Effortia Oy

Aika painaa voitonmaksua? Kiinteistönvälittäjätkin alensivat hintojaan

Jaa

Kasvukeskuksissa halutaan nyt omistusasumista, ensiasunnon ostajat ovat liikkeellä, asuntokauppa vetää ja kiinteistönvälittäjät laskevat palkkioitaan. Samaan aikaan EKP väläytti kesäkuun lopussa, että matalista koroista luovutaan pikkuhiljaa [1] . Helteet eivät ole täällä, mutta onnistuneen asuntokaupan ainekset ovat.

Kiinteistönvälityshinnat - Suomi

Julkistus: 2/4/2017
Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi

Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/julkistukset.php

Asunto-osakkeiden ammattivälityksen keskiarvopalkkio laski Suomessa vuoden toisella neljänneksellä. Kiinteistönvälittäjät pyysivät kerros- ja rivitalohuoneistojen välityksestä huhti-kesäkuussa keskimäärin 4,13% sisältäen arvonlisäveron. Eniten laskua hintoihin syntyi Oulussa, jossa paikallisten välitysliikkeiden palveluistaan pyytämä asunto-osakkeen keskiarvoprosentti laski 0,06 prosenttiyksikköä.

Kiinteistöjen välityksen koko maan keskiarvoprosentti laski niin ikään. Välitysliikkeet pyysivät tarkastelujaksolla esimerkiksi omakotitalokiinteistön välityksestä keskimäärin 4,31% sisältäen arvonlisäveron. Edullisin kaupunki myydä kiinteistöä oli kesäkuun lopussa Kuopio, jossa kiinteistönvälittäjät tarjosivat palvelua keskimäärin hintaan 3,50% sis. alv 24%.

Mainittavaa: Korkeiden välitysprosenttien Hämeenlinnassa ja Jyväskylässä nähtiin kummassakin laskua keskiarvoprosenteissa. Suurista kaupungeista ainoastaan Tampereella nähtiin minkäänlaista nousua. Muuten isoissa kaupungeissa prosentit laskivat tai pysyttelivät vastaavasti muuttumattomina.

Ohjeita julkistuksen tulkitsemiseen:

  • Asunto-osakkeilla ja kiinteistöillä on ammattimaisessa kiinteistönvälityksessä lain mukaan erikseen omat prosenttinsa. Karkea jako on, että asunto-osakkeita ovat tavanomaisimmin kerrostaloasunnot, rivitalot ja paritalot. Omakotitalokauppa sen sijaan on useinmiten kiinteistön kauppaa.
  • Asuntojenmyynti.fi ei vertaile vapaa-ajan asuntojen välityspalkkioita ja siten tässäkään julkistuksessa ei ole kyse vapaa-ajan asuntojen välityshinnoista.
  • Mikäli hinnan kehitys on ollut miinusmerkkistä tarkoittaa tämä, että tarkastelujaksolla hinnat ovat laskeneet ja päinvastoin.
  • Nolla tai viiva taulukossa hintakehitystä mittaavan luvun kohdalla tarkoittaa, etteivät kyseisen kaupungin listahinnat ole kehittyneet tarkastelujaksolla suuntaan tai toiseen.

Tiedotteessa ja palvelun verkkosivuilla esitetyt hintatiedot perustuvat Effortia Oy:n tarjoamaan kuluttajille maksuttomaan kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailuun Asuntojenmyynti.fi:hin.

  • Palvelu seuraa aluehallintovirastojen valvomien laillistettujen kiinteistönvälitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan julkaisemia kiinteistönvälityksen listahintoja.
  • Palvelusta on löydettävissä ajantasaisesti asunto-osakkeiden ja kiinteistönvälityksen arvonlisäverolliset välityspalkkioprosentit, minipalkkiot, perus- ja mahdolliset asiakirjakulut.
  • Koko maan keskiarvoon vaikuttivat kaikkiaan 165 paikkakuntaa ja niissä hintansa ilmoittavat, syntyvät, toimivat ja lakkaavat välitysyritykset hintoineen.
  • Julkistus löytyy osoitteesta: https://www.asuntojenmyynti.fi/julkistukset.php    

Effortia Oy 2261132-0  Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ville Lehtinen 0400 811 839

Lähteet: [1]

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Effortia Oy
Effortia Oy
Vattuniemenkatu 22 A
00210 HELSINKI

044 768 7322https://www.asuntojenmyynti.fi

Asuntojenmyynti.fi on Effortia Oy:n ylläpitämä puhtaasti suomalainen kiinteistönvälityksen maksuton tietopalvelu. Palvelu seuraa välitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan ilmoittamia välityshintoja sekä välitysliikelain välitystoimipisteiltä edellyttämiä ammattipätevyystasoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Effortia Oy

Asunnonvälitys osoittautui liian haastavaksi – lähes sata löi leikin kesken17.1.2018 08:00:00 EETTiedote

LKV-pätevyystasot – Suomi Julkistus: 2016-2017 Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/lkv-pätevyystasot-2017-2.php Tuore kiinteistönvälitysvertailu kertoo, että Suomessa oli vuoden 2017 lopussa lähes sata asunnonvälittäjää vähemmän kuin vielä puolta vuotta aiemmin. Samalla alan suhteellinen pätevyystaso parani. Myyntineuvottelijoiden pätevyydet vuoden 2017 lopussa Suomessa kiinteistönvälityksen myyntitehtävien parissa työskentelevien toimihenkilöiden määrästä noin 71% oli joulukuun 2017 lopussa LKV- pätevyys. Pätevien määrä nousi viime vuoden kesäkuun lopun tasosta, jolloin vastaava suhde oli 70% Suurista kaupungeista eniten LKV-päteviä välittäjiä suhteessa välittäjien kokonaismäärään oli joulukuun lopussa Lappeenrannassa, jossa 80% kaupungin välittäjistä oli laillistettuja kiinteistönvälittäjiä. Heikoin yleinen pätevyystaso oli Vantaalla, jossa vastaava suhde oli 64% kaupungin myyntineuvottelijoiden kokonaismäärästä. To

Välityspalkkiot laskivat viime vuonna Suomessa15.1.2018 08:00:00 EETTiedote

Kiinteistönvälityshinnat – Suomi Julkistus: 2016-2017 Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/välityspalkkiot-2017.php Välityspalkkiovertailun mukaan kiinteistönvälittäjien kuluttajilta pyytämät asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen palkkioprosentit laskivat vuoden tarkastelujaksolla 0,05 prosenttiyksikköä. Asunto-osakkeiden ammattivälityksen kuluttajilta pyydettävä keskiarvopalkkio oli Suomessa joulukuun lopussa 4,10% sisältäen arvonlisäveron. Alimmat asunto-osakkeen välitysprosentit löytyivät vuoden lopussa Kuopiosta, jossa paikalliset välitysyritykset pyysivät asunto-osakkeiden välityksestä keskimäärin 3,50% sisältäen arvonlisäveron. Korkeimmat asunto-osakkeiden prosentit sen sijaan löytyivät vuoden lopussa Lappeenrannassa, jossa esim. kerrostaloasunnon välityksestä pyydettiin vastaavasti 4,42%. Kiinteistöjen vastaavat prosentit laskivat koko maan tasolla viime vuonna niin ikään keskiarvollisesti 0,05 prosenttiyksikköä. S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme