Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ajanvaraus koronarokotuksen kolmanteen annokseen 18-59-vuotiaille aukeaa maanantaina 20.12.

Jaa

Koronarokotuksen kolmannen annoksen saavat seuraavaksi 18-59-vuotiaat helsinkiläiset. Nopeimmin ajan voi varata aamusta 20.12. lähtien osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (auki arkisin). Kolmanteen annokseen täytyy varata aika.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan viisi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. Ajan kolmanteen annokseen voi varata, kun on täyttänyt 18 vuotta.

Esimerkiksi 55-59-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotusannokseen aikaisintaan joulukuussa ja 50-54-vuotiaat tammikuussa 2022. Tällä hetkellä vapaat ajat menevät valitettavasti tammikuulle, mutta aikoja avataan jatkuvasti lisää sitä mukaa, kun lisää rokottajia saadaan. Rokottajia rekrytoidaan aktiivisesti ja rokottamisen kapasiteettia lisätään koko ajan.

Messukeskuksen koronarokotuspiste avataan jälleen

”Teemme kaikkemme, jotta koronarokotuksia voitaisiin tarjota helsinkiläisille mahdollisimman nopeasti. Rekrytoimme lisää rokottajia ja ilahduttavasti myös monet vapaaehtoiset ovat olleet meihin yhteydessä. Tämän lisäksi rokottamista yksityisen työterveydenhuollon kanssa on valmisteltu marraskuusta lähtien, ja saamme heidät apuun todennäköisesti vuoden vaihteen jälkeen. Vauhditamme rokottamista myös avaamalla uudestaan Messukeskuksen koronarokotuspisteen tammikuussa”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

Koronarokotuspisteillä tarjotaan nyt sekä korona- että influenssarokotuksia, mikä näkyy ruuhkana sekä ajanvarauksessa että rokotuspisteillä. Pyydämme kuntalaisia siksi saapumaan täsmällisesti rokotukseen.

”Nyt kun avaamme ajanvarauksen 18-59-vuotiaille, niin ajat menevät valitettavasti pidemmälle, kuin viiden kuukauden päähän. Kun saamme lisää rokottajia niin aikoja tulee lisää tarjolle. Kaikki tarjolla olevat rokotusajat löytyvät koronarokotusaika.fi-sivustolta”, Lukkarinen jatkaa.

Ensimmäisen ja toisen annoksen saa edelleen ilman ajanvarausta

Koronarokotuksen ensimmäisen ja toisen annoksen saa ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä Jätkäsaaresta, Kannelmäestä, Malmilta ja Myllypurosta sekä pop-up-pisteeltä Kampin kauppakeskuksessa. Katso rokotuspisteiden sijainnit ja aukiolot osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

Lisätietoja

Timo Lukkarinen, terveysasemien johtajalääkäri, timo.lukkarinen@hel.fi, p. 09 310 42700

THL, Rokotteet ja koronavirus – thl.fi/koronarokote

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi

 

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Vapaaehtoiset lasten ja nuorten rinnallakulkijoina – tavallisia asioita ja tärkeää yhdessäoloa11.1.2022 08:28:33 EET | Tiedote

Vapaaehtoistoimintaa lasten, nuorten ja perheiden parissa tehdään jälleen näkyväksi #olentukena -kampanjassa 10.–17.1. Viikon aikana vapaaehtoisten tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder. Uusille vapaaehtoisille on toiminnoissa tarvetta. ”Lähdin mukaan vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaa, kun puolisoni luki pari vuotta sitten lehtijutun aiheesta ja vinkkasi siitä minulle, todeten että voisin olla hyvä tukihenkilö. Luin itse jutun pariin kertaan, nukuin yön yli ja lähetin hakemuksen.” kertoo vapaaehtoinen tukihenkilö Samuli Pahkala Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnasta. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden kuormitus on lisääntynyt viime aikoina ja vapaaehtoisen aikuisen tuella voi olla suuri merkitys. Samuli Pahkala yllättyi kuinka vaivatonta ja luontevaa tukisuhteessa toimiminen on. ”Meillä synkkasi tuettavani kanssa heti ensi tapaamisesta asti, ja meille on rakentunut hyvä keskinäinen luottamus. Toiminta mahdollistaa tuettavalle asioita,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme