Jyväskylän yliopisto

Ainutlaatuinen vastuullisen urheilujohtamisen huipulle tähtäävä koulutus alkaa – kutsu tiedotusvälineille

Jaa

Jyväskylän yliopistossa alkaa tänä syksynä uusi vastuullisen urheilujohtamisen maisteriohjelma. Master's Degree Programme of Responsible Management and Business of Sport (RESPO) on ensimmäinen kauppakorkeakoulun ja liikuntatieteellisen tiedekunnan yhteinen ohjelma ja ainutlaatuinen koko Suomessa.

Uusi maisteriohjelma ohjaa tulevat urheilupomot vastuulliselle uralle.
Uusi maisteriohjelma ohjaa tulevat urheilupomot vastuulliselle uralle.

Vastuullisen urheilujohtamisen maisteriohjelmaan, eli tuttavallisemmin RESPO-ohjelmaan, on valittu parikymmentä opiskelijaa, jotka pääsevät aloittamaan opintonsa syyskuussa. Myös kansainväliset opiskelijat muun muassa Egyptistä ja Yhdysvalloista ovat päässeet saapumaan Suomeen.

Nyt alkava maisteriohjelma on monella tavalla ainutlaatuinen. Se on ensimmäinen monitieteinen urheilujohtamisen maisterikoulutus Suomessa. Maamme ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta sekä kansainvälisillä laatuleimoilla akkreditoitu kauppakorkeakoulu tarjoavat opiskelijoille tieteellisesti ainutlaatuisen kokonaisuuden sekä tutkinnon, joka vastaa suoraan työelämän osaamistarpeisiin.

”Meillä on taustalla ja mukana matkassa kymmenien urheiluorganisaatioiden yhteistyö- ja sidosryhmäverkosto. Heidän kanssaan keskustellen koulutuksen sisältö ja tavoitteet asetetaan niin, että meiltä valmistuu tulevaisuuden parhaita urheilujohtajia. On luontevaa, että ohjelma järjestetään Suomen liikuntapääkaupunki Jyväskylässä”, kertoo ohjelman johtaja Hanna Vehmas liikuntatieteellisestä tiedekunnasta.

Vastuullisuus on megatrendi, joka leikkaa läpi koko yhteiskunnan. Urheilusektori ei ole tästä irrallinen saareke, vaan niin yksilöä koskeviin kuin maailmanlaajuisiinkin epäkohtiin on havahduttu ja niistä puhutaan paljon myös julkisessa keskustelussa ja medioissa.

”On hienoa ja tärkeää, että omaa toimintaa pyritään tarkastelemaan ja tekemään paremmin. Tähän on havahduttu nyt myös urheilumaailmassa ja korkeakoulutusta tarjoavana tahona myös meidän on huomioitava se. Nyt alkavassa koulutuksessa vastuullisuus ei ole mikään yksi erillinen kurssi, vaan perustavanlaatuinen arvo ja ajattelutapa, joka on mukana kaikessa tekemisessämme”, sanoo ohjelman johtaja Suvi Heikkinen kauppakorkeakoulusta.

Tervetuloa kuulemaan lisää vastuullisesta urheilujohtamisesta maisteriohjelman starttipäivään 3.9.2021

Toivotamme tiedotusvälineiden edustajat tervetulleeksi kuulemaan aiheesta lisää perjantaina 3.9.2021 Jyväskylän yliopiston päärakennuksen luentosaliin C1. Paras hetki haastatteluille on kahvitauon aikana klo 13:30-14:30, mutta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan vaikka koko päiväksi. Starttipäivässä on mukana uusia opiskelijoita, joita on myös mahdollista etukäteen sovittaessa haastatella.

Huomioimme järjestelyissä ajankohtaisen koronatilanteen ja toimimme vastuullisesti ohjeiden mukaisesti. Jotta pystymme varmistumaan osallistujamäärästä, ilmoitattehan tulostanne etukäteen Petra Thurénille (petra.t.thuren@jyu.fi tai puh. 050 4711642) perjantaihin 27.8. mennessä.

Järjestämme toivomanne haastattelut etukäteen porrastetusti, jotta vältämme tungosta. Tulethan paikalle vain terveenä ja maskia käyttäen! Toivottavasti tapaamme Seminaarinmäellä.

Lisätietoa ja kommentteja myös puhelimitse antavat:

Hanna Vehmas, RESPO-ohjelman johtaja, liikuntatieteellinen tiedekunta. Puh. +358 40 805 3977

Suvi Heikkinen, RESPO-ohjelman johtaja, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu, Puh. +358 40 805 3319

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Uusi maisteriohjelma ohjaa tulevat urheilupomot vastuulliselle uralle.
Uusi maisteriohjelma ohjaa tulevat urheilupomot vastuulliselle uralle.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Ruokavalion kontrollointi ja syömishäiriöt ovat yhteydessä vammariskiin naisurheilijoilla28.9.2021 08:15:00 EEST | Tiedote

Rajoittunut syömiskäyttäytyminen eli ruokavalion tarkka kontrollointi sekä nykyinen tai aikaisempi syömishäiriö ovat yhteydessä suurentuneeseen vammariskiin naisurheilijoilla, selviää tuoreessa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyssä tutkimuksessa. Tutkimuksessa havaittiin myös, että häiriöt kuukautiskierrossa olivat yhteydessä suurempaan vammavuorokausien lukumäärään. Tutkimukseen osallistuneista naisurheilijoista 25 % raportoi rajoittuneesta syömiskäyttäytymisestä, 18 % nykyisestä tai aikaisemmasta syömishäiriöstä ja 32 % kuukautiskierron häiriöstä.

Nanotiedepäivät Jyväskylässä 5.–6.10.2021: Esillä solujen selviytymismekanismit, viruksen kaltaiset partikkelit rokotteissa ja nanohäkit24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus isännöi monitieteellistä nanotieteen- ja teknologian Nanoscience Days -konferenssia 5.–6. lokakuuta 2021. Tapahtuma tarjoaa nanotutkijoille biologian, kemian ja fysiikan aloilta mahdollisuuden esitellä tuloksiaan kansainväliselle yleisölle. Kaksipäiväinen konferenssi pääosin pidetään verkkokonferenssina.

Väitös 1.10.2021: Tinder, Netflix ja WhatsApp häiritsevät kuljettajaa - Liikenteeseen tarvitaan paremmin testattuja ja suunniteltuja sovelluksia (Grahn)24.9.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa aiemmin tehty tutkimus paljasti miten kuljettajat maksavat verkkopankissa laskuja, lähettelevät viestejä WhatsAppissa, selaavat Tinderiä ja Instagramia ja jopa katsovat Netflixiä ajaessaan autoa. Kuljettajan keskittyminen liikenteessä mobiilisovelluksiin aiheuttaa visuaalista tarkkaamattomuutta, jolla on kiistaton yhteys tieliikenneonnettomuuksiin. Siltikin liikenteessä käytetään mitä erilaisimpia mobiilisovelluksia – lainsäädännöstä huolimatta. Uudet autot ovat myös pullollaan erilaisia infotainment-järjestelmiä, jotka tarjoavat hyödyn lisäksi myös puhdasta viihdettä autoilijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme