Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Aika lapsen hampaiden tarkastukseen maisa.fi:ssä

Jaa

Ajan lapsen hammastarkastukseen voi Helsingissä nyt kätevimmin varata sähköisesti. Tänä vuonna tarkastusvuorossa olevien lasten ja nuorten vanhemmat saavat Maisa-viestin, jonka saatua ajanvarauksen voi tehdä. Ikäkausitarkastukset tehdään 1,- 3,- 5-, 7-, 9-, 14- ja 17-vuotiaille.

Jos vanhemmat eivät ole Maisan käyttäjiä, ajanvarauksesta muistutetaan kirjeitse. Ajan tarkastukseen voi varata myös soittamalla hammashoidon asiakaspalvelukeskukseen,kun on saanut kehotteen varata aika.

Kehotteet varata aika lähetetään vanhemmille lapsen syntymäkuukauden perusteella huhtikuusta alkaen. Osalle vanhemmista viesti lähetetään kesän jälkeen.

Alle kouluikäiset

Ajan tarkastukseen voi varata Maisa-palvelussa heti, kun on saanut kehotteen ajanvaraukseen. Aika on varattavissa 6 kuukautta lapsen syntymäpäivän jälkeen. Alle kouluikäisten ikäluokista tarkastukseen kutsutaan tänä vuonna vuosina 2017, 2019, 2021 syntyneet lapset. Käynnit 1-vuotiaiden osalta toteutetaan pääosin etävastaanottoina.

Koululaiset ja peruskoulun päättäneet

Koululaistenkin osalta aika löytyy Maisassa lapsen tai nuoren iän mukaan. Ajan voi varata, kun on saanut kehotteen. Varaus tehdään viimeistään puoli vuotta lapsen tai nuoren syntymäpäivän jälkeen. Koululaisista kehotteen tarkastukseen saavat tänä vuonna vuosina 2005, 2008, 2011, 2013, ja 2015 syntyneet lapset ja nuoret.

”Hienoa, että pääsemme korona-ajan helpottaessa toteuttamaan Helsingissä jälleen laajemmin lasten ja nuorten määräaikaistarkastuksia”, Helsingin johtajahammaslääkäri Sebastian Kaste toteaa.  

”Suosittelen ajanvarausta Maisa-palvelussa, jossa se onnistuu kätevästi.”

Lisätietoa

  • Sebastian Kaste, johtajahammaslääkäri, p. 040 1833 798, sebastian.kaste@hel.fi
  • Sähköisen asioinnin Maisa-palvelu löytyy osoitteesta maisa.fi.
  • Tietoa Maisasta löytyy esimerkiksi Helsingin sivulta hel.fi/maisa.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Outi Huida
yksikön päällikkö
outi.huida@hel.fi
p. 09 310 27929

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä neuvolatoimintaa jo 100 vuoden ajan11.5.2022 09:57:38 EEST | Tiedote

Helsingin neuvoloissa vietetään tänä vuonna 100-vuotisjuhlaa, sillä Suomen ensimmäinen lastenneuvola aloitti toimintansa Helsingissä vuonna 1922. Sataan vuoteen mahtuvat monenlaiset yhteiskunnalliset muutokset, suurten ikäluokkien syntyminen sekä hyvinvointivaltion ja kaupungin kehittyminen. -Yhä edelleen neuvolatoiminta on helsinkiläisille merkittävä palvelu. Neuvoloiden henkilöstö tavoittaa lähes kaikki helsinkiläiset raskaana olevat sekä lapset ja lapsiperheet, perhepalvelujen johtaja Hanna Viitala sanoo. -Työn suola ovat ihanat asiakkaat. Heidät oppii tuntemaan hyvin, ja erityisen hyvin monilapsiset perheet. Heidän kanssaan yhteinen polku voi pidentyä 15 vuoteen asti – tai jopa niin pitkään, että entiset lapset palaavat asiakkaiksi äiteinä ja isinä, kertoo Paloheinän neuvolan terveydenhoitaja Kaisu-Liisa Hänninen. Neuvolatarinoita, hiekkaämpäreitä ja kakkukahvit Helsingin neuvolatoimintaa juhlistetaan pitkin vuotta. Alkukesästä jaamme neuvoloissa rajoitetun määrän hiekkaämpäreitä k

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme