Akava ry

Akava kannustaa työpaikkoja osallistumaan Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan

Jaa

Akava on ensimmäistä kertaa mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, joka kannustaa työpaikkoja tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille onnistuneita kesätyökokemuksia.

– On hienoa olla mukana kampanjassa, joka sitouttaa työnantajia vastuulliseen toimintaan, arvostaa nuoria osaajia ja tukee heidän työllistymistään, kiittää Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen.

Akavan opiskelijoiden harjoittelubarometrista käy ilmi, että opiskelijat pitävät opintojen aikaista työkokemusta merkittävänä työllistymistä edistävänä tekijänä.

– Opiskelijat pitävät kesätöitä arvokkaana mahdollisuutena, jota ei haluta heittää hukkaan. Työnantajat saavat opiskelijoista motivoituneita kesätyöntekijöitä. Hoitamalla asiat fiksusti työnantaja voi varmistaa vetovoimansa tulevaisuudessakin, Pursiainen muistuttaa.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan vetäjän, T-Median liiketoimintajohtajan Päivi Salminen-Kultasen mukaan kampanjassa mukana olevat työnantajat tarjoavat yli 60 000 kesätyöpaikkaa. Merkittävä osa niistä on suunnattu korkeakouluopiskelijoille.  

– Autamme korkeakouluopiskelijoita löytämään oman alan ensimmäisen kesätyöpaikan sekä työnantajia kehittämään kesätyökäytäntöjään, jotta opiskelijat pääsevät kehittymään kesätöissä ammatillisesti, Salminen-Kultanen kertoo.

Salminen-Kultanen pitää tärkeinä Akavalta saatuja näkökulmia kampanjan kehittämiseksi.

– Kaikkien kampanjassa mukana olevien tahojen tavoitteena on rakentaa yhdessä parempaa työelämää nuorille ja vastavalmistuneille.  

Kampanjaan osallistuvista kesätyöpaikoista kerätään palautetta, jonka perusteella vastuullisimmat työpaikat palkitaan. Akava on mukana valitsemassa voittajaa, joka on parhaiten onnistunut hyödyntämään korkeakouluopiskelijoiden osaamista. Uusi kampanjayhteistyö korvaa Akavan opiskelijoiden aiemman Suomen paras kesätyönantaja -kilpailun.

Vastuullinen kesäduuni on T-Median ja Taloudellinen tiedotustoimisto TATin kampanja, joka järjestetään nyt kahdeksatta kertaa. Kampanjassa on mukana jo 430 suomalaista kesätyönantajaa, jotka ovat sitoutuneet hyvän kesätyön kuuteen periaatteeseen: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus.

Kampanjaan ehtii vielä hyvin mukaan! Ohjeet kampanjaan ilmoittautuville työnantajille ja vinkkejä kesätöitä hakeville nuorille: www.kesaduuni.org

Lisätietoja:
puheenjohtaja Henna Pursiainen, Akavan opiskelijat, puh. 050 366 7892, twitter @hennapursi
liiketoimintajohtaja Päivi Salminen-Kultanen, T-Media Oy, puh. 040 727 9717, @Paivi_TMedia

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme