Alko svarar på kundernas önskemål och öppnar butik i centrala Borgå

Dela

Alko återvänder till Borgå centrum. Den nya butiken öppnar på Alkos 90-årsdag den 5 april 2022 kl. 10 på Rihkamakatu.

Alko svarar på kundernas önskemål och öppnar en butik i Gamla stan i Borgå, i anslutning till Runo Hotel. Alko hade 1998 en butik i centrala Borgå, men den flyttade under hösten 2010 till Tarmola.

”Det har varit väldigt efterlängtat att ha en butik i Gamla stan i Borgå, utöver de nuvarande butikerna i Tarmola och Näs. Nu har vi hittat en lämplig lokal i anslutning till Runo Hotel och kan uppfylla kundernas önskemål”, säger kundservicedirektör Pirjo Hirvonen.

"Butiken är väldigt kompakt i storlek. Vi har ca 30 kvadratmeter och ett urval av noggrant utvalda 150 produkter. Det finns över 1 900 produkter i Näsbutiken och nästan 1 500 i Tarmola.

Butiken öppnar på Alkos 90-årsdag

Alko fyller 90 år den 5 april. Nummerserien 543210 är en av de mest kända i Finlands historia. Efter att förbudslagen, som hade varit i kraft sedan 1919 upphörde, öppnade de första Alko-butikerna den 5 april 1932 kl. 10. Totalt öppnades 48 butiker, varav en i Borgå.

"Borgås första butik öppnades 1932 på adressen Piispankatu 32, precis för 90 år sedan. Det har en särskild betydelse att få öppna en ny butik på Alkos födelsedag den 5 april, samtidigt som vi firar jubileet”, säger kundservicechef Minna Snellman.

"I vår kundservice har vi kommit långt sedan de tider då butikerna avsiktligt gjordes ogästvänliga och motbjudande, och försäljaren inte fick presentera, för att inte tala om att rekommendera drycker. En komplett prislista hängde på butiksväggen, från vilken man kunde se vilka sorter som var tillgängliga. Idag kan vi vara stolta över vår sakkunniga personal som brinner för kundservice."

För att fira tillfället, lanserar Alko ett eget alkoholfritt bubbel med namnet 543210. Bakom produktionen står en inhemsk liten producent, Korpihilla.

”Firandet till ära bidrar vi med ett nytt veganskt alkoholfritt bubbel på hyllan, ett som passar alla tillfällen när man vill skåla. Bubbel har toner av tranbär och johannesört, och man kan även urskilja somriga blomsterängar i smaken. Drycken är söt och syrlig, fräsch och svagt kryddig."

Sortimentet bygger på kundernas önskemål

De 150 produkterna i sortimentet har noggrant valts ut, med hänsyn till alla produktgrupper och lokala producenter. De flesta av produkterna som valts ut, finns inte i de andra butikerna i Borgå.

”Utbudet är vinorienterat. Vi anpassar butikens sortiment enligt kundernas önskemål, så det är värt att lämna önskemål antingen direkt åt oss i butiken eller på alkotoive.fi. Vårt sortiment lever aktivt under säsongerna. Butiken öppnar strax före påsk, vilket också syns i urvalet med fokus på röda viner”, säger Snellman.

Alko har tidigare meddelat att det i år öppnas nya butiker i Tiiriö i Tavastehus, i Liisanlehto i Vasa, Kolmisoppi i Kuopio och på Skatudden i Helsingfors.

Kontakter

Pirjo Hirvonen, kundservicedirektör, tfn +358 50 544 1664, pirjo.m.hirvonen@alko.fi
Alkos telefon för media, 020-711 5123 (vardagar 8–16), viestinta@alko.fi

Bilder

Om

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Följ Alko Oy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alko Oy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum