Alko Oy

Alkon tammikuun myyntitiedote – litramyynti laski 9,4 prosenttia

Jaa
Alkon tammikuun litramyynti laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 9,4 prosenttia. Alkoholi ja uni -kampanja kannustaa pohtimaan alkoholinkäytön vaikutuksia laadukkaaseen uneen ja sitä kautta hyvinvointiin.

Alkon litramyynti laski tammikuussa 9,4 prosenttia verrattuna vuoden 2022 tammikuuhun. Myynti litroissa oli 4,8 miljoonaa litraa.

Viinien myyntilitrat laskivat 10,5 prosenttia, väkevien 6,2 prosenttia, panimotuotteiden 12,5 prosenttia ja alkoholittomien 5,9 prosenttia. Punaviineissä litramyynti laski 13,7 prosenttia, valkoviineissä 8,5 prosenttia, roseeviineissä 4,4 prosenttia ja kuohuviineissä 5,1 prosenttia. Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta.

”Tammikuu on meille hiljaisin kuukausi. Moni pohtii elämäntapojaan vuoden alussa uusiksi, ja tipaton tammikuu on monelle perinne”, sanoo liiketoimintajohtaja Kari Pennanen.

”Olemme tehtävämme mukaisesti erilainen kauppa emmekä pyri maksimoimaan myyntiämme. Alkoholi kun ei ole tavanomainen kulutushyödyke. Pyrimme mahdollistamaan asiakkaillemme vastuulliset valinnat, tarkoittaa se sitten matala-alkoholisempaa tai ympäristöystävällisempää.”

Alkoholi vähentää palauttavia unia ja hyviä huomenia

Unesta ja sen merkityksestä hyvinvoinnille puhutaan paljon. Hyvä uni on terveyden ja jaksamisen kannalta tärkeää. Tutkimusten mukaan alkoholinkäytöllä on jo pieninä annoksina vaikutusta uneen ja palautumiseen. Esimerkiksi 80 kiloa painava henkilö menettää viiden alkoholiannoksen jälkeen keskimäärin 45 minuuttia palauttavasta yöunesta ensimmäisen kolmen tunnin aikana.

”Meillä on parhaillaan käynnissä Alkoholi ja uni -kampanja, jolla haluamme kannustaa pohtimaan alkoholinkäytön vaikutuksia laadukkaaseen uneen ja sitä kautta hyvinvointiin. Jo yksi lasillinen voi vähentää palauttavia unia ja hyviä huomenia”, korostaa vastuullisuuspäällikkö Marja Aho.

”Alkoholin palaminen rasittaa sekä mieltä että kehoa. Kehon stressitila vähentää palautumiselle tärkeän syvän unen määrää. Alkoholi ei ole unilääke.”

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 373 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2021 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 55 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme