Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Alavieskan Hangaskurunkankaan tuulipuiston ympäristövaikutusten arviointiohjelma nähtävillä

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Alavieskan Hangaskurunkankaan tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiohjelman.

YVA-menettelyä koskeva yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 15.12.2020 klo 17 verkkolähetyksenä, jonka linkki tulee saataville hankkeen verkkosivulle www.ymparisto.fi/hangaskurunkankaantuulivoimayva.

Asiasta ovat kertomassa YVA-yhteysviranomaisen (Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus), Alavieskan kunnan, hankevastaavan (Prokon Wind Energy Finland Oy) ja YVA-konsultin (AFRY Finland Oy) edustajat. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeen kaavoitusta. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan ja osallistumaan.

Ympäristövaikutusten arviointiohjelma on 3.12.2020-4.1.2021 Alavieskan kunnan ja Kalajoen kaupungin virastoissa ja pääkirjastoissa sekä verkkosivuilla. Lisäksi ohjelmaan voi tutustua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa Veteraanikatu 1, Oulu sekä hankkeen verkkosivuilla.

Hankekuvaus

Prokon Wind Energy Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Alavieskaan Kalajoen kuntarajan välittömään läheisyyteen. Tuulivoimahanke muodostuu hankealueesta tuulivoimaloineen ja huoltoteineen sekä hankealueelle rakennettavasta sähköasemasta ja sähkönsiirrosta.

Hankkeesta tarkastellaan yhtä toteutusvaihtoehtoa (VE1) sekä nollavaihtoehtoa eli hankkeen toteuttamatta jättämistä (VE0).

Toteutusvaihtoehdossa (VE1) hankealueelle sijoitettaisiin enintään 9 tuulivoimalaa, joiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä ja yksikköteho enintään 8 MW. Tuulipuiston sisäinen sähkönsiirto toteutetaan maakaapelein. Tuulivoimalat liitetään sähköverkkoon hankealueen läpi kulkevan, vuosina 2021–2022 rakennettavan Jylkkä-Pahkamaa 110 kV voimajohdon avulla.

Jokaisella on oikeus esittää mielipiteensä ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta

Jokaisella on oikeus esittää mielipiteensä ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Kannanotot tulee toimittaa 4.1.2021 mennessä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pohjois-pohjanmaa@ely-keskus.fi tai kirjallisena postitse osoitteella PL 86, 90101 OULU. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus antaa lausuntonsa arviointiohjelmasta viimeistään 4.2.2021. Lausunto, johon sisältyy yhteenveto arviointiohjelmaan jätetyistä kannanotoista, laitetaan nähtäville hankkeen verkkosivulle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteysviranomaisena hankkeessa toimii ylitarkastaja Liisa Kantola, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 340, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Hankkeesta ja ympäristövaikutusten arvioinnista vastaa Prokon Energy Finland Oy, Bo Granlund, p. 0400 469 032, b.granlund@prokon.net

YVA-konsulttina toimii AFRY Finland Oy, projektipäällikkö Ari Nikula, p. 050 312 0573, etunimi.sukunimi@afry.com

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla työttömiä työnhakijoita 22 200 - pitkäaikaistyöttömyys nousussa22.12.2020 08:00:00 EETTiedote

Työttömien työnhakijoiden määrä on maakunnassa edelleen korkea. Marraskuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli 22 200 työtöntä työnhakijaa (ml. lomautetut), heistä miehiä oli 13 200 ja naisia 9 000. Työttömiä työnhakijoita oli 4 000 enemmän kuin vuosi sitten. Tämän vuoden tammikuusta työttömien määrä on kasvanut 2 000:lla. Lokakuusta työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi 550:llä; heistä suurin osa oli lomautettuja. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä (3 200) oli 1 500 suurempi kuin vuosi sitten. Koronan vaikutukset näkyivät keväällä lomautusten määrän moninkertaistumisena, mutta marraskuun lopussa lomautettujen määrä oli kuitenkin vähentynyt 7 900:lla huhtikuun luvuista.

Pudasjärven keskustan tietyöt talvitauolle17.12.2020 10:11:44 EETTiedote

Valtatien 20 sekä maanteiden 18775 ja 18777 tie- ja liittymäjärjestelyt Kurenalan kohdalla Pudasjärvellä käynnistyivät kesällä. Hankkeessa taajaman liikenneolosuhteita parannetaan mm. kiertoliittymillä, alikulkukäytävillä ja rakentamalla Kurenalan keskustaan uusi sisääntulotie. Urakka jää talvitauolle 21.12.2020 - 1.5.2021 väliseksi ajaksi. Kelien salliessa työt voidaan keväällä aloittaa aikaisemmin. Rakennusaikainen kiertotie on käytössä 31.8.2021 saakka. Lue lisää hankkeesta »

Verkkokoulutus ilman huoltajaa tulleiden pakolaislasten edustajille tarjoaa tietoa ja tukea16.12.2020 10:16:51 EETTiedote

Ilman huoltajaa Suomessa olevien turvapaikanhakija- ja pakolaislasten edustajille on julkaistu Osaava edustaja -verkkokoulutus. Koulutus tarjoaa kattavat perustiedot edustajan työstä ja työhön liittyvistä prosesseista. Edustajan keskeinen tehtävä on valvoa lapsen etua, joten koulutus tuo työkaluja myös lapsen edun hahmottamiseen ja lapsen hyvinvoinnin tukemiseen laajemminkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme