Akava ry

Akavan uusi puheenjohtaja on Maria Löfgren

Jaa

Akavan liittokokous valitsi Maria Löfgrenin Akavan puheenjohtajaksi. Liittokokous äänesti valinnasta ja vaali ratkesi Löfgrenin hyväksi ensimmäisellä kierroksella hänen saatuaan 514 ääntä. Hänen puheenjohtajakautensa alkaa heti ja jatkuu keväällä 2024 pidettävään liittokokoukseen asti.

Maria Löfgren on oikeustieteen kandidaatti, ja hän siirtyy tehtävään Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtajan tehtävästä. Hänellä on pitkä työkokemus Akava-yhteisöstä ja yksityiseltä sektorilta.

– Otan tehtävän vastaan suurella innostuksella ja korostan, että puheenjohtajan työ vaatii kykyä tiimityöhön. Tulokset syntyvät yhteistyöstä ja yhteisymmärryksestä sekä osallistamisella. Moni kaipaa luottamuksen palauttamista työmarkkinoille, minkä näen tärkeänä osana uutta tehtävääni. Kiitän lämpimästi tukijoitani ja teen kaikkeni ollakseni koko Akava-yhteisön luottamuksen arvoinen. Lämmin kiitos myös vastaehdokkaalleni Jari Jokiselle rakentavista keskusteluista ja miellyttävästä ilmapiiristä, toteaa Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

Löfgren korostaa, että työntekijöiden pitäminen työkykyisinä ja hyvinvoivina on talous- ja työllisyyspolitiikan kovaa ydintä siinä missä verotus ja julkisen talouden tasapaino.

Akavan liittokokous pidettiin Helsingissä ja siinä olivat edustettuina kaikki 36 Akavan jäsenliittoa. Äänestyksessä annettiin yhteensä 897 ääntä. Löfgrenin vastaehdokas Jari Jokinen sai 383 ääntä.

Akavan puheenjohtajan tehtävä on päätoiminen. Hänen tehtäviinsä kuuluu muuan muassa Akavan hallituksen ja toimiston johtaminen sekä Akavan edustaminen julkisuudessa.

Puheenjohtaja Maria Löfgrenin tiedotustilaisuus alkaa valinnan jälkeen kello 16.50 ja sitä voi seurata verkkolähetyksenä osoitteessa https://www.webcasting.fi/akava/o789PxeA/

Lisätietoja

Maria Löfgren, Akavan puheenjohtaja, puh. 040 568 2798

Haastattelupyynnöt viestintäjohtaja Jyrki Kemppainen, puh. 040 559 7196

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Akava ry
Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme