Akavan Erityisalat

Akavan Erityisalojen puheenjohtajaksi Tuire Eilittä Rovaniemeltä

Jaa

Tuire Eilittä Rovaniemeltä on valittu Akavan Erityisalojen uudeksi puheenjohtajaksi. Kausi on kaksivuotinen ja alkaa vuoden 2019 alusta.

– Haluan, että Akavan Erityisalat on jatkossa yhä enemmän muuttamassa työmarkkinoita, ei vain reagoimassa niihin. Yhteistyökykyisen ja keskustelevan toiminnan kautta voimme osaltamme myös muuttaa mielikuvaa ammattiyhdistysliikkeestä, Tuire Eilittä sanoo.  

– Olen sitoutunut puheenjohtajan tehtävään ja erittäin motivoitunut aloittamaan uuden kauden. Haluan aktiivisesti kuunnella yhdistyksiä ja jäseniämme sekä tuoda päätösten tekoon nykyistä enemmän tutkimustietoa. Hallitustyöskentelyyn pyrin tuomaan osallistavia menetelmiä. Tulevaisuuden haasteita pitää pohtia yhdessä, meillä on yhteiset tavoitteet ja päämäärät. 

Eilittä uskoo, että edessä olevasta kaksivuotiskaudesta tulee mielenkiintoinen.

– Pystymme varmasti tekemään jäsenistölle edelleen vahvaa edunvalvontaa ja lisäämään liiton näkyvyyttä yhdessä uuden hallituksen sekä Akavan Erityisalojen ammattitaitoisen henkilöstön kanssa. 

Tuire Elittä (44) on koulutukseltaan restonomi AMK. Hän työskentelee rekrytointiasiantuntijana ja uravalmentajana Valmennuskeskus Public Oy:ssä.

– Aikuiskasvatustieteen opintoni jatkuvat yhä Lapin yliopistossa. Työelämän tarpeisiin olen täydentänyt osaamistani ohjausalan opinnoilla ja pedagogisella pätevyydellä, Eilittä kertoo.

Elittä on toiminut pitkään luottamustehtävissä Akavan Erityisaloissa.

– Olen kuulunut Akavan Erityisaloihin jäsenyhdistykseni Specia ry:n kautta vuodesta 2007. Olen aiemmin toiminut Lapin aluesihteerinä/alueyhdyshenkilönä, Specia ry:n hallituksen jäsenenä, Akava Lapin alueverkoston jäsenenä, Akavan Erityisalojen hallituksen varajäsenenä, järjestösektoria edustavan Järki-ryhmän puheenjohtajana sekä yksityissektorin neuvottelukunnan jäsenenä.  

– Myös yrittäjyys on minulle tuttua, sillä olen kasvanut yrittäjäperheen arjessa.

Tuire Eilittä asuu tällä hetkellä Lapissa, mutta kertoo liikkuneensa työn perässä Helsingissä sekä Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Pirkanmaan alueella.  

Eilitän perheeseen kuuluvat puoliso Jari Pulkkinen ja aikuiset lapset Tiina ja Annika. Kotoa löytyy lisäksi Kaapo-koira.

Yhteystiedot: Puheenjohtaja (1.1.2019 alkaen) Tuire Eilittä, Akavan Erityisalat, puh. 040 512 7483, tuire.eilitta@icloud.com

Hallitukseen kaksi uutta varsinaista jäsentä

Akavan Erityisalojen syysliittokokouksessa valittiin myös hallituksen jäsenet varajäsenineen kaudelle 2019–2010. Valituiksi tulivat:

  1. Hario Pasi, Specia (Mattila Tuula-Maria, Specia)
  2. Harinen Aino, Specia (Mäntyharju Erkki, Hallintonotaarit)
  3. Isotalo Juha, TAKU (Lankinen Mari, TAKU)
  4. Seikkula Suvi, Kieliasiantuntijat* (Mac Eochagáin Ian, Kieliasiantuntijat)
  5. Palmi-Felin Salla, Kumula (Peschkow Sonja, Kumula)
  6. Wikström Annette, AitoHSO (Halme Kristiina, AitoHSO)
  7. Valkeajärvi Anu, Viesti (Koski Heta, Viesti)
  8. Sääskilahti Susanna, MAL (Ylimaunu Minna, TAAY)
  9. Pietilä Mika, Nuoli (Mykrä Riikka, Nuoli)
  10. Paalanen Heikki, Suomen Verotarkastajat (Aaltonen Merja, Kihlakunnanulosottomiehet)

*) Käännösalan asiantuntijat ja Suomen Viittomakielen Tulkit yhdistyvät 1.1.2019. Uuden yhdistyksen nimi on Kieliasiantuntijat.

Yhteyshenkilöt

Anna Joutsenniemi, viestintäpäällikkö, Akavan Erityisalat, puh. 040 525 8582, anna.joutsenniemi@akavanerityisalat.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Akavan Erityisalat
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

0201 235 340http://www.akavanerityisalat.fi

Akavan Erityisalat on kulttuurin ja hallinnon sekä viestinnän ja hyvinvoinnin aloilla asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien ammattiliitto, johon kuuluu 22  jäsenyhdistystä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme