Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Alanvaihtajille tarjotaan palkallista koulutusta lähihoitajaksi

Jaa

Kolme tamperelaista pitkän linjan vastuullista sote-toimijaa yhdistää voimansa. Sointu Senioripalvelut, Viola-kotiyhdistys ja TampereMissio lähtevät kouluttamaan yhteistyössä lähihoitajia oppisopimuksella. Koulutuskumppaniksi on valittu Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK.

Kuva: Pasi Tiitola
Kuva: Pasi Tiitola

Oppisopimuskoulutukseen päädyttiin, jotta koulutuskynnys on matala myös työssä oleville alanvaihdosta kiinnostuneille henkilöille. Tavoitteena on löytää koulutukseen työelämässä kokeneita aikuisia, jotka miettivät alan vaihtoa ja haluavat tehdä merkityksellistä työtä. Opiskelijoille maksetaan palkkaa koko koulutuksen ajan, joten toimeentulo on vakaalla pohjalla.

– Työntekijäpula on kova. Osaavien työntekijöiden löytäminen on elintärkeää, jotta voimme turvata hyvät palvelut asiakkaille ja taata arvokkaan vanhuuden. Yhtenä kirittäjänä on tuleva hoitajamitoitus, kertoo Sointu Senioripalveluiden henkilöstö- ja liiketoimintajohtaja Arja-Riikka Kataja.

– Yhteiset arvot on auttaneet löytämään toisemme. Olemme kaikki yhteiskunnallisia yrityksiä ja tavoitteemme on yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen vastuullisesti ja kestävästi. Arvopohja on keskeinen vetovoimatekijä myös työntekijöille.

– Meidät erottaa muista toimijoista myös paikallisuus. Tampere on kotimme, toteaa yhteistyön taustoista Viola-kodin henkilöstöpäällikkö Elina Konsala.

– Jaamme yhteisen huolen henkilöstön pysyvyydestä. Palkallisen koulutuksen tavoitteena on pitkäjänteisesti sitouttaa työntekijöitä meille, jatkaa TampereMission henkilöstöjohtaja Merja Lahtinen.


Palkallinen opiskeluaika ja laadukas ohjaus sitouttavat

Nyt alkava lähihoitajakoulutus käynnistyy eri lähtökohdista kuin yleensä. Ensin opiskellaan palveluosaamisen paikallinen tutkinnon osa. Se madaltaa alan vaihtamisen kynnystä.

– Alkuun on mahdollisuus rauhassa tutustua uuteen työyhteisöönsä, perehtyä työpaikan käytäntöihin ja havainnoida kehittämisen kohteita, kertoo TAKKin koulutuspäällikkö Kati Aimonen.

Työpaikalla opiskelijat saavat tuekseen oman työpaikkaohjaajan. Lähihoitajakoulutuksen kylkeen kytketään ohjaajille suunnattu työpaikkaohjaajavalmennus. Tavoitteena on varmistaa opiskelijoille laadukas ohjaus työpaikalla.

Koulutuksen ensimmäinen aloitus on marraskuun loppupuolella ja toinen aloitus tammikuussa 2023. Tämän jälkeen ryhmät yhdistyvät. Koulutus kestää noin kaksi vuotta aiemmasta osaamisesta riippuen.

Työnantajat haastattelevat hakijat ja ohjaavat sopivat henkilöt soveltuvuustesteihin. Kyse ei ole oikoreitistä alalle vaan hakijoiden soveltuvuus testataan, kuten kaikissa muissakin TAKKin lähihoitajakoulutuksissa. Tavoite on, että valmistumisen jälkeen opiskelijat jäävät töihin oppisopimustyöpaikkoihinsa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arja-Riikka Kataja
Sointu Senioripalvelut ry
puh. 050 435 3743
arja-riikka.kataja@sointusenioripalvelut.fi

Elina Konsala
Viola-koti ry
puh. 040 589 1471
elina.konsala@viola-koti.fi

Merja Lahtinen
TampereMissio ry
puh. 040 128 9088
merja.lahtinen@tamperemissio.fi

Kati Aimonen
TAKK
puh. 044 7906 379
kati.aimonen@takk.fi

Kuvat

Kuva: Pasi Tiitola
Kuva: Pasi Tiitola
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen valtatie 15
33100 TAMPERE

Vaihde 03 2361 111, info@takk.fihttp://www.takk.fi

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on monialainen ammatillinen kouluttaja ja työelämän kehittäjä. Vuosittain TAKKissa opiskelee noin 11 000 aikuista ja henkilöstöä on n. 250. TAKKia ylläpitää Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta yli 20 ammattialalta. Koulutuksia, toimintaa ja oppimisympäristöjä kehitetään tiiviissä yhteistyössä työelämän ja yritysten kanssa. Yrityksille ja organisaatioille on tarjolla joustavat ja yksilölliset henkilöstön osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen palvelut.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Kuka tahansa kieltä osaava ei sovellu tulkiksi oikeuskäsittelyyn – TAKKissa on suoritettu sata oikeustulkkauksen erikoisammattitutkintoa23.1.2023 15:01:41 EET | Tiedote

Oikeustulkkauksen tarve lisääntyy jatkuvasti. Oikeustulkkeja koulutetaan, mutta silti töitä tarjotaan myös epäpäteville tulkeille, jolloin vakavien virheiden riski kasvaa. TAKKin kouluttajat Tuija Hildén ja Ekaterina Tsavro toivovat, että tulkkausalan yritykset ja viranomaiset asettaisivat koulutuksen kriteeriksi tulkkauspalveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme