Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Aistielämyksiä Stoassa

Jaa

Stoan kulttuurikeskuksen galleriassa on esillä 19.2–3.3.2019 yhteisötaideteos White Noise sekä Ura käsillä -hankkeen loppunäyttely. Näyttelyt kuljettavat maailmaan, jossa kosketuksella on keskeinen sija.

White Noise -installaatio Stoassa 19.2.–3.3.2019
White Noise -installaatio Stoassa 19.2.–3.3.2019

White Noise -installaatio on rakentunut sadoista käytöstä poistetuista valkoisista kepeistä. Näyttelyn teemoja ovat yhteisöllisyys, moniaistinen tapa hahmottaa ympäröivää maailmaa sekä pistekirjoitus. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua gallerian seinällä olevan teoksen valmistumiseen ja tutustua samalla pistekirjoitukseen. Galleriassa on myös kuunneltavissa pieniä tarinoita liikkumisesta kaupunkiympäristössä.

White Noisen työryhmään kuuluvat kuvataiteilijat Maarit Hedman, Erja Tulasalo ja Piia Rossi/Ura käsillä -hanke, Hun ry.

Ura käsillä -hankkeen loppunäyttely koostuu kymmenen näkövammaisen käsityöläisen valmistamista tuotteista. Mukana on jo katoamassa olevien, mutta nyt elvytettyjen esineiden lisäksi myös esimerkkejä kokeilevammasta tuotannosta. Teosten esillepanossa on haluttu tuulettaa tapaa, jolla näkövammaiskäsitöitä on perinteisesti esitelty museoissa ja gallerioissa.

Näyttelyiden yhteydessä järjestetään kahdeksan eri työpajaa lapsille sekä aikuisille viikoilla 8 ja 9. Tarkemmat tiedot työpajoista löytyy Stoan tapahtumasivuilta.

Lämpimästi tervetuloa avajaisiin ke 20.2.2019 klo 17–19.
Avajaispäivänä Stoaan rakennetaan näyttelyyn liittyen Pimé Café. Caféssa on mahdollista nauttia pientä syötävää ja virvokkeita täysin pimeässä tilassa, jossa näkövammaiset henkilöt toimivat oppaina. Pimé Café on avoinna ke 20.2 klo 15–19.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

White Noise tiedustelut:
Maarit Hedman, 040 702 5181, maarit@hedman.pro

Ura käsillä -loppunäyttely tiedustelut:
Piia Rossi, 044 300 3569, piia.rossi@hun.fi

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
Kulttuuri- ja vapaa-aika
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

White Noise -installaatio Stoassa 19.2.–3.3.2019
White Noise -installaatio Stoassa 19.2.–3.3.2019
Lataa
White Noise -näyttely Stoassa 19.2.–3.3.2019
White Noise -näyttely Stoassa 19.2.–3.3.2019
Lataa
White Noise -työpaja: Solmeillen
White Noise -työpaja: Solmeillen
Lataa
White Noise -työpaja: Sydänlanka
White Noise -työpaja: Sydänlanka
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki | www.stoa.fi

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uudet liikkumisen suositukset vahvistavat Helsingin liikkumisohjelman ydinviestiä – jokainen askel kannattaa21.10.2019 12:04:18 EESTTiedote

Aikuisväestön liikuntasuosituksista siirryttiin liikkumisen suosituksen aikakauteen maanantaina 21.10.2019 keskustakirjasto Oodissa. Uudet suositukset korostavat kevyen arkiliikkumisen ja istumisen tauottamisen merkitystä. Helsingin liikkumisohjelmassa on kyetty reagoimaan liikkumisen suosituksiin etukenossa. Tämän on tehnyt mahdolliseksi toimiva yhteistyö tutkijoiden, muun muassa suositukset laatineen UKK-instituutin kanssa. Liikkumisohjelmassa kaupunkilaisten tietoisuutta lisätään, liikkumista suosivaa infraa rakennetaan ja arjen toimintaympäristöjä kehitetään kaiken ikäisiä helsinkiläisiä koskien.

Helsingforsbiennalen 2020 offentliggör de första konstnärerna21.10.2019 09:00:00 EESTTiedote

Det centrala temat för Helsingforsbiennalen 2020 är ömsesidigt beroende: varje handling påverkar en annan handling och skapar en helhet. I Helsingforsbiennalen på Skanslandet deltar ca 35 internationella konstnärer eller konstnärsgrupper från Finland och övriga världen. ”Helsingforsbiennalens läge är unikt, och vi är glada över att ca 80 procent av konstverken är helt nya”, konstaterar huvudkuratorerna Pirkko Siitari och Taru Tappola.

Helsinki Biennaali 2020 julkistaa ensimmäiset taiteilijansa21.10.2019 09:00:00 EESTTiedote

Vuoden 2020 Helsinki Biennaalin kantava ajatus on keskinäinen riippuvuus: jokainen asia ja teko vaikuttaa toiseen ja kannattelee kokonaisuutta. Vallisaareen sijoittuva Helsinki Biennaali esittelee yhteensä noin 35 kansainvälistä taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta. ”Helsinki Biennaalin sijainti on ainutlaatuinen ja iloitsemme siitä, että noin 80 prosenttia teoksista on täysin uusia”, toteavat pääkuraattorit Pirkko Siitari ja Taru Tappola.

Helsingin kirjastoissa pääsee tutustumaan uusiin musiikkisisältöihin ja kokeilemaan musiikin tekemistä21.10.2019 08:41:14 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjastossa on käynnistynyt lokakuussa Opi musiikin tuntijaksi, taitajaksi, kokijaksi! -hanke, jonka aikana kaupunkilaisten on mahdollista tutustua uusiin musiikkisisältöihin sekä kokeilla, miltä musiikin tekeminen tuntuu. Hanke kestää vuoden 2020 loppuun asti. Myös kirjastojen henkilökunta saa hankkeen aikana koulutuksen avulla musiikkipedagogisia valmiuksia ja osaamista avata entistäkin paremmin kirjaston musiikkikokoelmia ja -palveluja asiakkaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme