Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ahvensaaren uimarannalle uimakielto

Jaa

Ahvensaaren uimarannalta 8.8. otetussa vesinäytteessä todettiin suolistoperäisiä Escherichia coli -bakteereja, jonka takia uimarannalle on asetettu uimakielto.

Kuva: Åsa Kronqvist
Kuva: Åsa Kronqvist

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä Escherichia coli –bakteerien määrän on oltava alle 500 pmy/100 ml. Ahvensaaren uimarannalla bakteerien määräksi mitattiin 2400 pmy/100ml.

Vaasan Vesi on 11.8. ilmoittanut terveydensuojeluviranomaiselle tarkastaneensa alueen viemärivesien pumppaamon. Pumppaamossa ja sen toiminnassa ei ole havaittu poikkeamaa.

Korkean bakteeripitoisuuden syyksi arvellaan ennen näytteenottoa olleita sateita, jotka ovat huuhtoneet maanpinnan epäpuhtauksia meriveteen. Epäpuhtauksia on mahdollisesti kulkeutunut myös Ahvensaaren uimarannan läheisyydessä sijaitsevista joista ja ojista.

Ahvensaaren uimavedestä on otettu 12.8. uusintanäyte bakteeritilanteen seuraamiseksi. Uusintanäytteen tuloksista ja muiden rantojen tuloksista tiedotetaan alkuviikosta.

Vedenlaatua seurataan koko kesän ajan

Vaasan ja Laihian uimarantojen (13 kpl) vedenlaatua seurataan säännöllisesti uimakaudella 15.6. – 31.8.2022.

Seurattavia uimarantoja ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari, Strömsö, Isolahti, Kronvik, Leirintäalue, Paratiisisaari, Viikinga, Merikaarron etelä- ja pohjoisranta sekä Säivänkangas Laihialla.

Jos uimari havaitsee uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta kunnan terveydensuojeluviranomaiselle (Vaasan kaupungin ympäristöosasto, keskuksen puh. (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) tai rannan ylläpitäjälle, jonka yhteystiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta.

Yhteyshenkilöt

Ilona Peurala, terveysinsinööri

040 182 1160 / terveysvalvonta@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Åsa Kronqvist
Kuva: Åsa Kronqvist
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme