Oulun yliopisto

Aktia Pankin toimitusjohtaja Mikko Ayub Oulun yliopiston hallitukseen

Jaa

Oulun yliopistokollegio on päättänyt nimittää yliopiston hallituksen jäseneksi kaudelle 2022–2025 Aktia Pankin toimitusjohtajan, VTM Mikko Ayubin.

Mikko Ayub. Kuva: Aktia Pankki
Mikko Ayub. Kuva: Aktia Pankki

Mikko Ayub on toiminut Aktia Pankin toimitusjohtajana vuodesta 2018. Sitä ennen hän on toiminut eri johtotehtävissä Nordeassa sekä analyytikkona Meritassa ja ekonomistina Suomen Pankissa. Ayubilla on lukuisia hallitusjäsenyyksiä. Hänellä on maisterintutkinto taloustieteestä Helsingin yliopistosta sekä rahoituksen MBA-koulutus Hankenilta.

”Oulu on minulle tähän asti tullut tutuksi liike-elämästä ja olen erittäin innostunut nyt mahdollisuudesta tutustua myös Oulun tiedemaailmaan. Oulun yliopisto on monessa eri yhteydessä osoittanut vahvuutensa, ja on hienoa päästä mukaan kehittämään sitä edelleen”, Ayub toteaa.

Kollegio piti uuden hallitusjäsenen valinnassa keskeisenä muun muassa monipuolista talousosaamista tilanteessa, jossa yliopisto on tekemässä historiallisen merkittäviä kiinteistöpäätöksiä. Myös kansallinen ja kansainvälinen kokemus sekä laaja-alainen verkottuminen nähtiin tärkeiksi. Valintaa valmisteli kollegion sisäinen työryhmä, johon kuuluivat Tiina Kinnunen (pj), Juha Ahola, Risto Kerkelä, Pirkko Viitala, Anni Vakkuri ja Jukka Turunen (aluksi Teemu Virtanen).

Oulun yliopiston hallituksessa toimii tammikuusta alkaen yksitoista henkilöä, joista kuusi tulee yliopistoyhteisön sisältä ja viisi yhteisön ulkopuolelta. Yliopistoyhteisöön kuuluvista jäsenistä viisi on uusia ja ulkopuolisista jäsenistä Mikko Ayub on ainoa uusi.

Oulun yliopiston henkilöstö valitsi päättäjät hallintoelimiin kaudelle 2022–2025

Oulun yliopiston hallitus tällä hetkellä

Lisätietoja:

Oulun yliopiston kollegion pj, professori Tiina Kinnunen, tiina.s.kinnunen@oulu.fi, 050 384 6655

mikko.ayub@aktia.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mikko Ayub. Kuva: Aktia Pankki
Mikko Ayub. Kuva: Aktia Pankki
Lataa
Mikko Ayub. Kuva: Aktia Pankki
Mikko Ayub. Kuva: Aktia Pankki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitös: Suomalaisiin oikeussaleihin tarvitaan kulttuuriasiantuntemusta24.11.2021 06:15:00 EET | Tiedote

Suomalaisissa rikosoikeudenkäynneissä näkyy moninainen kulttuurinen kirjo. Kulttuureista myös keskustellaan ja kiistellään niissä monella suulla: tuomarien, juristien, vastaajien ja asianomistajien, silminnäkijätodistajien ja tulkkien. Koulutettujen kulttuuriasiantuntijoiden hyödyntäminen voisi olla tarpeen oikeudenkäynneissä, joissa on osana henkilöitä vähemmistökulttuureista, todetaan tuoreessa rikosoikeudenkäynteihin keskittyvässä väitöstutkimuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme