Algol OyAlgol Oy

Algol Technics ostaa enemmistöosakkuuden Co-Automation oy:sta - yhdistymisellä haetaan kasvua

Jaa

Algol Technics ja Co-Automation ovat tehneet sopimuksen yrityskaupasta, jossa aluksi 75 % Co-Automationin omistuksesta siirtyy Algol Technicsille. Algol Technicsille syntyy myös optio lopun 25 % ostoon pidemmällä aikavälillä.

Co-Automation on suunnitellut robotiikkaratkaisuja mm. Wärtsilän tehtaille. Kuvassa myös Algol Technicsin toimittama kevytnosturi.
Co-Automation on suunnitellut robotiikkaratkaisuja mm. Wärtsilän tehtaille. Kuvassa myös Algol Technicsin toimittama kevytnosturi.

Yhteistyöllä haetaan yhteistä kasvua robotiikka- ja automaatioalalla

“Yhdessä voimme kasvaa nopeammin kuin yksin toimimalla. Algol-konsernin tuki mahdollistaa suurempien robotti- ja automaatiokokonaisuuksien toimittamisen”, Algol Technicsin toimitusjohtaja Martin Evers ja Co-Automationin toimitusjohtaja Sami Kivioja tiivistävät yhteistyön tavoitteet.

Algol Technics on suomalainen materiaalinkäsittelyn ammattilainen, joka auttaa asiakkaitaan maailman automatisoituessa ja prosessien nopeutuessa. Yritys tarjoaa sisälogistiikan ratkaisuja, mm. nostureita, robottisoluja, kuljettimia ja automaattivarastoja. Lisäksi yhtiö tarjoaa kattavat kunnossapito- ja huoltopalvelut työllistäen yhteensä yli 170 ammattilaista eri puolilla Suomea.

“Tilauskantamme on tällä hetkellä niin voimakkaassa kasvussa, että tarvitsemme lisää kokeneita robotikka-alan osaajia. Olemme ostaneet paljon työtä alihankintana, mutta tässä vaiheessa kasvua halusimme löytää kumppanin, jonka kanssa voimme kehittää robotiikka- ja automaatio-osaamistamme yhteistyössä”, Algol Technicsin toimitusjohtaja Martin Evers kertoo kaupan taustoista. Yrityskaupan myötä Algol Technics saa riveihinsä 25 automaatialan osaajaa.

Co-Automation on Vaasassa toimiva automaatioratkaisujen suunnittelun asiantuntijayritys. Co-Automationin osaaminen perustuu lähes kahden vuosikymmenen käytännön työhön kone- ja laiterakennuksesta ja siihen liittyvästä automaatiosuunnittelusta. Yritys on edelläkävijä tuotannon 3D-suunnittelussa, jossa robottisolu voidaan ohjelmoida ja testata valmiiksi jo suunnitteluvaiheessa.

“Co-Automation osaajat pääsevät tämän järjestelyn kautta kiinni yhä merkittävämpiin projekteihin. Omassa yksikössämme säilyy nykyinen johto, eikä kaupalla tule olemaan henkilöstövaikutuksia. Päivastoin, tavoittelemme yhteistyöllä kansainvälistymistä ja kasvua. Osana Algol konsernia pystymme hyödyntämään Algolin liiketoiminnan tuomia asiakkuuksia ja yhteistyössä Algol Technicsin kanssa toimittamaan laajoja ja edistyksellisiä automaatio- ja robotiikkajärjestelmiä asiakkaidemme tarpeeseen. Algol-konserni tuo myös meille mahdollisuuksia jälleenmyyntikanavien rakentamiseen globaalisti. Co-Automation on kehittänyt automaatioon, robotiikkaan ja konenäköön perustuvia tuotteita ja niitä on jo tällä hetkellä käytössä Suomen lisäksi esim. Intiassa ja Meksikossa”, Co-Automationin toimitusjohtaja Sami Kivioja kertoo yhteistyön tavoitteista.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Co-Automation on suunnitellut robotiikkaratkaisuja mm. Wärtsilän tehtaille. Kuvassa myös Algol Technicsin toimittama kevytnosturi.
Co-Automation on suunnitellut robotiikkaratkaisuja mm. Wärtsilän tehtaille. Kuvassa myös Algol Technicsin toimittama kevytnosturi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Algol Oy
Algol Oy
Karapellontie 6
02611 ESPOO

09 509 91, info@algol.fihttps://www.algol.fi

Algol on suomalainen kaupan monialakonserni. Toimimme laajassa kansainvälisessä kumppaniverkostossa vastuullisesti ja 125 vuoden kokemuksella. Ratkaisumme parantavat teollisuuden tuotannon laatua ja turvaavat sen sujuvuutta. Terveydenhuollossa vahvistamme paremman elämän edellytyksiä.

Algol-konsernin vuoden 2017 liikevaihto oli 165 MEUR. Työllistämme noin 400 ammattilaista kymmenessä maassa. Lue lisää: www.algol.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Algol Oy

Algol Technics ja Liikennevirasto ovat sopineet matkustajainformaatiojärjestelmän kenttälaitteiden kunnossapidosta10.12.2018 07:30Tiedote

Algol Technics ja Liikennevirasto ovat solmineet rautatieasemien matkustajainformaatiojärjestelmän kenttälaitteiden huolto- ja kunnossapitosopimuksen jatkosta. Sopimus kattaa kaikki henkilöliikenteen asemat Hangosta Kemijärvelle, ja se on voimassa 4 + 2 vuotta. Kunnossapitosopimus pitää sisällään laitteistolle tehtävät ennakkohuollot sekä ympärivuorokautisen vikapäivystyksen.

Algol-konserni lahjoittaa jouluna kotimaisiin ja globaaleihin kohteisiin3.12.2018 07:32Tiedote

Joulutervehdysten sijasta Algol-konserni tukee tänäkin jouluna seuraavia yleishyödyllisiä kohteita: John Nurmisen säätiö, Itämerihanke, https://www.johnnurmisensaatio.fi/puhdas-itameri/ https://www.johnnurmisensaatio.fi/puhdas-itameri/ Suomen Meripelastusseura, https://meripelastus.fi/ https://meripelastus.fi/ Punainen Risti, katastrofirahasto, https://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto-0 https://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto-0 Folkhälsan, Lucia-keräys, https://www.folkhalsan.fi/fi/projektit-ja-kampanjat/lucia/ https://www.folkhalsan.fi/fi/projektit-ja-kampanjat/lucia/ Sotiemme veteraanit, https://veteraanit.fi/ https://veteraanit.fi/ Crisis Management Initiative CMI, http://cmi.fi/ ”Uskomme, että pitkäjänteinen tuki samoille järjestöille on arvokasta ja tuloksellista. Suomalaisena, kansainvälisesti toimivana perheyrityksenä olemme kohteiden valinnassa ottaneet huomioon sekä kotimaiset että globaalit näkökohdat”, Alexander Bargum, Algol-konsernin toimitus

Algol mukaan Työ ei syrji -kampanjaan25.9.2018 09:01Tiedote

Algol on liittynyt mukaan Elinkeinoelämän Keskusliiton Työ ei syrji -kampanjaan, jonka tavoitteena on syrjinnän vähentäminen suomalaisessa yhteiskunnassa. Algolille on tärkeää olla omalta osaltaan edistämässä työelämää, jossa yhdenvertaisuus on itsestäänselvyys. Algol-konsernin arvoihin ja eettiseen koodiin on sisäänkirjoitettu jokaisen työntekijän oikeus tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti. Eettiset ohjeet sitovat paitsi yhtiön työntekijöitä, myös yhteistyökumppaneita. Yhtiössä toimitaan aktiivisesti syrjimättömän työkulttuurin edistämiseksi. - Eettiset ohjeet viedään käytäntöön koulutuksella, jonka jokainen työntekijä suorittaa säännöllisesti. Meille on tärkeää, että työntekijämme tuntevat tulevansa kohdelluksi reilusti ja oikeudenmukaisesti. Varmistamme muun muassa toistuvilla henkilöstökyselyillä, ettei kukaan työntekijöistämme koe joutuneensa häirinnän tai syrjinnän kohteeksi, kertoo Eija Holmström, Algol-konsernin Director, HR & Communications & Responsibility. Yhtiössä uskotaan, e

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme