Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Akavan puheenjohtajan luottamus arvioitava liittokokouksessa

Jaa

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n (YKA) hallitus vaatii Akavan ylimääräisen liittokokouksen järjestämistä puheenjohtaja Sture Fjäderin luottamuksen mittaamiseksi.

- Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen keskeisiä arvoja ovat avoimuus ja oikeudenmukaisuus. On tärkeää koko Akava-yhteisön kannalta, että puheenjohtajan luottamus saatetaan nimenomaan liittokokouksen käsiteltäväksi. Tällöin jokaisen jäsenliiton on osallistuttava keskusteluun ja kerrottava oma kantansa Fjäderin luottamukseen. Olemme pettyneitä siihen, ettei Akavan hallitus katsonut asiaa sellaiseksi, että se tulisi käsitellä osana syysliittokokouksen asialistaa, kertoo Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n puheenjohtaja Antton Rönnholm. 

Fjäderin julkiset ulostulot ovat herättäneet kohuja jo usean vuoden ajan ja jakaneet akavalaista kenttää tavalla, joka on vahingollinen Akavalle ja sen jäsenistölle. Fjäderin lausunto maahanmuuttajille tarjottavista heikommista työehdoista oli täydellisessä ristiriidassa Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen tavoitteiden ja arvojen sekä koko ay-liikkeen perusperiaatteen, solidaarisuuden kanssa eikä Akavassakaan ole määritelty tällaista kantaa. Saamamme palautteen perusteella myöskään jäsenemme eivät allekirjoita Fjäderin lausuntojen mukaisia arvoja ja asenteita. 

YKA muistuttaa, että Akavan puheenjohtajan asemassa ei ole julkisia henkilökohtaisia mielipiteitä, vaan kaikki tällaiset ulostulot tulkitaan myös Akavan kannanotoiksi.

- Tehtävänämme on edistää yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä ja koko yhteiskunnassa. Maahanmuuttajia ei voi kohdella eriarvoisesti palkkauksen tai minkään muunkaan suhteen. Kaksia työmarkkinoita ei voi olla, vaikka huoli työllisyydestä on aiheellinen, toteaa YKAn varapuheenjohtaja Sarianne Karikko

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n hallitus toteaa, ettei Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder enää nauti liiton luottamusta.  

Lisätietoja:

puheenjohtaja Antton Rönnholm, 040 506 7676

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Kati Ahtiainen
kati.ahtiainen@yhteiskunta-ala.fi
p. 010 231 0359, 050 3013 998

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Mikonkatu 8 A
00100 Helsinki

010 231 0350http://www.yhteiskunta-ala.fi/

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut (YKA) on uuden aikakauden ammattiliittojen edelläkävijä. YKA toimii yhteiskunnallisella alalla työskentelevien, korkeakoulututkinnon suorittaneiden ja alan opiskelijoiden ammatillisena etujärjestönä. Olemme jäsenen kumppani hänen urallaan ja tuemme jäsenen kehittymistä, uramahdollisuuksia sekä oikeuksia, jotta hän voi keskittyä tekemään työtään. Liitossa on runsaat 12 000 jäsentä, ja kuulumme keskusjärjestö Akavaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme