Uudenmaan ELY-keskus

Aittakalliontien ja Nummenpääntien väliselle osuudelle Nurmijärvellä rakennetaan jalankulku- ja pyörätie

Jaa
Rakennusurakan arvioidaan olevan täysin valmis elokuussa 2023.
Maantielle 132 (Lopentie) rakennetaan Aittakalliontien ja Nummenpääntien väliselle osuudelle jalankulku- ja pyörätie.
Maantielle 132 (Lopentie) rakennetaan Aittakalliontien ja Nummenpääntien väliselle osuudelle jalankulku- ja pyörätie.

Aittakalliontien ja Nummenpääntien väliselle osuudelle Nurmijärvellä rakennetaan jalankulku- ja pyörätie. Osuus sijaitsee Maantiellä 132 (Lopentie), jonka nykyisiä liittymäjärjestelyjä ja linja-autopysäkkejä parannetaan. Paikalle rakennetaan kaksi uutta alikulkukäytävää, joiden kohdalle tulee työnaikaiset kiertotiet. Alikulkukäytävät ovat tyypiltään 1-aukkoisia teräsbetonisia ulokelaattasiltoja, jotka perustetaan paaluille.

Luhtajoen ylittävä Kosken silta peruskorjataan ja joen kohdalle rakennetaan kevyen liikenteen vesistösilta. Tehtäviä rakennustöitä ovat esimerkiksi kevennykset, Nurmijärven Veden runkolinjan siirrot, tiekaiteiden rakentaminen sekä valaistuksen parantaminen.

Rakennustyöt ovat alkaneet heinäkuun alussa ja urakan arvioidaan olevan täysin valmis elokuussa 2023.

Linkki hankesivulle: https://vayla.fi/mt-132-jk-pp-tie-vali-aittakalliontie-nummenpaantie

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus, projektipäällikkö Antti Pönni
p. 050 380 8177
s-posti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Nurmijärven kunta, liikenneinsinööri Pia Korteniemi
s-posti: etunimi.sukunimi@nurmijarvi.fi


HTJ Oy, turvallisuuskoordinaattori Markku Jylhä
p. 050 410 6592
s-posti: etunimi.sukunimi@htj.fi


HTJ Oy, valvoja Juha Taiponen
p. 0400 553 489
s-posti: etunimi.sukunimi@htj.fi


Destia Oy, työpäällikkö Mika Kallioväli
p. 0400 430 490


Destia Oy, työmaapäällikkö Kim Peltonen
p. 040 6617 740
s-posti: etunimi.sukunimi@destia.fi

Kuvat

Maantielle 132 (Lopentie) rakennetaan Aittakalliontien ja Nummenpääntien väliselle osuudelle jalankulku- ja pyörätie.
Maantielle 132 (Lopentie) rakennetaan Aittakalliontien ja Nummenpääntien väliselle osuudelle jalankulku- ja pyörätie.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

NTM-centralen i Nyland genomför kartläggningar av källor i områdena Första och Andra Stängselåsen29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Nyland utreder källornas tillstånd och eventuella iståndsättningsbehov. Utredningsobjekten är områdena Första och Andra Stängselåsen i Hangö, Lojo, Sjundeå, Vichtis och Högfors. Terrängkartläggningar görs under sommaren och hösten 2023. Källor i naturtillstånd är sällsynta i södra Finland. Källorna har försvunnit eller förändrats särskilt till följd av dikning, men genom iståndsättning kan de återställas nära sitt naturtillstånd. Tack vare iståndsättningsåtgärderna för källorna har värdefulla arter möjlighet att återhämta sig. Sådana alltmer sällsynta arter är till exempel många orkidéer, såsom knottblomster och kärrknipprot. Utredningarna är en del av livsmiljöprogrammet Helmi som finansieras av miljöministeriet och där naturmiljöer iståndsätts. Vid iståndsättningarna kontaktas markägarna och de egentliga iståndsättningsarbetena utförs med markägarnas samtycke. Livsmiljöprogrammet Helmi (Miljöministeriet)

Uudenmaan ELY-keskus toteuttaa lähdekartoituksia Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueilla29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan ELY-keskus selvittää lähteiden tilaa sekä niiden mahdollisia kunnostustarpeita. Selvityskohteina ovat Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueet Hangossa, Lohjalla, Siuntiossa, Vihdissä ja Karkkilassa. Maastokartoituksia tehdään kesän ja syksyn 2023 aikana. Luonnontilaiset lähteet ovat Etelä-Suomessa harvinaisia. Lähteet ovat hävinneet tai muuttuneet erityisesti ojituksen seurauksena, mutta kunnostuksilla niitä voidaan palauttaa lähelle luonnontilaa. Lähteiden kunnostustoimien ansiosta arvokkaalla lajistolla on mahdollisuus elpyä. Tällaisia harvinaistuneita lajeja ovat esimerkiksi monet kämmekät, kuten sääskenvalkku ja suoneidonvaippa. Selvitykset ovat osa ympäristöministeriön rahoittamaa Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa kunnostetaan luonnonympäristöjä. Kunnostuksista ollaan yhteydessä maanomistajiin ja varsinaiset kunnostustyöt tehdään maanomistajien suostumuksella. Helmi-ohjelma (Ympäristöministeriö)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme