Vihdin kunta

Aleksi Kaunisvedelle, Jani Lakaselle ja Janne Korvelle puut Menestyjien puistoon Vihdissä – Vuoden liikuntateko -palkinnon saa NuPS

Jaa

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan tänä syksynä kolme puuta. Puut saavat Aleksi Kaunisvesi eli ”Alex Mattson” menestyksestään musiikin saralla, suunnistuksessa useita Suomen mestaruuksia voittanut ja EM- ja MM-menestystä saavuttanut Jani Lakanen sekä lumilautailussa ja raviurheilussa Vihtiä tunnetuksi tehnyt Janne Korpi. Puiden saajia juhlistetaan Menestyjien puistossa Pajuniityn puistoalueella keskiviikkona 13. lokakuuta kello 17 alkaen. Samassa tilaisuudessa juhlistetaan Vuoden liikuntateon voittavaa Nummelan Palloseuraa. Menestyjien puistossa järjestettävä tilaisuus on yleisölle avoin.

Pajuniityn puistoalueella Etelä-Nummelassa sijaitseva Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä. Uusia puita istutetaan puistoon säännöllisesti. Kuva: Vihdin kunta
Pajuniityn puistoalueella Etelä-Nummelassa sijaitseva Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä. Uusia puita istutetaan puistoon säännöllisesti. Kuva: Vihdin kunta

Ehdotuksia puiden saajiksi kerättiin kuntalaisilta 4.-27. kesäkuuta, ja niitä saatiin yhteensä 86 kappaletta. Tunnustuksen saajaksi sai ehdottaa yksittäistä henkilöä tai esimerkiksi joukkuelajeissa joukkuetta. Elinvoimalautakunta teki ehdotuksen puiden saajista kuntalaisten vastausten pohjalta, ja kunnanhallitus päätti valinnoista 20. syyskuuta.

– Lämmin kiitos jälleen kuntalaisille hyvistä ehdotuksista puiden saajiksi. Jokainen menestystarina on Vihdille ylpeyden aihe. Omissa lajeissaan menestyneet henkilöt tekevät paikkakuntaa tunnetuksi sekä inspiroivat esimerkillään, kuinka unelmia voi saavuttaa tekemällä niiden eteen sinnikkäästi työtä, sanoo Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Vuonna 2019 perustettu Menestyjien puisto on tarkoitettu vihtiläisille kiitokseksi, muistoksi ja kannustukseksi. Viime ja vielä kuluvanakin vuonna koronapandemia on vaikeuttanut kansainvälisten arvokilpailujen ja kulttuuritilaisuuksien järjestämistä, joten puiden saajiksi on valittu myös aiempien vuosien menestyjiä.

Vuoden 2020 liikuntateko -palkinnon saaja on Nummelan Palloseura ry. Päätöksen valinnasta teki elinvoimalautakunta. Perusteluissa todetaan, että NuPS tekee vaikuttavaa työtä eri-ikäisten vihtiläisten liikuttamisen hyväksi, mutta erityisesti seuran tekemä vanhustyö ansaitsee Vuoden liikuntateko -maininnan. Seura on huolehtinut korona-aikana vihtiläisistä vanhuksista muun muassa toimittamalla heille jumppaohjeita, pitämällä yhteyttä puhelimitse sekä hoitamalla heidän puolestaan kauppa-asioita.

Uudet istutettavat puut

Aleksi Kaunisvesi saa purppuratuomen (Prunus padus 'Colorata'). Purppuratuomi on ehkä puulajeista punkahtavin ja sopii hyvin Aleksin nykyiseen Blind Channelin genreen: violent poppiin. Sen tummanpunertava ulkomuoto ja lähes musta runko luovat maisemaan rockfiilistä. Puu on nopeakasvuinen ja voi tehdä runsaasti juurivesoja. Nopea kasvu ja juurivesat kuvaavat Aleksin musiikkiuraa: hän on saanut aikaan paljon lyhyessä ajassa.

Jani Lakanen saa sokerivaahteran (Acer saccharum). Sokerivaahtera tuottaa nimensä mukaisesti sokeria. Tästä on vaahterasiirappi tehty. Puun syysväri hehkuu keltaisesta oranssiin, ja runko on kanelinruskea. Vaahtera on suunnistajalle tuttu näky Etelä-Suomen metsissä, tätä tavanomaisuutta rikotaan erilaisemmalla vaahteralla. Sokerivaahtera kasvaa luontaisesti Kanadassa, jossa on hyvin samantyyppinen ilmasto kuin Suomessa, sekä metsäisiä saloja, joissa suunnistusta toteutetaan. Suomessa vaahterat ovat eteläisten lehtojen kasvillisuutta.

Janne Korpi saa isoriippasalava 'Lasipalatsin' (Salix x rubens 'Lasipalatsi'). Isoriippasalava 'Lasipalatsi' on nähnyt kansainvälistä sykettä Helsingin keskustassa. Vaikka sen juuret ovatkin vahvasti olleet Suomen pääkaupungin kamaralla, on puulaji lähtöisin Venäjältä. Tämä 'Lasipalatsi'-yksilö on otettu pistokkaana Helsingin Lasipalatsin vieressä olleesta isoriippasalavasta, jonka myrsky kaatoi vuonna 2003. Myrskyvuosi on sama, kuin Jannen lautailu-uran maailmancupin aloitusvuosi. Puu sopii vihtiläiseen maisemaan ja viihtyy savisessa kasvupaikassa – myös märässä seisovassa vedessä, joka on harvinainen ominaisuus puilla. Tämä kuvaa Jannen lahjakkuutta urheilijana hyvin, ensin ura lumilautailussa ja sen jälkeen raviohjastajana.

Mikä on Menestyjien puisto?

Pajuniityn puistoalueella Etelä-Nummelassa sijaitseva Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä. Uusia puita istutetaan puistoon säännöllisesti. Kunnialaatta jokaisen puun kohdalla kertoo kyseisen menestyjän nimen ja taiteen- tai urheilulajin. Muistettava taho on voinut asua tai muutoin vaikuttaa Vihdissä ja on tuonut paikkakunnalle suurta valtakunnallista tai kansainvälistä julkisuutta. Puulajien valinnoissa on pyritty kuvastamaan palkittuja henkilöitä.

Menestyjien puistoon tähän mennessä puun ovat saaneet:

 • 2021: Aleksi Kaunisvesi, musiikki, puulaji purppuratuomi
 • 2021: Jani Lakanen, suunnistus, puulaji sokerivaahtera
 • 2021: Janne Korpi, lumilautailu ja raviurheilu, puulaji isoriippasalava 'Lasipalatsi'
 • 2020: Leena Jokitalo, voimanosto, puulaji punatammi
 • 2020: Anssi Kela, musiikki, koristeomenapuu
 • 2020: Pekka Korpi, raviurheilu, puulaji hevoskastanja
 • 2020: Teodor Koskenniemi, yleisurheilu, puulaji siperianpihta
 • 2020: Esa Sievinen, uintivalmennus, puulaji tervaleppä
 • 2020: Jani Sievinen, uinti, puulaji hopeasalava
 • 2019: Janne Hirsimäki ja Teemu Nissinen, frisbeegolf, puulaji ruotsinpihlaja
 • 2019: Pilvi Huhta, musiikki, puulaji vaahtera
 • 2019: Hannu Manninen, yhdistetty, puulaji mänty
 • 2019: Henri Marttinen, golf, puulaji serbiankuusi
 • 2019: Joanna Remes, Vilja Veikkolainen ja Vanessa Sohlberg, cheerleading, puulaji kirsikkapuu
 • 2019: Riina Saksa, painonnosto, puulaji pylväskataja
 • 2019: Markus Selin, elokuva, puulaji tammi
 • 2019: Eeli Tolvanen, jääkiekko, puulaji pylväshaapa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pajuniityn puistoalueella Etelä-Nummelassa sijaitseva Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä. Uusia puita istutetaan puistoon säännöllisesti. Kuva: Vihdin kunta
Pajuniityn puistoalueella Etelä-Nummelassa sijaitseva Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä. Uusia puita istutetaan puistoon säännöllisesti. Kuva: Vihdin kunta
Lataa
Syksyllä 2020 puut istutettiin Esa Sieviselle, Jani Sieviselle, Teodor Koskenniemelle, Leena Jokitalolle, Pekka Korvelle ja Anssi Kelalle. Puiden luona sijaitsevat kunnialaatat kertovat menestyjän nimen ja taiteen- tai urheilulajin. Tänä vuonna puut saavat Aleksi Kaunisvesi, Jani Lakanen ja Janne Korpi. Kuva: Vihdin kunta
Syksyllä 2020 puut istutettiin Esa Sieviselle, Jani Sieviselle, Teodor Koskenniemelle, Leena Jokitalolle, Pekka Korvelle ja Anssi Kelalle. Puiden luona sijaitsevat kunnialaatat kertovat menestyjän nimen ja taiteen- tai urheilulajin. Tänä vuonna puut saavat Aleksi Kaunisvesi, Jani Lakanen ja Janne Korpi. Kuva: Vihdin kunta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Vihdin kunta

Vihdin kunta eli "Aktiivisten ihmisten Vihti" sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, Turun moottoritien ja valtatie 25:n risteyskohdassa. Vihdissä asuu lähes 30 000 asukasta ja yrityksiä on noin 3 000. Kunnan päätaajama on Nummela. Vihdin historia ulottuu yli 500 vuoden päähän.

Luonto on Vihdissä aina lähellä. Suurin osa Nuuksion kansallispuistosta sijaitsee Vihdissä, kunnan tärkein vesistö Hiidenvesi on osa Etelä-Suomen laajinta vesistöaluetta ja Salpausselkään kuuluva Nummelan harju kulkee kunnan läpi. Vihdin moni-ilmeinen luonto tarjoaa erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet.

Lisätietoja: vihti.fi ja visitvihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä 22.5.22.5.2021 14:39:24 EEST | Tiedote

Suomen pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä lauantaina 22. toukokuuta. Vihdin kunnantalolla hänet ottivat vastaan kunnanjohtaja Erkki Eerola ja elinvoimajohtaja Petra Ståhl. Tapaamiseen osallistuivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen, valtuuston varapuheenjohtajat Tiina Noro ja Erkki Aronen sekä hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi. - Oli suuri kunnia saada pääministeri vierailulle Vihtiin ja päästä keskustelemaan hyvässä hengessä vihtiläisille ja koko Suomelle tärkeistä asioista, iloitsee kunnanjohtaja Erkki Eerola. Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa Turun tunnin junaa ja siihen kytkeytyvää Connecting Europe Facility (CEF) -rahoitusta, valtatie 25:n kehittämistä, Nummelan lentokenttää sekä ruuhkamaksuja. Vierailu järjestettiin terveysturvallisesti.

Vihti Race -seikkailun ilmoittautuminen avautuu maanantaina 10.5.2021 klo 12.007.5.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Vihti Race on seikkailu, jossa liikutaan polkupyörillä etsien rastipaikkoja Vihdissä ja sen lähialueilla. Tapahtuma on saanut vaikutteita muun muassa TV-sarjasta Amazing Race. Tänä vuonna Vihti Race järjestetään 7.-8. elokuuta. Kaikkiaan seikkailutapahtuma kestää 24 tuntia jakaantuen kolmeen kestoltaan kuuden tunnin etappiin. Osallistujat liikkuvat kolmen henkilön joukkueina pääsääntöisesti polkupyörillä. Joukkueiden tavoitteena on löytää rastipaikoille vihjeiden ja karttojen avulla sekä suorittaa rasteilla toiminnallisia ja tietoaiheisia tehtäviä. Matkan varrella on myös kylmärasteja, joiden suorittaminen on vapaaehtoista. Vuoden 2021 tapahtumaan otetaan mukaan ensimmäistä kertaa ebike-sarja kokeilumielessä. Mikäli joukkueessa on vähintään yhdellä joukkueen jäsenellä sähköpyörä tulee joukkueen ilmoittautua mukaan ebike-sarjaan. Ebike-sarjan joukkueet tekevät seikkailusarjaan kuuluvat rastit, mutta he eivät voi taistella seikkailusarjan voitosta. Tapahtuman osallistumismaksu on 120 eur

Vihti perustaa raiderahaston vauhdittamaan Turun tunnin junaa2.3.2021 09:56:12 EET | Tiedote

Vihdin kunnanhallitus päätti 1. maaliskuuta järjestetyssä kokouksessaan esittää kunnanvaltuustolle alueen raideliikennettä kehittävän raiderahaston perustamista. Kunnanvaltuusto päättää asiasta 29.3.2021 ja on alustavasti hyväksynyt jo 15.2.2021 järjestetyssä kokouksessa raidehanketta edistävän rahaston tai vaihtoehtoisesti investointivarauksen tekemisen. Raiderahaston avulla kunta vauhdittaa Turun tunnin junan rakennushanketta ja edistää raidehankkeeseen liittyviä kehittämisinvestointeja. Raiderahastoa kartutetaan ainoastaan kunnan tilikauden positiivisesta tuloksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme