Akava ry

Akava-yhteisön tehtäviä ja toimintaa uudistetaan

Jaa

Akava-yhteisön muodostavat jäsenjärjestöt, niiden neuvottelu- ja edunvalvontajärjestöt JUKO, YTN ja Entre sekä keskusjärjestö Akava. Akavaan kuuluu tällä hetkellä 36 jäsenliittoa ja yli 600 000 jäsentä. Järjestö on kasvanut koko sen olemassaolonsa ajan vuodesta 1950.

Akavan hallitus keskusteli kokouksessaan 12.10 viime huhtikuussa käynnistetyn uudistamisprosessin tilanteesta. Työssä on käyty läpi Akava-yhteisön tehtäviä, toimintaa ja sisäistä työnjakoa. Lopulliset päätökset Akavan uudesta roolista tehdään liittokokouksessa 28.11.

Osana toimintaympäristön muutosta työnjako keskusjärjestö Akavan, jäsenliittojen ja neuvottelu- ja edunvalvontajärjestöjen välillä tullaan uudistamaan.

Keskusjärjestö Akavan roolia vahvistetaan vaikuttajajärjestönä. Ydintehtävänä on yhteiskunnalliseen toimintaan vaikuttaminen sekä työelämään liittyvän lainsäädännön uudistaminen. Akava toteuttaa vaikuttamistyötä kotimaassa ja Euroopassa.

Muuttuneessa työmarkkinakentässä Akava keskusjärjestönä tukee neuvottelu- ja edunvalvontajärjestöjen JUKOn, YTN:n ja Entren sopimus- ja neuvottelutoimintaa sekä edunvalvontaa.

- Akava-yhteisön tehtävien ja toiminnan uudistaminen on merkittävä asia suomalaisessa työmarkkinakentässä. Rakennamme entistä vahvemman Akava-yhteisön sekä keskusjärjestön, joka tekee tuloksellista yhteistyötä Akavan jäsenjärjestöjen sekä neuvottelu- ja edunvalvontajärjestöjen kanssa kaikkien akavalaisten ja koko Suomen menestyksen eteen, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Osana Akavan tehtävien ja roolien uudistamista Akavan hallitus päätti käynnistää tuotannollisista ja taloudellisista syistä koko toimistoa koskevat yhteistoimintamenettelyt. Neuvottelut koskevat työtehtävien uudelleenjärjestelyjä sekä mahdollisia irtisanomisia.

Akavan liittokokous järjestetään Helsingissä 28.11. Liittokokous hyväksyy Akava-yhteisön uudet roolit ja tehtäväjaon sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Aika ryhtyä toimenpiteisiin kilpailukielto- ja salassapitosopimusten ongelmien korjaamiseksi12.6.2018 12:41Tiedote

Akava pitää kilpailukieltosopimusten käytön kieltämistä tai niiden käytön selvää rajoittamista tärkeänä. Lisäksi on välttämätöntä laatia säännökset salassapitosopimusten käytölle. Akava katsoo, että liikesalaisuuksien suojaaminen on tärkeää. Tätä suojaa ei heikennä, että luovuttaisiin tarpeettomista kilpailukielloista ja salassapitosopimusten kanssa päällekkäisistä kilpailukielloista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme