Helsingin yliopisto

Aleksis Koski palkittiin parhaasta matematiikan alan väitöskirjasta

Jaa

Rolf Nevanlinna -instituutin tukisäätiön hallitus on palkinnut filosofian tohtori Aleksis Kosken parhaasta maassamme vuonna 2016 valmistuneesta matematiikan väitöskirjasta.

FT Kosken väitöskirja käsittelee osittaisdifferentiaaliyhtälöitä, jotka ovat keskeinen aihepiiri niin matematiikan tutkimuksessa kuin eri luonnonilmiöitä kuvaavissa matemaattisissa malleissa. Kosken työ vei erityisesti geometriseen analyysiin liittyvien osittaisdifferentiaaliyhtälöiden teoriaa huomattavasti eteenpäin. Hän selvitti aluksi sekä vektoriarvoisten että korkeamman kertaluvun Beltramin yhtälöiden ratkaisujen rakenteen, ja sen jälkeen materiaalitieteiden ja matemaattisen fysiikan malleissa esiintyvien energia-integraalien minimoijien erittäin vaikeita peruskysymyksiä.

Näitä teemoja Koski selvitti palkintoperustelujen mukaan menestyksellisesti, syvällisesti ja omaperäisesti; väitöskirja onkin poikkeuksellisen ansiokas.

Tällä hetkellä Aleksis Koski työskentelee postdoc-tutkijana Jyväskylän yliopistossa.

Aleksis Koski väitteli Helsingin yliopistossa tammikuussa 2016, ja hänen työnsä ohjasi FiDiPro-professori Tadeusz Iwaniec. Väitöskirjan otsikko oli Elliptic partial differential equations in geometric analysis and the calculus of variations.

Lisätietoja antavat professori Kari Astala, Aalto-yliopisto, matematiikan ja systeemianalyysin laitos, kari.astala@aalto.fi, 040 740 9436, ja professori Tadeusz Iwaniec, Syracuse University, Department of Mathematics, tiwaniec@syr.edu

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 33
00014 Helsinki

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Laskemisen sujuvuutta on tuettava osana matemaattisia taitoja13.12.2017 09:55Tiedote

Lasten väliset taitoerot laskemisen sujuvuudessa pienenevät toiselta viidennelle luokalle selviää Eija Väisäsen Helsingin yliopistossa tarkastettavasta väitöksestä. Toisella luokalla arvioitu laskemisen sujuvuus toimii kuitenkin hyvänä ennustajana samalle taidolle myöhempinä vuosina. Koulussa toteutetuilla matemaattisten taitojen harjoitusohjelmilla voidaan tukea erityisesti ensimmäisellä ja toisella luokalla olevia lapsia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme