Effortia Oy

Aika painaa voitonmaksua? Kiinteistönvälittäjätkin alensivat hintojaan

Jaa

Kasvukeskuksissa halutaan nyt omistusasumista, ensiasunnon ostajat ovat liikkeellä, asuntokauppa vetää ja kiinteistönvälittäjät laskevat palkkioitaan. Samaan aikaan EKP väläytti kesäkuun lopussa, että matalista koroista luovutaan pikkuhiljaa [1] . Helteet eivät ole täällä, mutta onnistuneen asuntokaupan ainekset ovat.

Kiinteistönvälityshinnat - Suomi

Julkistus: 2/4/2017
Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi

Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/julkistukset.php

Asunto-osakkeiden ammattivälityksen keskiarvopalkkio laski Suomessa vuoden toisella neljänneksellä. Kiinteistönvälittäjät pyysivät kerros- ja rivitalohuoneistojen välityksestä huhti-kesäkuussa keskimäärin 4,13% sisältäen arvonlisäveron. Eniten laskua hintoihin syntyi Oulussa, jossa paikallisten välitysliikkeiden palveluistaan pyytämä asunto-osakkeen keskiarvoprosentti laski 0,06 prosenttiyksikköä.

Kiinteistöjen välityksen koko maan keskiarvoprosentti laski niin ikään. Välitysliikkeet pyysivät tarkastelujaksolla esimerkiksi omakotitalokiinteistön välityksestä keskimäärin 4,31% sisältäen arvonlisäveron. Edullisin kaupunki myydä kiinteistöä oli kesäkuun lopussa Kuopio, jossa kiinteistönvälittäjät tarjosivat palvelua keskimäärin hintaan 3,50% sis. alv 24%.

Mainittavaa: Korkeiden välitysprosenttien Hämeenlinnassa ja Jyväskylässä nähtiin kummassakin laskua keskiarvoprosenteissa. Suurista kaupungeista ainoastaan Tampereella nähtiin minkäänlaista nousua. Muuten isoissa kaupungeissa prosentit laskivat tai pysyttelivät vastaavasti muuttumattomina.

Ohjeita julkistuksen tulkitsemiseen:

  • Asunto-osakkeilla ja kiinteistöillä on ammattimaisessa kiinteistönvälityksessä lain mukaan erikseen omat prosenttinsa. Karkea jako on, että asunto-osakkeita ovat tavanomaisimmin kerrostaloasunnot, rivitalot ja paritalot. Omakotitalokauppa sen sijaan on useinmiten kiinteistön kauppaa.
  • Asuntojenmyynti.fi ei vertaile vapaa-ajan asuntojen välityspalkkioita ja siten tässäkään julkistuksessa ei ole kyse vapaa-ajan asuntojen välityshinnoista.
  • Mikäli hinnan kehitys on ollut miinusmerkkistä tarkoittaa tämä, että tarkastelujaksolla hinnat ovat laskeneet ja päinvastoin.
  • Nolla tai viiva taulukossa hintakehitystä mittaavan luvun kohdalla tarkoittaa, etteivät kyseisen kaupungin listahinnat ole kehittyneet tarkastelujaksolla suuntaan tai toiseen.

Tiedotteessa ja palvelun verkkosivuilla esitetyt hintatiedot perustuvat Effortia Oy:n tarjoamaan kuluttajille maksuttomaan kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailuun Asuntojenmyynti.fi:hin.

  • Palvelu seuraa aluehallintovirastojen valvomien laillistettujen kiinteistönvälitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan julkaisemia kiinteistönvälityksen listahintoja.
  • Palvelusta on löydettävissä ajantasaisesti asunto-osakkeiden ja kiinteistönvälityksen arvonlisäverolliset välityspalkkioprosentit, minipalkkiot, perus- ja mahdolliset asiakirjakulut.
  • Koko maan keskiarvoon vaikuttivat kaikkiaan 165 paikkakuntaa ja niissä hintansa ilmoittavat, syntyvät, toimivat ja lakkaavat välitysyritykset hintoineen.
  • Julkistus löytyy osoitteesta: https://www.asuntojenmyynti.fi/julkistukset.php    

Effortia Oy 2261132-0  Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ville Lehtinen 0400 811 839

Lähteet: [1]

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Effortia Oy
Effortia Oy
Vattuniemenkatu 23
00210 HELSINKI

044 768 7322https://www.asuntojenmyynti.fi

Asuntojenmyynti.fi on Effortia Oy:n ylläpitämä puhtaasti suomalainen kiinteistönvälityksen maksuton tietopalvelu. Palvelu seuraa välitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan ilmoittamia välityshintoja sekä välitysliikelain välitystoimipisteiltä edellyttämiä ammattipätevyystasoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Effortia Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme