Alko Oy

Alkon maaliskuun myyntitiedote – koronarajoitusten purku ja pääsiäinen vaikuttivat litramyyntiin, laskua 20 prosenttia

Jaa

Alkon maaliskuun litramyynti laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 20 prosenttia. Myynnin laskua selittää muun muassa koronarajoitusten purku sekä pääsiäisen sijoittuminen. Viime vuonna suurin osa pääsiäismyynnistä osui maaliskuulle, joka näkyy vertailtavissa myyntiluvuissa.

Alkon litramyynti laski maaliskuussa 20,1 prosenttia verrattuna vuoden 2021 maaliskuuhun. Myynti litroissa oli 6,2 miljoonaa litraa, kun se vuotta aiemmin maaliskuussa oli 7,8 miljoonaa litraa.

Maaliskuussa alkoholittomien litramyynti laski 9,7 prosenttia, panimotuotteiden 15,8 prosenttia, viinien 23,9 prosenttia ja väkevien 12,4 prosenttia. Punaviineissä litramyynti laski 29 prosenttia, valkoviineissä 20,3 prosenttia, roseeviineissä 17 prosenttia ja kuohuviineissä 16,3 prosenttia.

Vuoden 2021 ja 2022 maaliskuun myynnin eroa selittävät sekä koronarajoitukset että pääsiäisen sijoittuminen.

”Tämän vuoden maaliskuun myyntiluvuissa näkyy se, että ravintolarajoituksia purettiin maaliskuun alussa ja alkoholin myyntikanavat normalisoituvat kohti aikaa ennen koronaa. Meillä on nähtävissä myös se, että maailman yleinen epävarma tilanne heijastelee meidän myyntilukuihimme”, toteaa liiketoimintajohtaja Kari Pennanen.

Pennasen mukaan pääsiäisen ajoittuminen heijastuu perinteisesti maalis-huhtikuun myyntilukuihin.

”Pääsiäinen on yksi kiireisimpiä sesonkejamme. Viime vuonna suurin osa pääsiäismyynnistä osui maaliskuulle, joka näkyy myös vertailtavissa myyntiluvuissa, kun tänä vuonna pääsiäinen on vasta huhtikuussa.”

Alkossa litramyynti pääsiäisviikolla on noin 50 prosenttia suurempi kuin normaalina asiointiviikkona. Punaviini on pääsiäisen suosikki ja sen myynti lähes kaksinkertaistuu. Asiakasmäärät kasvavat reilut 20 prosenttia.

”Ennustamme kiirastorstain olevan myymälöissämme pääsiäisviikon vilkkain päivää. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme asiakkaitamme asioimaan ennakkoon.”


Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta, linkki tilastoihin.

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 372 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2021 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 55 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme