Akava ry

Akava kannustaa työpaikkoja osallistumaan Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan

Jaa

Akava on ensimmäistä kertaa mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, joka kannustaa työpaikkoja tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille onnistuneita kesätyökokemuksia.

– On hienoa olla mukana kampanjassa, joka sitouttaa työnantajia vastuulliseen toimintaan, arvostaa nuoria osaajia ja tukee heidän työllistymistään, kiittää Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen.

Akavan opiskelijoiden harjoittelubarometrista käy ilmi, että opiskelijat pitävät opintojen aikaista työkokemusta merkittävänä työllistymistä edistävänä tekijänä.

– Opiskelijat pitävät kesätöitä arvokkaana mahdollisuutena, jota ei haluta heittää hukkaan. Työnantajat saavat opiskelijoista motivoituneita kesätyöntekijöitä. Hoitamalla asiat fiksusti työnantaja voi varmistaa vetovoimansa tulevaisuudessakin, Pursiainen muistuttaa.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan vetäjän, T-Median liiketoimintajohtajan Päivi Salminen-Kultasen mukaan kampanjassa mukana olevat työnantajat tarjoavat yli 60 000 kesätyöpaikkaa. Merkittävä osa niistä on suunnattu korkeakouluopiskelijoille.  

– Autamme korkeakouluopiskelijoita löytämään oman alan ensimmäisen kesätyöpaikan sekä työnantajia kehittämään kesätyökäytäntöjään, jotta opiskelijat pääsevät kehittymään kesätöissä ammatillisesti, Salminen-Kultanen kertoo.

Salminen-Kultanen pitää tärkeinä Akavalta saatuja näkökulmia kampanjan kehittämiseksi.

– Kaikkien kampanjassa mukana olevien tahojen tavoitteena on rakentaa yhdessä parempaa työelämää nuorille ja vastavalmistuneille.  

Kampanjaan osallistuvista kesätyöpaikoista kerätään palautetta, jonka perusteella vastuullisimmat työpaikat palkitaan. Akava on mukana valitsemassa voittajaa, joka on parhaiten onnistunut hyödyntämään korkeakouluopiskelijoiden osaamista. Uusi kampanjayhteistyö korvaa Akavan opiskelijoiden aiemman Suomen paras kesätyönantaja -kilpailun.

Vastuullinen kesäduuni on T-Median ja Taloudellinen tiedotustoimisto TATin kampanja, joka järjestetään nyt kahdeksatta kertaa. Kampanjassa on mukana jo 430 suomalaista kesätyönantajaa, jotka ovat sitoutuneet hyvän kesätyön kuuteen periaatteeseen: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus.

Kampanjaan ehtii vielä hyvin mukaan! Ohjeet kampanjaan ilmoittautuville työnantajille ja vinkkejä kesätöitä hakeville nuorille: www.kesaduuni.org

Lisätietoja:
puheenjohtaja Henna Pursiainen, Akavan opiskelijat, puh. 050 366 7892, twitter @hennapursi
liiketoimintajohtaja Päivi Salminen-Kultanen, T-Media Oy, puh. 040 727 9717, @Paivi_TMedia

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Korkeakoulutetut aikovat sijoittaa myös vuonna 2019 - Danske Bankin ja Akavan yhteistyö avaa sadoille tuhansille edullisemmat sijoituspalvelut15.1.2019 08:10Tiedote

Danske Bank laajentaa yhteistyötä akavalaisten liittojen kanssa sijoituspalveluihin. Yhteistyö avaa sadoille tuhansille suomalaisille helpon ja edullisen tavan sijoittaa riippumatta siitä minkä pankin asiakkaita he ovat. Korkeakoulutetuista sijoittaa suurempi osa kuin kaikista suomalaisista. Aktiivisuus jatkuu myös vuonna 2019, kertoo tuore kyselytutkimus.

Palkansaajakeskusjärjestöt: Katowicessa sovitut ilmastonmuutoksen hillinnän ja sopeutumisen pelisäännöt rakentavat oikeudenmukaista siirtymää17.12.2018 12:01Tiedote

Palkansaajakeskusjärjestöt pitävät hyvänä YK:n ilmastokokouksessa Katowicessa saavutettua sopua Pariisin sopimuksen pelisäännöiksi, vaikka päästövähennysten kirittämiseen on vielä tämänkin sopimuksen jälkeen palattava. Kokouksessa sovittiin Pariisin ilmastosopimuksen sääntökirjasta, jossa määritellään pelisäännöt kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiselle ja sen seurannalle sekä raportoinnille.

Akava: Työttömänä opiskelu helpottuu – työttömyysturvalain muutos tervetullut10.12.2018 10:07Tiedote

Akava on erittäin tyytyväinen eduskunnan hyväksymään lainmuutokseen, jolla helpotetaan työttömänä opiskelua. Työttömyysturvalain muutoksen jälkeen työtön voi opiskella lyhytkestoisia opintoja nykyistä vapaammin. Näiden enintään kuuden kuukauden mittaisten opintojen on oltava ammatillisia valmiuksia tai yrittäjyyden edellytyksiä parantavia. Opiskelu ei kuitenkaan siirrä työnhakijaa syrjään työmarkkinoilta, vaan hänen on opintojen ohessa haettava töitä ja otettava vastaan työtä normaaliin tapaan. Hänellä on kuitenkin enemmän valinnanvapautta opintojen suhteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme