VertaaEnsin.fi

Airbnb-toiminta elpymässä koronan jäljiltä: Uudenmaan kohdemäärä nousi Lapin ohitse, kuntakohtainen kehitys vaihtelee paljon

Jaa

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi vuotuinen Airbnb-selvitys osoittaa, että  majoitustoiminta on osoittamassa elpymisen merkkejä koronavuosien jälkeen.  Tutustu selvitykseen osoitteessa: https://www.vertaaensin.fi/blog/airbnb-vertailu

Vuoden 2023 selvityksen keskeisiä huomioita ovat:

  • Maakuntakohtaisesti tarkasteltuna kohdemäärät ovat nousseet kaikkialla paitsi Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Savossa. Uudenmaan nousu Lapin ohitse kohdemäärällä merkitsee selvimmin tilanteen hidasta normalisoitumista koronavuosista. Helsingin kohdemäärä on kuitenkin edelleen lähes 700 kohdetta vähemmän kuin koronaa edeltävänä vuonna 2019.  Suurten kaupunkien suosio on muutenkin selvässä nousussa: Tampere ja Turku syrjäyttivät Kolarin ja Kittilän kohteiden määrässä Suomen kärkipäässä.

  • Majoitustoiminnan keskimääräisellä kuukausituotolla tarkasteltuna vuosi 2022 oli valtakunnallisesti hieman heikompi kuin vuosi 2021. Airbnb-majoittajan mediaanitulo kuukaudessa oli 1 196 € kuussa. Vähemmän suosituissa kunnissa kuukausituotto oli mediaanilla tarkasteltuna lähes 300 € aktiivisia kuntia pienempi.  Majoittajien reaalituotot ovat todennäköisesti laskeneet huomattavalla osalla tilastoa enemmän sähkön hinnan nousun takia.

  • Asuntosijoittajan kannalta riskittömiä Airbnb-paikkakuntia on vähän: Asikkala, Mäntyharju ja muutama Lapin kunta ovat toistuvasti tuottavampien joukossa.  Vuonna 2022 Kauhava oli Airbnb-majoittajalle vähiten houkutteleva kunta usealla eri metriikalla. Uusikaupunki, Imatra ja Hamina olivat toista kertaa peräkkäin vähiten tuottavien kuntien joukossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aarne Helenius,
Marketing & PR
Puh. +358 40 512 2335
aarne.helenius@vertaaensin.fi
https://www.vertaaensin.fi/

Linkit

Tietoja julkaisijasta

VertaaEnsin.fi:n tavoitteena on auttaa suomalaisia kuluttajia tekemään parempia talouspäätöksiä. Sivustomme tarjoaa vertailutyökaluja, ajankohtaisia artikkeleita, talousvinkkejä ja analyysejä. Palveluamme käyttää joka kuukausi noin 80 000 kuluttajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme