Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Aistielämyksiä Stoassa

Jaa

Stoan kulttuurikeskuksen galleriassa on esillä 19.2–3.3.2019 yhteisötaideteos White Noise sekä Ura käsillä -hankkeen loppunäyttely. Näyttelyt kuljettavat maailmaan, jossa kosketuksella on keskeinen sija.

White Noise -installaatio Stoassa 19.2.–3.3.2019
White Noise -installaatio Stoassa 19.2.–3.3.2019

White Noise -installaatio on rakentunut sadoista käytöstä poistetuista valkoisista kepeistä. Näyttelyn teemoja ovat yhteisöllisyys, moniaistinen tapa hahmottaa ympäröivää maailmaa sekä pistekirjoitus. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua gallerian seinällä olevan teoksen valmistumiseen ja tutustua samalla pistekirjoitukseen. Galleriassa on myös kuunneltavissa pieniä tarinoita liikkumisesta kaupunkiympäristössä.

White Noisen työryhmään kuuluvat kuvataiteilijat Maarit Hedman, Erja Tulasalo ja Piia Rossi/Ura käsillä -hanke, Hun ry.

Ura käsillä -hankkeen loppunäyttely koostuu kymmenen näkövammaisen käsityöläisen valmistamista tuotteista. Mukana on jo katoamassa olevien, mutta nyt elvytettyjen esineiden lisäksi myös esimerkkejä kokeilevammasta tuotannosta. Teosten esillepanossa on haluttu tuulettaa tapaa, jolla näkövammaiskäsitöitä on perinteisesti esitelty museoissa ja gallerioissa.

Näyttelyiden yhteydessä järjestetään kahdeksan eri työpajaa lapsille sekä aikuisille viikoilla 8 ja 9. Tarkemmat tiedot työpajoista löytyy Stoan tapahtumasivuilta.

Lämpimästi tervetuloa avajaisiin ke 20.2.2019 klo 17–19.
Avajaispäivänä Stoaan rakennetaan näyttelyyn liittyen Pimé Café. Caféssa on mahdollista nauttia pientä syötävää ja virvokkeita täysin pimeässä tilassa, jossa näkövammaiset henkilöt toimivat oppaina. Pimé Café on avoinna ke 20.2 klo 15–19.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

White Noise tiedustelut:
Maarit Hedman, 040 702 5181, maarit@hedman.pro

Ura käsillä -loppunäyttely tiedustelut:
Piia Rossi, 044 300 3569, piia.rossi@hun.fi

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
Kulttuuri- ja vapaa-aika
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

White Noise -installaatio Stoassa 19.2.–3.3.2019
White Noise -installaatio Stoassa 19.2.–3.3.2019
Lataa
White Noise -näyttely Stoassa 19.2.–3.3.2019
White Noise -näyttely Stoassa 19.2.–3.3.2019
Lataa
White Noise -työpaja: Solmeillen
White Noise -työpaja: Solmeillen
Lataa
White Noise -työpaja: Sydänlanka
White Noise -työpaja: Sydänlanka
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki | www.stoa.fi

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Odes app Obotti använder artificiell intelligens för att hjälpa sina kunder att hitta något att läsa16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I Helsingfors centrumbibliotek Ode har man tagit i bruk en bokrekommendationsrobot, som hjälper en att hitta intressanta saker att läsa. Obotti rekommenderar litteratur ur Odes hyllor som motsvarar användarens egna unika smak. Obotti är ett exempel på försöken med artificiell intelligens som Helsingfors stad utför, genom vilka man vill förbättra servicen.

Lotta Kemppinen vuoden helsinkiläisurheilija12.6.2021 17:35:00 EEST | Tiedote

Juoksija Lotta Kemppinen on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi. Kemppinen saavutti EM-hallikilpailuissa Puolan Torunissa hopeaa naisten 60 metrillä 7. maaliskuuta 2021. Kemppinen paransi talven aikana 60 metrin Suomen ennätystä kahdesti, ja matkan SE kirjataan tällä hetkellä lukemiin 7,16, jonka Kemppinen juoksi 20. helmikuuta 2021. Kauden tulosten perusteella Kemppinen sai myös kisapaikan Tokion olympialaisiin. Hänen edustamansa seura on helsinkiläinen HIFK-Friidrott rf.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme