Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Aino Acktén huvilassa alkaa korjaustyö

Jaa
Helsingin kaupunki käynnistää Tullisaaren puistossa Laajasalossa sijaitsevan Aino Acktén kesähuvilan teknisen peruskorjauksen loppukeväästä 2023. Töiden arvioidaan valmistuvan loppukesästä 2024.
Aino Acktén huvila, kuvaaja Ulla Rahola.
Aino Acktén huvila, kuvaaja Ulla Rahola.

Korjauksilla käynnistään työ, jolla Aino Acktén huvila saadaan kesäkäyttöön.

Korjaus on suunniteltu huvilan ja sen ympäristön suojeluarvot huomioiden. Työt aloitetaan rakennuksen säilymisen turvaavista korjauksista.

Korjauksissa uusitaan ensin huvilan talotekniset asennukset ja parannetaan painovoimaista ilmanvaihtoa. Lisäksi korjataan rakenteiden vaurioituneita osia ja vesikatto sekä uusitaan kosteusvaurioituneita pinta- ja rakennekerroksia.

Huvilasta on tehty useita kuntotutkimuksia. Töiden edetessä avataan rakenteita, minkä myötä tarvittavien korjausten lopullinen laajuus tarkentuu.

Työmaa käynnistyy huhtikuussa

Työmaa perustetaan huhtikuun lopussa 2023. Huvilan läheiset polut ja nurmialue aidataan, ja ne ovat työmaan käytössä. Puiston kautta tulee kulkemaan jonkin verran työmaan edellyttämää liikennettä. Työt toteuttaa Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Hankesuunnitelma hyväksyttiin tänään

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto hyväksyi Aino Acktén huvilan teknisen peruskorjauksen hankesuunnitelman tänään 20. huhtikuuta. Korjauksiin varataan 2,5 miljoonaa euroa.

Huvilan kunnostus kiinnostaa kaupunkilaisia, ja korjaushanke sai rahoitusta kaupungin osallistuvan budjetoinnin varoista OmaStadi-äänestyksen kautta.

Rakennukseen ennakoidaan jäävän myös tuleville vuosille korjattavaa, esimerkiksi sisäseinien pintojen entisöinti ja ulkoseinien maalaus.

Aino Acktén huvila on valmistunut vuonna 1877, ja se on suojeltu asemakaavalla. Arkkitehti Theodor Decker suunnitteli kaksikerroksisen uusrenessanssityylisen puuhuvilan kesäkäyttöön. Huvila sijaitsee LaajasalossaTullisaaren puistossa, joka on kulttuurihistoriallisesti, puutarhataiteellisesti ja maisemakuvallisesti arvokas puisto. Kaupunki omistaa rakennuksen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektinjohtaja Marko Kumpulainen
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristö / hankkeet
p. 050 341 4368, marko.kumpulainen@hel.fi

Kuvat

Aino Acktén huvila, kuvaaja Ulla Rahola.
Aino Acktén huvila, kuvaaja Ulla Rahola.
Lataa
Näkymä arkihuoneesta. Arkkitehdit NRT.
Näkymä arkihuoneesta. Arkkitehdit NRT.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme