Akava ry

Akava-yhteisön tehtäviä ja toimintaa uudistetaan

Jaa

Akava-yhteisön muodostavat jäsenjärjestöt, niiden neuvottelu- ja edunvalvontajärjestöt JUKO, YTN ja Entre sekä keskusjärjestö Akava. Akavaan kuuluu tällä hetkellä 36 jäsenliittoa ja yli 600 000 jäsentä. Järjestö on kasvanut koko sen olemassaolonsa ajan vuodesta 1950.

Akavan hallitus keskusteli kokouksessaan 12.10 viime huhtikuussa käynnistetyn uudistamisprosessin tilanteesta. Työssä on käyty läpi Akava-yhteisön tehtäviä, toimintaa ja sisäistä työnjakoa. Lopulliset päätökset Akavan uudesta roolista tehdään liittokokouksessa 28.11.

Osana toimintaympäristön muutosta työnjako keskusjärjestö Akavan, jäsenliittojen ja neuvottelu- ja edunvalvontajärjestöjen välillä tullaan uudistamaan.

Keskusjärjestö Akavan roolia vahvistetaan vaikuttajajärjestönä. Ydintehtävänä on yhteiskunnalliseen toimintaan vaikuttaminen sekä työelämään liittyvän lainsäädännön uudistaminen. Akava toteuttaa vaikuttamistyötä kotimaassa ja Euroopassa.

Muuttuneessa työmarkkinakentässä Akava keskusjärjestönä tukee neuvottelu- ja edunvalvontajärjestöjen JUKOn, YTN:n ja Entren sopimus- ja neuvottelutoimintaa sekä edunvalvontaa.

- Akava-yhteisön tehtävien ja toiminnan uudistaminen on merkittävä asia suomalaisessa työmarkkinakentässä. Rakennamme entistä vahvemman Akava-yhteisön sekä keskusjärjestön, joka tekee tuloksellista yhteistyötä Akavan jäsenjärjestöjen sekä neuvottelu- ja edunvalvontajärjestöjen kanssa kaikkien akavalaisten ja koko Suomen menestyksen eteen, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Osana Akavan tehtävien ja roolien uudistamista Akavan hallitus päätti käynnistää tuotannollisista ja taloudellisista syistä koko toimistoa koskevat yhteistoimintamenettelyt. Neuvottelut koskevat työtehtävien uudelleenjärjestelyjä sekä mahdollisia irtisanomisia.

Akavan liittokokous järjestetään Helsingissä 28.11. Liittokokous hyväksyy Akava-yhteisön uudet roolit ja tehtäväjaon sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Akava ry
Akava ry
Rautatieläisenkatu 6
00520 HELSINKI

http://www.akava.fi

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Korkeakoulutettujen työttömien määrän lasku nopeaa, alueelliset vaihtelut merkittäviä1.2.2018 13:51Tiedote

Akavan tuore työttömyyskatsaus osoittaa, että korkeakoulutettujen työttömien määrä vähenee nopeasti kaikilla akavalaisilla koulutusaloilla. Korkeakoulutettuja työttömiä oli joulukuun 2017 lopussa yhteensä 41 171, eli 18 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Akava painottaa työvoimapalvelujen resurssoinnin tärkeyttä: kasvupalvelu-uudistuksen yhteydessä on tärkeää varmistaa, että kaikkialla Suomessa on saatavilla riittävät ja laadukkaat työvoimapalvelut korkeakoulutetuille. Ennen kaikkea työttömyyttä on torjuttava nykyistä ponnekkaammin kehittämällä osaamista työssä ollessa.

Työllisyyden kasvu luo positiivisen kierteen taloudessa31.1.2018 11:00Tiedote

Tulo- ja kustannuskehityksen selvitystoimikunnan (Tukuseto) tuore palkanmuodostuksen seurantaraportti kertoo, että palkansaajien yhteenlaskettu ostovoima kasvoi noin 1,8 prosenttia vuonna 2017, mikä oli ennakoitua huomattavasti parempi kasvu. Palkansaajien yhteenlasketussa ostovoimassa otetaan huomioon työllisten palkansaajien palkan ostovoiman muutoksen lisäksi työllisyyden kehitys. Ostovoimaa tukivat työllisyyden kasvu ja kilpailukykysopimukseen liittyneet veronkevennykset, ja sitä heikensivät inflaation nopeutuminen, työntekijän sosiaaliturvamaksujen nousu sekä julkisen sektorin lomarahojen leikkaus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme