- tai tilapäisen suojelun hakijat saavat vastaanottopalvelut, kuten sosiaali- ja terveyspalvelut ja vastaanottorahan vastaanottokeskuksesta.

Ahvenanmaan vastaanottokeskus on Turun vastaanottokeskuksen sivutoimipiste ja sitä ylläpitää Suomen Punainen Risti.

– Yhteistyömme Ahvenanmaan maakuntahallituksen ja Suomen Punaisen Ristin kanssa on ollut erittäin hyvää ja toimivaa. Haluamme myös kiittää kaikkia vapaaehtoisia, jotka ovat majoittaneet ukrainalaisia Ahvenanmaalla tähän asti, kertoo tulosalueen johtaja Rafael Bärlund. Bärlund toimii Maahanmuuttoviraston yhteyshenkilönä viraston ja Ahvenanmaan maakuntahallituksen välillä.

Maahanmuuttovirasto vastaa vastaanottojärjestelmän toiminnan ohjauksesta, suunnittelusta ja valvonnasta. Maahanmuuttoviraston omat vastaanottokeskukset sijaitsevat Helsingissä, Lappeenrannassa (Joutseno) ja Oulussa. Muita vastaanottokeskuksia ylläpitävät järjestöt, kunnat ja yritykset. Tällä hetkellä toiminnassa on 69 vastaanottokeskusta, niiden sivutoimipistettä ja yksityismajoittujien palvelupistettä sekä kahdeksan alaikäisyksikköä. Ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan Suomessa oli 20 vastaanottokeskusta ja 7 alaikäisyksikköä.

Lisätietoa:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tulosalueen johtaja Rafael Bärlund, p. 0295 433 022, sähköposti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen, p. 0295 433 640, sähköposti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme