If Vakuutus

Aila-myrskyn vahinkoja ilmoitetaan jo runsaasti – älä kuitenkaan lähde tarkistamaan myrskytuhoja ennen myrskyn laantumista

Jaa

Ensimmäiset Aila-myrskyn aiheuttamat vahingot ovat Ifiin tulleiden ilmoitusten perusteella erityisesti puiden kaatumisia ja vesikattovuotoja. If muistuttaa, että myrskyn aikana ei ole turvallista lähteä tarkistamaan vahinkoja esimerkiksi venelaitureille tai mökeille. Etenkään pienten vahinkojen ilmoittamisella vakuutusyhtiöön ei ole kiire.

Ifiin on tullut torstain aikana paljon ilmoituksia talojen, autojen ja veneiden päälle kaatuneista puista.
Ifiin on tullut torstain aikana paljon ilmoituksia talojen, autojen ja veneiden päälle kaatuneista puista.

Torstaiaamupäivän aikana Ifiin on tullut jo runsaasti yhteydenottoja myrskyvahingoista. Vahinkoja on tähän mennessä ilmoitettu erityisesti eri puolilta länsirannikkoa.

– Tyypillisesti puita on kaatunut taloja vasten ja autojen sekä veneiden päälle, joitakin veneitä on uponnut ja erilaisia kevyitä rakennelmia, kuten pressutalleja ja kasvihuoneita, on särkynyt. Ifiin on ilmoitettu myös vesikattojen vuotoja, mikä kertoo siitä, että myrskytuuli on puhaltanut valtavalla voimalla poikkeavassa kulmassa, kun vesi on päässyt sisään rakenteisiin. Vakavia vahinkoja ei ole onneksi toistaiseksi tullut paljon, kertoo korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtanen Ifistä.

Monella saattaa nousta nyt huoli esimerkiksi tyhjillään olevan mökin tai veneen tilanteen tarkistamisesta.

– Kannattaa kuitenkin olla rauhallisin mielin ja seurata annettuja kehotuksia pysytellä sisätiloissa. Vakuutusyhtiöön ei ole myöskään kiire ilmoittaa etenkään pienempiä vahinkoja, vaan sen ehtii hyvin tehdä esimerkiksi ensi viikon aikana tai myöhemminkin.

Vakuutusyhtiöön tarvitsee olla yhteydessä heti vain, jos kyseessä on akuutti vahinko, joka vaatii välitöntä kiinteistön korjausta.

– Tällainen tilanne on esimerkiksi, jos puu on kaatunut talon katolle ja on uhkana, että sen aiheuttamat vauriot laajenevat. Jos tuhoista voi aiheutua välitöntä vaaraa, kannattaa ottaa yhteyttä pelastuslaitokseen. Pelastuslaitokset voivat olla nyt ylityöllistettyjä, jolloin apua voi pyytää myös esimerkiksi paikallisesta rakennusliikkeestä, Virtanen kertoo.

Käy tarkistamassa mahdollisia vahinkoja vasta myrskyn laannuttua

Myrskyn mahdollisesti aiheuttamia vahinkoja on hyvä käydä tarkistamassa sitten, kun se on turvallista.

– Tämänhetkisten ennusteiden mukaan viikonlopun aikana on jo turvallista lähteä vaikkapa saaressa sijaitsevalle mökille, venelaiturille tai metsään katsomaan, onko kaikki kunnossa. Jos mökki sijaitsee kaukana, kannattaa mahdollisuuksien mukaan ottaa yhteyttä mökkinaapuriin tai paikallisiin asukkaisiin, Virtanen vinkkaa.

Toimi näin, jos myrsky on aiheuttanut vahinkoa:

  • Akuutissa tilanteessa ota yhteyttä pelastusviranomaisiin.
  • Tee raivaus-, suojaus- ja korjaustöitä itse siltä osin kuin siihen turvallisesti pystyt. Suojaa irtaimisto ja vaurioitunut katto esimerkiksi pressulla.
  • Käytä turvavälineitä, esimerkiksi turvavaljaita, köysiä ja suojaavia jalkineita. Pyydä tarvittaessa apua alan ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta.
  • Älä koske maahan pudonneisiin sähköjohtoihin tai niitä painaviin puihin.
  • Ota rikkoutuneesta rakennuksesta tai pihasta kuvia.
  • Pienemmissä vahingoissa sinun ei tarvitse kiirehtiä, vaan voit tehdä vahinkoilmoituksen verkossa Omilla sivuilla rauhassa myöhemmin. Esimerkiksi puiden raivaamisesta ja korjaustoimista ei ole välttämätöntä ilmoittaa etukäteen.
  • Jos vahinko vaatii välitöntä kiinteistön korjausta, ole yhteydessä vakuutusyhtiöön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ifiin on tullut torstain aikana paljon ilmoituksia talojen, autojen ja veneiden päälle kaatuneista puista.
Ifiin on tullut torstain aikana paljon ilmoituksia talojen, autojen ja veneiden päälle kaatuneista puista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Niittyportti 4
02200 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme