Alko Oy

Alkon heinäkuun myyntitiedote – myynti 7,3 miljoonaa litraa

Jaa
Alkon myynti laski heinäkuussa noin 14 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen. Myyntilitrat ovat koronaa edeltävän vuoden 2019 tasolla.

Alkon litramyynti laski heinäkuussa 13,9 prosenttia verrattuna vuoden 2021 heinäkuuhun. Myynti litroissa oli 7,3 miljoonaa litraa, kun se vuotta aiemmin heinäkuussa oli 8,4 miljoonaa litraa.

Heinäkuussa panimotuotteiden litramyynti laski 17,2 prosenttia, viinien 15,5 prosenttia ja väkevien 8 prosenttia verrattuna vuoden 2021 heinäkuuhun.

Punaviinien litramyynti laski 9,5 prosenttia, valkoviinien 15,4 prosenttia, roseeviinien 25 prosenttia ja kuohuviinien 21,2 prosenttia. Alkoholittomien litramyynti laski 14,2 prosenttia. Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta (linkki myyntitilastoihin).

Alkon myynnissä näkyy koronarajoituksista luopuminen tämän vuoden alussa. Alkoholin myyntiä on palautunut ravintola-anniskeluun, ja alkoholin matkustajatuonti on lähtenyt kasvuun. Kumulatiivisesti myyntilitrat ovat koronaa edeltävän vuoden 2019 tasolla.

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 372 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2021 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 55 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Alkon tilinpäätös tammi-joulukuu 2022: Alkon palvelu vastuullista ja asiakkaiden arvostamaa 11.4.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

Asiakkaat arvostivat Alkon palvelun kaupan alan parhaaksi. Alkon myynnissä näkyi koronarajoituksista luopuminen, ja myydyt litrat palautuivat koronaa edeltävän vuoden 2019 tasolle. Alkon liikevaihto laski 8 prosenttia ja myyntivolyymi 10 prosenttia. Vastuullisuuden painopisteitä olivat alkoholihaittojen vähentäminen, yksinäisyyden ennaltaehkäiseminen ja toiminnan ilmastovaikutusten pienentäminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme