Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Alivaltiosihteeri Sauer osallistui Pohjoismaiden ja Baltian ulkoministerien vierailulle Moldovaan ja Ukrainaan

Jaa
Alivaltiosihteeri Kai Sauer vieraili Islannin, Latvian, Liettuan, Norjan, Ruotsin, Tanskan ja Viron ulkoministereiden kanssa Chisinaussa, Moldovassa ja Odessassa, Ukrainassa 27.–28. huhtikuuta.

Moldovassa Pohjoismaiden ja Baltian edustajat tapasivat presidentti Maia Sandun, pääministeri Dorin Receanin, ulkoministeri Nicolae Popescun ja parlamentin puhemies Igor Grosun. Keskusteluissa oli esillä muun muassa Moldovan EU-jäsenyysehdokkuus ja tähän liittyvät uudistukset ja tukitarpeet, sekä Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja sen vaikutukset Moldovaan

Ukrainassa maiden edustajat tapasivat ulkoministeri Dmytro Kuleban. Vierailun aikana keskusteltiin muun muassa Ukrainan tukemisesta ja jälleenrakennuksesta sekä vierailtiin Odessan satamassa, joka on yksi kolmesta Mustanmeren viljasopimuksen satamista.

Lisätietoja

Sirpa Oksanen, yksikönpäällikkö, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikkö, ulkoministeriö, puh. +358 50 414 5349, sirpa.oksanen@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme