Akava ry

Akavan opiskelijoiden puheenjohtajaksi Maria Jokinen

Jaa

Akavan opiskelijat on valinnut puheenjohtajaksi vuodelle 2019 Maria Jokisen, joka edustaa opiskelijatoiminnassa Tekniikan akateemisia. Hän on Akavan opiskelijoiden historian ensimmäinen ammattikorkeakoulutaustainen puheenjohtaja.

Jokinen on toiminut tänä vuonna varapuheenjohtajana Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:ssä ja hän opiskelee teollisen muotoilun koulutusohjelmassa Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

– On suuri kunnia päästä johtamaan Akavan opiskelijoita ja edustamaan kattavasti korkeakouluopiskelijoita. Väistyvä puheenjohtajisto jättää suuret saappaat astuttavaksi ja nyt on aika ottaa taas isompaa vaihdetta silmään. Ensi vuosi on politiikan supervuosi ja hieno mahdollisuus nostaa koulutusta ja kestävää sukupolvipolitiikkaa esille, sanoo Jokinen.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Miihkali Härkönen ja Jesper Lempiäinen. Miihkali Härkönen edustaa Insinööriliittoa ja opiskelee ohjelmistotekniikan insinööriksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Härkönen on aiemmin toiminut Insinööriopiskelijaliitto IOL:n puheenjohtajana, Insinööriliiton hallituksessa ja opiskelijakuntansa edustajiston puheenjohtajana. Jesper Lempiäinen edustaa Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:tä ja on kasvatustieteen opiskelija Turun yliopistossa. Lempiäinen on aiemmin toiminut Suomen Opettajaksi Opiskelevien SOOL ry:n puheenjohtajana, ylioppilaskuntansa edustajiston jäsenenä ja tutkimusavustajana Turun yliopistossa.

Akavan opiskelijoiden uusien toimijoiden kausi alkaa 1. tammikuuta 2019.

Lisätietoja:

Maria Jokinen, 045 884 7287, @mariajjokinen

Miihkali Härkönen, 044 567 1841, @miihkali.h

Jesper Lempiäinen, 050 5769 528, @JLempiP

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Hallitusohjelman kirjaukset osaamisesta oikeansuuntaisia – tulevaisuuspanostukset jäävät riittämättömiksi3.6.2019 11:49:40 EESTTiedote

Akava pitää hyvänä, että tutkimus- kehitys- ja innovaatiopanostuksia lisätään. Akava kuitenkin katsoo, että hallitusohjelman kirjaukset eivät riitä korjaamaan täysin kahden edellisen hallituskauden aikana tehtyjä leikkauksia koulutukseen, osaamiseen, tutkimukseen ja innovaatioihin. Perhevapaauudistuksen toteuttaminen on tärkeää, mutta uudistus on Akavan mielestä jäämässä puolitiehen. Nykyisenkaltaisesta kotihoidontuesta olisi pitänyt luopua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme