Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ajankohtainen turvallisuustilanne esillä ulkoministeri Haaviston Washingtonin-vierailulla

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee 25.–27. toukokuuta Washingtonissa, jossa hän tapaa Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinkenin sekä hallinnon ja kongressin edustajia. Lisäksi ministeri Haavisto esiintyy turvallisuuspolitiikkaan keskittyvän CSIS-ajatushautomon (Center for Strategic and International Studies) keskustelutilaisuudessa, jonka aiheena on Suomen näkemykset transatlanttisesta turvallisuudesta.

Ulkoministeri Haavisto ja ulkoministeri Blinken keskustelevat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, Suomen jäsenhakemuksesta Pohjois-Atlantin puolustusliittoon, Euroopan turvallisuudesta sekä Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenvälisistä suhteista.

”Tämänhetkisessä turvallisuustilanteessa on tärkeää tiivistää kahdenvälistä ja transatlanttista yhteistyötä. Suomi arvostaa Yhdysvaltojen vahvaa roolia Natossa ja sitoutumista Euroopan turvallisuuteen sekä tukea, jota Yhdysvallat on antanut Suomen Nato-jäsenyydelle. Jatkamme vahvaa tukeamme Ukrainalle yhteistyössä EU:n ja kumppaneidemme kanssa”, sanoo ulkoministeri Haavisto.

Lisätietoja:


Joel Linnainmäki, ulkoministerin erityisavustaja, puh. 050 478 2587
Hanna-Leena Korteniemi, Pohjois-Amerikan yksikön päällikkö, puh. 0295 350 662
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme