Alfa Laval

Alfa Laval ja Stena Recycling kierrättävät yhteistyössä suomalaiset lämmönvaihtimet uudeksi raaka-aineeksi

Jaa

Arvoisa toimitus

Lähetän tämän lehdistötiedotteen Suomen Alfa Lavalin puolesta. Aiheena on Alfa Lavalin ja Stena Recyclingin solmima yhteistyö, joka antaa suomalaisille yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden sekä vähentää omaa energiankäyttöään että osallistua raaka-aineiden kierrätykseen. Tämän yhteistyön ansiosta suomalaiset yritykset saavat nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuuden päivittää lämmönvaihtimensa energiatehokkaampiin saaden samalla korvauksen vanhoista lämmönvaihtimistaan, jotka kierrätetään uudeksi raaka-aineeksi.

Lämmönvaihtimia käytetään kylmän ja lämpimän veden tuottamiseen, jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen, ja niitä käyttävät lukuisat teollisuusyritykset muun muassa energia-alalla, elintarvike-, lääke- ja prosessiteollisuudessa sekä kaukolämpösektorilla, joten tämän uuden yhteistyön potentiaali on suuri. Lue lisää liitetiedostosta tai alta.

Liitteenä lisäksi valokuvia, joita saa käyttää toimituksellisiin tarkoituksiin.

Ystävällisin terveisin

Alfa Lavalin puolesta

Trine Kristensen

+45 29 80 40 21

trine@publicity.dk

                                                                                                                                          

Alfa Laval ja Stena Recycling kierrättävät yhteistyössä suomalaiset lämmönvaihtimet uusiksi raaka-aineiksi

Vanhojen lämmönvaihtimien metalleista jopa 100 % voidaan uusiokäyttää Alfa Lavalin ja Stena Recyclingin solmiman yhteistyön myötä. Näin suomalaiset yritykset saavat nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuuden päivittää lämmönvaihtimensa energiatehokkaampiin saaden samalla korvauksen vanhoista lämmönvaihtimistaan, jotka pystytään kierrättämään. ”Win-win-tilanne niin asiakkaille, yhteiskunnalle kuin ympäristölle”, toteaa Alfa Laval Nordicin Division Manager Jukka Juottonen.

Alfa Lavalin ja Stena Recyclingin solmima yhteistyö antaa nyt suomalaisille yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden sekä vähentää omaa energiankäyttöään että osallistua raaka-aineiden kierrätykseen.

Tämän täysin uuden yhteistyömallin ansiosta suomalaiset yritykset voivat nyt päivittää lämmönvaihtimensa uusiin ja energiatehokkaampiin, ja samalla saada korvausta vanhoista lämmönvaihtimistaan, jotka pystytään lähettämään kierrätykseen. Jopa 100 % lämmönvaihtimien metalleista, kuten ruostumattomasta teräksestä, kuparista tai hiiliteräksestä, voidaan sulattaa ja uusiokäyttää uusien raaka-aineiden aineosina.

- Maksamalla korvauksen vanhoista lämmönvaihtimista kannustamme asiakkaitamme päivittämään lämmönvaihtimensa uusiin ja energiatehokkaampiin, minkä ansiosta heidän energiankulutuksensa pienenee huomattavasti. Syntyvän energiansäästön tarkka määrä riippuu monista tekijöistä, mutta esimerkkilaskelmamme mukaan 20 vuotta vanhan lämmönvaihtimen vaihto uuteen voi merkitä vuositasolla jopa 83 000 kWh:n energiansäästöä, kertoo Alfa Laval Nordicin Division Manager Jukka Juottonen ja jatkaa:

- Päivittämällä lämmönvaihtimensa tämän yhteistyösopimuksen puitteissa, yritykset pystyvät myös pienentämään hiilijalanjälkeään. Kyseessä on siis win-win-tilanne niin asiakkaille, yhteiskunnalle kuin ympäristölle.

Lämmönvaihtimia käytetään kylmän ja lämpimän veden tuottamiseen, jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen, ja niitä käyttävät lukuisat teollisuusyritykset muun muassa energia-alalla, elintarvike-, lääke- ja prosessiteollisuudessa sekä kaukolämpösektorilla. Lämmönvaihtimia valmistetaan eri metalleista, jotka siis nyt voidaan kierrättää ja uusiokäyttää muiden tuotteiden raaka-aineena.

- Kun saamme käytetyn lämmönvaihtimen asiakkaalta, alkaa metallien kierrätysprosessi, jonka tuloksena metallit palautuvat raaka-aineketjuun, minkä ansiosta uusien raaka-aineiden tarve vähenee. Tällä yhteistyöllä pystymme olemaan mukana luomassa todella tehokasta kierrätysajattelua koko tälle alalle, sanoo Stena Recycling Suomen toimitusjohtaja Olli Kellokumpu.

Lämmönvaihtimien kierrätys alkoi Ruotsissa kesäkuussa lanseeratussa Re-Made to matter -hankkeessa, ja se laajenee nyt muihin Pohjoismaihin – nyt vuorossa on siis Suomi.

- Olemme hyvin ylpeitä saadessamme esitellä tämän tärkeän askeleen kohti yhä tehokkaampaa kierrätysajattelua lämmitys- ja jäähdytysalalla – ja se on samalla suuri askel kohti koko alan pienempää hiilijalanjälkeä. Tämä tukee Alfa Lavalin omaa tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030, toteaa Jukka Juottonen.

Lisätietoja:

Jukka Juottonen

Division Manager

Alfa Laval Nordic, Espoo

+358 40 060 85 08

jukka.juottonen@alfalaval.com  

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

+45 2844 8658

maria.stalarm@alfalaval.com

Lehdistöpalvelu – kuvat, teksti, yhteydenotot:

Publicity, Trine Kristensen

+45 29 80 40 21

trine@publicity.dk

Kuvat

Lataa
Jukka Juottonen
Jukka Juottonen
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Alfa Laval
Itsehallintokuja 6
02600 Espoo

https://www.alfalaval.fi/

Alfa Laval on johtava globaali konserni, joka toimittaa korkealaatuisia tuotteita mm. lämmönsiirtoon, erotustekniikkaan ja nesteiden käsittelyyn. Alfa Laval palvelee monia teollisuusaloja, kuten energia- ja merenkulkualaa, elintarvike- ja juomateollisuutta sekä jätevesisektoria, ja tarjoaa asiantuntemustaan, tuotteitaan ja palveluitaan laajalle asiakaskunnalle ympäri maailman. Työskentelemme jatkuvasti parantaaksemme prosessejamme, luodaksemme vastuullista kasvua ja edistääksemme kehitystä – ja haluamme tehdä aina parhaamme ja piirun verran enemmän tukeaksemme asiakkaitamme saavuttamaan heidän liiketoiminnalliset ja kestävän kehityksen mukaiset tavoitteensa.

Alfa Lavalin innovatiiviset teknologiset ratkaisut on kehitetty puhdistamaan, jalostamaan ja kierrättämään materiaaleja, ja ne edistävät luonnonvarojen vastuullisempaa käyttöä. Ratkaisumme parantavat energiatehokkuutta ja lämmön talteenottoa, tehostavat vedenkäsittelyä ja vähentävät emissiota. Näin ollen Alfa Laval ei tuota menestystä ainoastaan asiakkailleen vaan myös ihmisille ja ympäristölle. Työskentelemme joka päivä tehdäksemme maailmasta paremman paikan, ohjenuorana mottomme ”Advancing Better” TM.

Alfa Lavalin tanskalaiset yhtiöt omistaa Alfa Laval Corporate AB, joka on pörssinoteerattu Nasdaq OMX:ssä ja jonka pääkonttori sijaitsee Lundissa Ruotsissa. Alfa Lavalin tuotteita myydään yli 100 maassa, joista yli 50:ssä toimii oma myyntiorganisaatio.

Alfa Laval työllistää maailmanlaajuisesti noin 16 700 henkilöä. Useimmat näistä työntekijöistä toimivat Ruotsissa, Tanskassa, Kiinassa, Intiassa ja Pohjois-Amerikassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 41,5 miljardia Ruotsin kruunua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.