Albatros Travel

Albatros Travel laskee vesille Antarktiksella ja Etelä-Amerikassa edistyksellisen, huipputeknologialla varustetun aluksen, joka edustaa täysin uutta tutkimusalusten sukupolvea

Jaa

Aluksen polttoaineenkulutus on minimoitu ja sen vakaus on huippuluokkaa vaativissakin sää- ja jääolosuhteissa.

CX103 Ocean Victory - Albatros Oct19 Activity Platform Kayak and Tendering
CX103 Ocean Victory - Albatros Oct19 Activity Platform Kayak and Tendering

Marraskuun 8. päivänä 2021 lähtee Albatrosin Ocean Victory-tutkimusalus neitsytmatkalleen Ushuaiasta Argentiinasta, päämääränään Antarktis.

Norjalainen laivanrakennusfirma Ullstein on alunperin kehittänyt erityisen keularangan, niin kutsutun X-keulan (X-Bow) Pohjois-Atlantin yhteysaluksia varten ja myrskyisiin olosuhteisiin. Keulan erikoisrakenteen ansiosta alus on vakaa vaikeissakin olosuhteissa, ja kuluttaa siten myös vähemmän polttoainetta. Tietokoneohjatut vakaimet ja viimeisintä teknologiaa edustavat Wärtsilän moottorit sekä tietokoneohjattu käyttövoimajärjestelmä, joka vähentää – ainakin piirustuslaudalla – hiilidioksidipäästöjä 80 %:lla ja polttoaineen kulutusta vähintään 2/3:lla verrattuna Albatros Travelin olemassa oleviin aluksiin. Käytämme yhä fossiilista polttoainetta, mutta vain 1/3:n nykyisestä määrästä, mikä on paras taso, mihin tänä päivänä pystytään.

Aluksella ei käytetä muovisia kertakäyttöastioita ja kaikki puhdistusaineet ja kemikaalit ovat niin pitkälle kuin mahdollista ympäristöystävällisiä. Ruoka on kestävän kehityksen idean mukaista ja aluksella noudatetaan kattavaa kierrätysohjelmaa.

Albatrosin hallituksen puheenjohtaja ja omistaja Søren Rasmussen mainitsee: ” Liki 100% kestävän kehityksen alus on nyt ulottuvillamme, asia jota emme vielä muutama vuosi sitten uskoneet edes mahdolliseksi”.

Ocean Victoryn pituus on 105 m, siinä on ikkunallista 93 hyttisviittiä (noin 180 matkustajalle), suurimmassa osassa sviittejä on myös parveke. Aluksessa on useampi baari ja ravintola, näköalakansi, spa, uima-allas, kuntosali, kirjasto, lounge, grillauspaikka kannella sekä aktiviteettikeskus, jossa on rantautumisveneet ja kajakkeja. Alus on rakennettu viimeisimpien kansainvälisten turvamääräysten (Solas 2012) mukaisesti, jääluokitus on korkein mahdollinen (A1) ja siinä on nykyaikaisimmat Zero Speed-vakaimet. Aluksen sisustuksen tuotannon ja implementoinnin on toteuttanut suomalainen yritys I.S.Mäkinen Oy, joka on erikoistunut mm. hyttien hygienia- ja turvallisuusratkaisuihin.

Søren Rasmuseen jatkaa: ”Alus on rakennettu tutkimusmatka-luonteisia risteilyjä varten ja maailman vaikeimmin saavutettavimpia seutuja ajatellen. Aluksessa pääsemme korkealle tasolle millä tahansa mittapuulla tarkasteltuna. Suurinta luksusta on kuitenkin rajoitettu matkustajamäärä, joka mahdollistaa herkän ekosysteemin tutkimisen ja sille laadittujen kansainvälisten kriteerien täyttämisen.”

Vuoden 2021 ja 2022 aikana Ocean Victory matkaa Etelä-Amerikassa ja Antarktiksella, Etelä-Georgiassa ja Falklandinsaarilla. Myöhemmin otamme kurssin Chilen saaristoon, Peruun, Ecuadoriin ja Väli-Amerikkaan sekä Alaskaan (kesällä 2022).

Yhteyshenkilöt

Hans Lagerweij, Albatros Expeditions
+4530802945 hla@albatros-travel.com

Sari Markkanen, Albatros Travel/Finland
+4522336782 sma@albatros-travel.fi

Kuvat

CX103 Ocean Victory - Albatros Oct19 Activity Platform Kayak and Tendering
CX103 Ocean Victory - Albatros Oct19 Activity Platform Kayak and Tendering
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Albatros Travel
Albatros Travel

DK-1752 Kööpenhamina, Tanska

https://www.albatros-travel.fi

Albatros Travel on vuonna 1986 perustettu tanskalainen perheyritys, joka toimii kaikissa Pohjoismaissa. Albatrosin pääkonttori on Kööpenhaminassa ja yrityksellä on omat toimistot kolmella eri mantereella: Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Albatros Travel on pohjoismaiden suurin kiertomatkojen järjestäjä. Adventure Marathons ja Albatros Expeditions ovat osa Albatros Travel Groupia. Expeditions on erikoistunut järjestämään tutkimusmatkaristeilyjä mm. maailman napa-alueilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.