Alko Oy

Alkon huhtikuun myyntitiedote - litramyynti laski 7,7 prosenttia

Jaa

Alkon huhtikuun litramyynti väheni reilut seitsemän prosenttia. Pääsiäisen ajankohta ja toisaalta vappu näkyvät myyntiluvuissa. Kuohuviinien myynti kasvoi 28,4 prosenttia. Alkoholittomien myynti nousi 38.7 prosenttia.

Alkon litramyynti huhtikuussa väheni edellisvuoteen verrattuna 7,7 prosenttia. Punaviinien myynti laski 20,2 prosenttia, valkoviinien 10,2 prosenttia ja vodkien ja viinojen myynti laski 8,4 prosenttia.

Vappu näkyy kuohuviinien myynnissä - kuohuviinien myyntilitrat kasvoivat 28,5 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta. Samppanjan myynti kasvoi lähes 50 prosenttia. Roseeviinien litramyynti nousi 33,8 prosenttia, siiderien 4,5 prosenttia ja alkoholittomien 40,1 prosenttia. Tarkemmat myynnin erittelyt löytyvät myyntitilastoista.

”Yksi vilkkaimmista sesongeistamme, pääsiäinen, oli tänä vuonna ihan huhtikuun alussa ja ostokset tehtiin maaliskuun puolella. Viime vuonna pääsiäinen oli viikkoa myöhemmin; tämä näkyy myyntien vertailuluvuissa. Myös koronarajoitukset ja sen ympärillä käytävät keskustelut nostivat meidän myyntiä. Viime vuonna huhtikuussa kuplivien myynti laski koronatilanteessa vapusta huolimatta, nyt niiden myynti taas kasvoi perinteiseen tapaan”, sanoo liiketoimintajohtaja Kari Pennanen.

Tammi-huhtikuussa Alko myi litroissa 4,1 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Prosentuaalisesti eniten litramyynti on kasvanut roseeviineissä (39,1 %) kuohuviineissä (24,9 %) sekä alkoholittomissa (27,6 %). Asiakaskäyntien määrä on vuoden alusta noussut 2,6 prosenttia.

Verkkokauppa-asiointi kasvussa

Verkkokauppatilaaminen on Pennasen mukaan jatkanut kasvuaan tänä vuonna.

”Vuoden alusta verkkokauppatilaukset ovat lähes kaksinkertaistuneet viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Verkkokauppa ja digitaaliset palvelumme täydentävät myymälöidemme tarjoamaa palvelua. Myymälöiden lisäksi verkkokauppatilauksia voi noutaa noutopisteistä. Arvioimme, että verkkokauppa kasvaa edelleen tänä vuonna siitäkin huolimatta, että koronaepidemia alkaa hellittää.”

”Verkkokauppamme asiakkaat ovat tyytyväisiä. Reilut 74 prosenttia asiakkaista suosittelisi tilaamista myös ystävilleen. Tyypillisesti verkkokauppa-asiakas haluaa säästää aikaa ja tilata verkossa rauhassa omaan tahtiin. Asiakkaat myös arvostavat laajaa valikoimaa. Verkossa on tasapuolisesti saatavilla koko Alkon valikoima, reilut 11 000 tuotetta. Verkkokaupasta hankitaan yhdellä asiointikerralla yleensä useampi tuote.”

Valintoja myös hyvinvoinnin eteen

Kevään myynti osoittaa, että alkoholittomat tuotteet nostavat edelleen suosiotaan. Yhä useampi kuluttaja on halukas tarkastelemaan tottumuksiaan ja tekemään valintoja omaa hyvinvointia edistääkseen. Alkoholinkäytön kohtuullisuus ja alkoholin vaikutukset pohdituttavat, kun tietoisuus alkoholinkäytön haitallisista terveysvaikutuksista kasvaa.

”Myös juomien sisältämät energiamäärät kiinnostavat yhä terveystietoisempia asiakkaita. Alkoholi muodostaa suuren osan energiasisällöstä. Näin ollen asiakkaat ovat kiinnostuneita myös kevyemmistä matala-alkoholillisia tuotteista”, kertoo Pennanen.

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme