Uudenmaan ELY-keskus

Ainutlaatuista tukea tarjolla yhden vanhemman perheille – Suunta selkeäksi -valmennukset alkavat Helsingissä ja Tampereella

Jaa

Yhden vanhemman perheiden vanhemmille suunnatut maksuttomat valmennukset käynnistyvät toukokuussa Helsingissä ja Tampereella. Valmennukset tukevat työttömien tai perhevapaalla olevien yksinhuoltajavanhempien työelämävalmiuksia. Uudenlainen palvelu sisältää räätälöityä työelämävalmennusta, vertaistapaamisia muiden samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa sekä lastenhoitoapua tapaamisten ajaksi.

”Valmennuksille on valtava tarve, sillä liian usein yhden vanhemman perheissä aikuinen jää yksin työelämäpohdintojensa kanssa. Perheen ja työn yhteensovittaminen saattaa tuntua raskaalta ajatukselta, ja oman tulevaisuuden suunnittelu lapsiperhearjen keskellä voi olla haastavaa. Valmennuksessa vanhempi pääsee rauhassa miettimään valmentajan kanssa, missä hän on hyvä ja mikä häntä itseä kiinnostaa”, Suunta selkeäksi -hankkeen projektipäällikkö Saija Enqvist kertoo.

Työttömyysjakson tai perhevapaan jälkeen työelämään siirtyminen voi olla iso muutos elämässä, ja perhe- ja työelämän tasapainottelu saattaa aiheuttaa monenlaisista epävarmuutta. Yksinhuoltajilla siirtymän haastavuus korostuu entisestään, kun perheessä ei välttämättä ole toista aikuista jakamassa vastuuta arjen pyörittämisestä.

“Yksinhuoltajana voi myös olla huolta lasten hyvinvoinnista tai taloudellisesta pärjäämisestä. Onkin äärimmäisen tärkeää, että vanhemmat huolehtivat myös omasta jaksamisestaan. Suunta selkeäksi -valmennuksessa korostetaan vanhemman omaa hyvinvointia, joka puolestaan vaikuttaa koko perheeseen. Jokainen ansaitsee tilaisuuden pysähtyä miettimään omia tarpeitaan ja tulevaisuuden haaveitaan “, Enqvist pohtii.

Kuuden viikon valmennuksen teemoja ovat muun muassa oman osaamisen kartoittaminen, työ- ja opiskeluvaihtoehdot, vanhemman voimavarat, lastenhoidon järjestelyt, työnhakutaidot, joustava työnteko sekä arjen tukiverkostot. Jokaisen tapaamisen ajaksi on tarjolla maksuton lastenhoitopalvelu, jotta vanhemmat voivat osallistua valmennukseen helposti ja huoletta.

Valmennus on maksutonta, vapaaehtoista eikä osallistuminen velvoita mihinkään tai vaikuta osallistujan saamiin tukiin. Valmennukset tarjoaa Suunta selkeäksi -hanke, joka on Euroopan Unionin EaSI-ohjelman rahoittama ja Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoima hanke.

Lisätietoa valmennuksista ja ilmoittautuminen: www.ely-keskus.fi/web/suunta-selkeaksi/

Yhteyshenkilöt

Emma Lehtomäki, projektikoordinaattori
emma.lehtomaki@ely-keskus.fi
puh. 0295 021 099

Saija Enqvist, projektipäällikkö
saija.enqvist@ely-keskus.fi
puh. 0295 021 045

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

NTM-centralen i Nyland genomför kartläggningar av källor i områdena Första och Andra Salpausselkä23.5.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Nyland utreder källornas tillstånd och eventuella iståndsättningsbehov. Utredningsobjekten är områdena Första och Andra Salpausselkä i Raseborg, Lojo, Vichtis, Högfors, Hyvinge och Mäntsälä. Terrängkartläggningar görs under sommaren och hösten 2022. Källor i naturtillstånd är sällsynta i södra Finland. Källorna har försvunnit eller förändrats särskilt till följd av dikning, men genom iståndsättning kan de återställas nära sitt naturtillstånd. Tack vare iståndsättningsåtgärderna för källorna har värdefulla arter möjlighet att återhämta sig. Sådana allt mer sällsynta arter är till exempel många orkidéer, såsom knottblomster och kärrknipprot. Utredningarna är en del av livsmiljöprogrammet Helmi som finansieras av miljöministeriet och där naturmiljöer iståndsätts. Vid iständsättningarna kontaktas markägarna och de egentliga iståndsättningsarbetena utförs med markägarnas samtycke.

Uudenmaan ELY-keskus toteuttaa lähdekartoituksia Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueilla23.5.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan ELY-keskus selvittää lähteiden tilaa sekä niiden mahdollisia kunnostustarpeita. Selvityskohteina ovat Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueet Raaseporissa, Lohjalla, Vihdissä, Karkkilassa, Hyvinkäällä ja Mäntsälässä. Maastokartoituksia tehdään kesän ja syksyn 2022 aikana. Luonnontilaiset lähteet ovat Etelä-Suomessa harvinaisia. Lähteet ovat hävinneet tai muuttuneet erityisesti ojituksen seurauksena, mutta kunnostuksilla niitä voidaan palauttaa lähelle luonnontilaa. Lähteiden kunnostustoimien ansiosta arvokkaalla lajistolla on mahdollisuus elpyä. Tällaisia harvinaistuneita lajeja ovat esimerkiksi monet kämmekät, kuten sääskenvalkku ja suoneidonvaippa. Selvitykset ovat osa ympäristöministeriön rahoittamaa Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa kunnostetaan luonnonympäristöjä. Kunnostuksista ollaan yhteydessä maanomistajiin ja varsinaiset kunnostustyöt tehdään maanomistajien suostumuksella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme