Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Albatrossin remontti alkaa lokakuussa - palvelut toimivat normaalisti

Jaa

Vuosaaren Albatross-rakennusta remontoidaan maanantaista 30. lokakuuta alkaen. Korjaustyöt jatkuvat kesään 2018 asti. Albatross sijaitsee osoitteessa Kahvikuja 3 Columbuksen ja metroaseman vieressä.

Muutot talon sisällä alkavat jo aiemmin

  • Terveysaseman asiakastoimiston palvelut ovat olleet 19.10. alkaen 5. kerroksessa ja kaikki vastaanotot ovat 3. ja 5. kerroksessa.
  • Perheneuvolan palvelut ovat 26.10 alkaen A-portaan 7. kerroksessa.
  • Ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen maksatus on jo nyt A-portaan 7. kerroksessa.

Terveysasema on auki arkisin klo 7 – 20, perheneuvola ja toimeentulotuen maksatus klo 8.15 - 16.

Sosiaali- ja terveyspalvelut jatkuvat koko remontin ajan normaalisti. Korjaustöiden jälkeen palvelut ovat yhden katon alla uudistetuissa tiloissa, jotka osaltaan mahdollistavat aikaisempaa sujuvamman asiakaspalvelun.

Albatross tarjoaa sote-palveluja laajasti kaikenikäisille helsinkiläisille. Rakennuksessa toimii muun muassa terveysasema, hammashoitola, fysioterapia, neuvola, aikuisten ja nuorten sosiaalityö, perheneuvola ja lastensuojelu. Remontin edetessä rakennukseen muuttavat vuonna 2018 myös psykiatrian ja vammaisten palvelut.

Remontti etenee vaiheittain ja tiedotamme korjaustöiden aiheuttamista muutoksista säännöllisesti.

Pahoittelemme korjaustöistä aiheutuvaa tilapäistä häiriötä. 

Lisätietoa

Lars Rosengrén, projektipäällikkö

p. 050 555 7781, lars.rosengren@hel.fi

Anna-Kaisa Tukiala, projektipäällikkö (tavattavissa 23.10. alkaen)

p. 040 5965128, anna-kaisa.tukiala@hel.fi

www.hel.fi/vuosaarenterveysasema

www.hel.fi/perheneuvolat

www.hel.fi/toimeentulotuki 

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote 17.11.17.11.2017 15:00Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta pitää seuraavan kokouksensa tiistaina 21. marraskuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa seuraavia asioita. Suurten kaupunkien sosiaali- ja terveyspalvelut ja niiden kustannusvertailu Lautakunnalle esitellään kuuden suurimman kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen ja niiden kustannusten vertailu vuodelta 2016 (Kuusikkovertailut). Vertailussa ovat mukana Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku. Kuusikossa vertaillaan kehitysvammahuollon, vanhusten, vammaisten, toimeentulotuen ja lastensuojelun palveluja sekä päihde- ja mielenterveyspalveluja. Lautakunnalle esitellään myös suurten kaupunkien terveydenhuollon asiakaskohtaisten kustannusten vertailu viime vuodelta. Tässä vertailussa ovat Helsingin lisäksi kymmenen muuta kaupunkia, muun muassa Espoo ja Vantaa. Helsingin terveydenhuollon kokonaiskustannukset alenivat edellisestä vuodesta 1,3 prosenttia. Asukasta kohti laskettuna kustannukset olivat 2 323 e

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 16.11.17.11.2017 00:50Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 16.11. kokouksen päätöstiedote on verkossa. Lautakunta antoi tässä kokouksessa pyydetyn lausunnon kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan valinnanvapautta koskevasta lakiluonnoksesta. Kaupunginhallitus käsittelee lausuntoa 27.11. ja mahdollisesti 4.12. Valtuusto käsittelee sitä 13.12. Kaupunginhallitus antaa pyydetyn lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle 15.12.2017 mennessä. alkuperäinen lausuntoehdotus

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote3.11.2017 12:52Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 7.11. klo 17.15. alkaen. Lautakunta jatkaa tässä kokouksessa omaishoidon tuen myöntämisperusteiden käsittelyä. Lautakunta jätti asian 24.10. pöydälle. Omaishoidon tukea uudistetaan Helsingissä on kesän ja syksyn aikana valmisteltu uusia omaishoidon tuen myöntämisperusteita yhdessä järjestöjen kanssa. Järjestöt ja Helsingin vammais- ja vanhusneuvostot antoivat uudistuksesta omat lausunnot, ja ne otettiin huomioon valmistelussa.  Uusissa ehdotetuissa myöntämisperusteissa otetaan aikaisempaa selkeämmin huomioon omaishoidon henkinen kuormittavuus. Lisäksi esitetään, että omaishoitaja voisi jatkossa käydä tietyin ehdoin kokopäivätyössä ja hoidettava viettää päivittäin 8 - 9 tuntia kodin ulkopuolella, esimerkiksi koulussa, ilman että hoitopalkkio laskee. Näitä uudistuksia myös järjestöt toivoivat.  Esitetyt uudet omaishoidon tuen palkkiot olisivat ensi vuoden alusta 1679, 775 ja 427 euroa kuukaudessa. Palkkiot olisivat s

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme