Varsinais-Suomen ELY-keskus

Alkaneiden lomautusten määrä nosti Varsinais-Suomen työttömyyttä maaliskuussa

Jaa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 20 800 työtöntä työnhakijaa. Maaliskuun aikana työttömien määrä laskee normaalisti jonkin verran helmikuuhun verrattuna, mutta tällä kertaa kävi päinvastoin. Työttömien määrä nousi alle 100 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä lisääntynyt 400 henkilöllä (2 %) eli hieman nopeammin kuin koko maassa yleisesti (1 %). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 300 henkilöllä (28 %) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,0 % eli 0,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,6 %) keskimäärin.

Maaliskuussa työttömiä oli Turun seutua ja Turunmaata lukuun ottamatta enemmän kolmessa muussa Varsinais-Suomen seutukunnassa verrattuna vuodentakaiseen. Vakka-Suomessa työttömien määrä koki hurjan nousun sen noustessa peräti 52 %:a.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Vakka-Suomessa (10,3 %) sekä Uudessakaupungissa (12,7 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,2 %) sekä kunnista Ruskolla (3,9 %).

Maaliskuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 8 400 kappaletta eli vähemmän (-27 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 28 200 kpl eli 16 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna maaliskuun aikana 18 100 kappaletta, joista 9 300 oli uusia, maaliskuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli maaliskuussa tarjolle 20 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Edelleen ollaan työpaikkamäärissä kuitenkin suhteellisen korkealla tasolla.

Huhtikuussa työttömien työnhakijoiden määrä laskee normaalivuosina jonkin verran maaliskuuhun verrattuna.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

-  Kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

-  Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

- Työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rävsundsbron har inspekterats vidare denna vecka1.6.2023 13:20:12 EEST | Tiedote

Rävsundsbron har inspekterats närmare denna vecka utifrån observationerna från förra veckans inspektion. Vid inspektionen observerades inga nya strukturella skador på bron. Samtidigt observerades att sänkningen av hastighetsbegränsningen till 30 km/h har minskat brons rörelser. För närvarande är massor enligt fordonsförordningen tillåtna på bron. Nya specialtransporttillstånd beviljas tills vidare inte för bron, eftersom analysen av brons mätresultat pågår. Fler mätpunkter kommer också att installeras på bron, med hjälp av vilka man strävar efter att noggrannare utreda belastningen på bron och brons rörelser.

Kirjalansalmen siltaa on jatkotarkastettu tällä viikolla1.6.2023 13:19:05 EEST | Tiedote

Kirjalansalmen siltaa on tarkastettu tällä viikolla tarkemmin viime viikon tarkastuksen havaintojen pohjalta. Tarkastuksessa ei havaittu sillassa uusia rakenteellisia vaurioita. Samalla havaittiin, että nopeusrajoituksen alentaminen 30 km:iin/h on vähentänyt sillan liikkeitä. Tällä hetkellä sillalla on sallittu ajoneuvoasetuksen mukaiset massat. Uusia erikoiskuljetuslupia sillalle ei toistaiseksi myönnetä, sillä sillan mittaustulosten analysointi on kesken. Sillalle tullaan myös asentamaan lisää mittauspisteitä, joiden avulla pyritään selvittämään tarkemmin sillalle aiheutuvaa rasitusta ja sillan liikkeitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme