Helsingin yliopisto

Aleksis Koski palkittiin parhaasta matematiikan alan väitöskirjasta

Jaa

Rolf Nevanlinna -instituutin tukisäätiön hallitus on palkinnut filosofian tohtori Aleksis Kosken parhaasta maassamme vuonna 2016 valmistuneesta matematiikan väitöskirjasta.

FT Kosken väitöskirja käsittelee osittaisdifferentiaaliyhtälöitä, jotka ovat keskeinen aihepiiri niin matematiikan tutkimuksessa kuin eri luonnonilmiöitä kuvaavissa matemaattisissa malleissa. Kosken työ vei erityisesti geometriseen analyysiin liittyvien osittaisdifferentiaaliyhtälöiden teoriaa huomattavasti eteenpäin. Hän selvitti aluksi sekä vektoriarvoisten että korkeamman kertaluvun Beltramin yhtälöiden ratkaisujen rakenteen, ja sen jälkeen materiaalitieteiden ja matemaattisen fysiikan malleissa esiintyvien energia-integraalien minimoijien erittäin vaikeita peruskysymyksiä.

Näitä teemoja Koski selvitti palkintoperustelujen mukaan menestyksellisesti, syvällisesti ja omaperäisesti; väitöskirja onkin poikkeuksellisen ansiokas.

Tällä hetkellä Aleksis Koski työskentelee postdoc-tutkijana Jyväskylän yliopistossa.

Aleksis Koski väitteli Helsingin yliopistossa tammikuussa 2016, ja hänen työnsä ohjasi FiDiPro-professori Tadeusz Iwaniec. Väitöskirjan otsikko oli Elliptic partial differential equations in geometric analysis and the calculus of variations.

Lisätietoja antavat professori Kari Astala, Aalto-yliopisto, matematiikan ja systeemianalyysin laitos, kari.astala@aalto.fi, 040 740 9436, ja professori Tadeusz Iwaniec, Syracuse University, Department of Mathematics, tiwaniec@syr.edu

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Poronhoito on ainutlaatuinen esimerkki toimivasta biotaloudesta15.3.2018 08:00Tiedote

Helsingin yliopistossa kehitetty taloudellis-ekologinen optimointimalli porotalouden kannattavuudesta osoittaa, että Suomessa sovellettu vasoihin ja koiraisiin kohdistuva teurastus on taloudellisesti perusteltua. Nykyiset poromäärät ovat kuitenkin monissa paliskunnissa talvilaidunten kantokykyyn nähden suuret. Toisaalta laidunten kantokyky on heikentynyt myös metsätalouden ja muun maankäytön seurauksena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme