Docendo

Alkoholiongelma pidetään liian usein piilossa – Leena Valmun uutuuskirja pureutuu vaiettuun tabuun

Jaa
Ulos baarikaapista on rehellinen tarina kansainvälisissä johtotehtävissä toimineen naisen alkoholiongelmasta ja yksinäisestä taistelusta saada se hallintaan. Toimintakykyinen alkoholisti (engl. High-functioning alcoholic) tekee työnsä hyvin ja usein jopa ylisuorittaa alkoholin voimalla. Hän ei itse halua nostaa ongelmaansa esiin, mutta kun hän sen lopulta tekee, häntä ei uskota.
Ulos baarikaapista julkaistaan 2.3.
Ulos baarikaapista julkaistaan 2.3.

Juonko minä, koska voin huonosti? Vai voinko minä huonosti, koska juon?

Omakohtainen tarina kertoo läheisten huijaamisesta, totuuden edessä nöyrtymisestä sekä hiljalleen edenneen ongelman voittamisesta. Leena Valmu antaa kasvot vaietulle ongelmalle, jossa alkoholiriippuvaiset ovat yhteiskunnan tuottavia ja hyväksyttyjä jäseniä. Naisten osalta ilmiö tarkoittaa usein ”sivistynyttä” tissuttelua, joka ajautuu helposti ongelmiin asti. Eikä kukaan sano mitään.

Päiväkirjan muotoon kirjoitettu teos kertoo alkoholiongelman vähättelystä sekä kohtuullisen juomisen vaikeudesta. Leena Valmu valottaa alkoholismin tieteellistä ja yhteiskunnallista näkökulmaa. Kirja tuo vertaistukea ongelman kanssa kamppaileville sekä ymmärrystä heidän läheisilleen.

Leena Valmu on Lapissa ja Helsingissä asuva filosofian tohtori, biotieteen dosentti sekä nuortenkirjailija.

Leena Valmu: Ulos baarikaapista (Docendo 2023), sidottu, 246 sivua.

Kutsu kirjan julkistustilaisuuteen 3.3.
Kirjan julkistustilaisuus järjestetään 3.3.2023 klo 18.00 Helsingin keskustakirjasto Oodin Saarikoski-matolla 3. kerroksessa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Toimittaja, pyydä mediavedos ennakkoon
tiedotus@docendo.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ulos baarikaapista julkaistaan 2.3.
Ulos baarikaapista julkaistaan 2.3.
Lataa
Lataa
Leena Valmu. KUVA: Lea Komi.
Leena Valmu. KUVA: Lea Komi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Mitä jokaisen tulisi tietää tekoälystä – käytännönläheinen matkaopas tulevaisuuteen, johon tekoäly meidät vie23.3.2023 02:00:00 EET | Tiedote

Tekoäly vaikuttaa elämäämme monella tavalla jo nyt. Se on keskeinen tekijä maailman muuttumisessa. Jokaisen meistä tulee tietää tekoälystä vähintään perusasiat. Jukka Kolarin ja Aleksi Kallion Tekoäly 123 – Matkaopas tulevaisuuteen kertoo ymmärrettävästi, miten suomalaiset ihmiset ja yritykset voivat käyttää tekoälyn mahdollisuuksia hyödykseen- ja huvikseen. Esitietoja asiasta ei tarvita.

Laura Halmisen kirja kertoo miten nuoresta leipurista tuli neuvostovakooja ja maanmiehensä surmaama punaupseeri8.3.2023 02:00:00 EET | Kutsu

Toimittaja Laura Halmisen Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri -historiateoksen julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä 8.3. klo 13.00–15.00 Ravintola Ostrobotniassa, osoitteessa Museokatu 10. Samassa tilaisuudessa julkistetaan myös Sakari Viinikaisen teos Kalevankankaan verilöylystä Talvisodan taisteluihin. Tervetuloa historialliseen iltapäivään!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme