Kustannusosakeyhtiö Otava

Aino ja Alvar Aallon tarina ilmestyy syksyllä 2021 Otavan kustantamana

Jaa

"Rakastan sinussa ihmistä – Aino ja Alvar Aallon tarina" kertoo maailmankuulun arkkitehti- ja muotoilijapariskunnan Aino Marsio-Aallon (1894–1949) ja Alvar Aallon (1898–1976) yhteisen tarinan – tarinan rakkaudesta, perhe-elämästä, vahvasta ammatillisesta kumppanuudesta ja yhteisestä elämäntyöstä, joka päättyi Aino Aallon ennenaikaiseen kuolemaan. Syksyllä 2021 ilmestyvän kirjan tekijä on Aino ja Alvar Aallon tyttärenpoika Heikki Aalto-Alanen.

Kuva: Aino ja Alvar Aalto. Credits: Aalto Family Collection
Kuva: Aino ja Alvar Aalto. Credits: Aalto Family Collection

Kirjan keskiössä on Ainon ja Alvarin runsas, avoin ja paljastava, suurimmalta osin aiemmin julkaisematon kirjeenvaihto, jonka kautta lukija pääsee suoraan heidän elämänsä, aikansa, rakkautensa ja työnsä äärelle ja keskelle. Aaltojen yhteistyö on vuosikausien ajan ollut kansainvälisen tutkijakunnan kiinnostuksen kohteena. Tämän teoksen myötä lukijat pääsevät ensimmäistä kertaa tutustumaan Aaltoihin heidän omien kirjeidensä kautta.

”Alvar Aallon arkkitehtuurista ja elämäntyöstä on kirjoitettu lukemattomia kirjoja. Viime aikoina myös Aino Marsio-Aalto on saanut ansaitsemaansa arvostusta ja hänen roolinsa Alvar Aallon nousussa yhdeksi 1900-luvun johtavimmista arkkitehdeistä on tunnustettu,” Heikki Aalto-Alanen toteaa. ”Ääni tässä kirjassa on henkilökohtainen. Haluan kertoa tarinan Ainon ja Alvarin ainutlaatuisesta kumppanuudesta, rakkaudesta ja heidän yhteisestä elämäntyöstään perheenjäsenen näkökulmasta. Haluan kertoa tarinan niin, että heidän omat äänensä pääsevät kuuluviin.”

Perhearkiston valokuvien lisäksi kirjan kuvituksena nähdään Aino ja Alvar Aallon piirustuksia toisistaan ja lapsistaan, esim. matkoilla tehtyjä maisemapiirustuksia sekä arkkitehtuuripiirustuksia ja -valokuvia.

Rakastan sinussa ihmistä Aino ja Alvar Aallon tarina ilmestyy syksyllä 2021 Kustannusosakeyhtiö Otavan kustantamana. Heikki Aalto-Alasen agenttina toimii Elina Ahlbäck Literary Agency, joka vastaa myös teoksen käännösoikeuksien myynnistä.

Lisätietoja: 


Minna Castrén
Otavan kirjallinen johtaja
minna.castren@otava.fi
p. +358505286718

Kuvat

Kuva: Aino ja Alvar Aalto. Credits: Aalto Family Collection
Kuva: Aino ja Alvar Aalto. Credits: Aalto Family Collection
Lataa
Kuva: Heikki Aalto-Alanen Aalto-elokuvan ensi-illassa, Credits: Heikki Aalto-Alanen
Kuva: Heikki Aalto-Alanen Aalto-elokuvan ensi-illassa, Credits: Heikki Aalto-Alanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme